Darreres entrades:

30/6/10

El tribunal constipatucional no s'ha donat compte de l'errada


El tipògraf de l'Estatú es va equivocar, i de la seva errada ha sorgit ni més ni menys que una manifestació d'indignació de qui se sent "Poble Català". Poble català, una altre errada que després comentaré.


És simple; en comptes d'escriure el text original "Ració" el linitopista va escriure "Nació". Gran cagada.

Si s'hagués mantingut amb fidelitat el text original, en el seu preàmbul diria: "...ha definit Catalunya com a ració d'una manera àmpliament majoritària..."

I els conservadors -tots- docts intèprets de la voluntat dels pares de la Constipadació, haguéssin aplaudit només començar a llegir, doncs, efectivament, som una Ració per a l'estòmac dels espanyols de l'Ebre enllà.

Però el linitopista es va tornar a equivocar, i va tornar a posar una N on hi havia d'haver una R, quedant Nacionalitat, en comptes de Racionalitat.

I per acabar-ho d'embolicar, en Notinc ni-cinc, el xinès artesà que va posar les darreres linotípies, va escriure "Poble català" quan el text original deia "Pobre català", coses de l'idioma. I la va tornar a liar.

ConseqUències inevitables de les noves tecnologies i dels correctors ortogràfics del windows .... Quatre anys perduts per uns simples errors ortogràfics.

Total, un mal entés.

Diuen en Rajoy i els seus acòlits que Ezpaña és una nació amb 500 anys d'història. El nostre docte historiador de casa nostra, en Ferran, s'estira els cabells...

Prediquen en Rajoy i els seus acòlits de "la indisoluble unidad de Ezpaña", però Ezpaña és el país de qui no té país, i l'ezpañola la bandera de qui no té bandera.

Prediquen en Rajoy i els seus acòlits que Catalunya no té dret a fer les seves pròpies lleis, i ja tenim en Ferran, que pensa en mil anys abans mentre està entrant a la UVI mòbil.

No sé ben be que som, però quan veig els meus fills sé que son hereus d'un poble diferent de l'espanyol. Tant de bo en siguin dignes marmessors.

De tota manera la lliçó és bona, doncs a veure si així es refredaran les ànsies secesionistes de Can Vila.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: