Darreres entrades:

23/7/14

Nota d'urgència sobre les "balances fiscals" de Rajoy


S'acaben de publicar els resultats de les "balances fiscals" dels "experts" de Rajoy:


Segons aquesta nova metodologia polititzada, Catalunya tindria, al 2011, un dèficit fiscal de 8.455 milions d'Euros, molt inferior al publicat per la Generalitat fa uns mesos.

En efecte, segons els analistes del Departament d'Economia de la Generalitat, el dèficit fiscal de Catalunya, aplicant el métode del Flux Monetari, va ser al 2011 de 15.006 milions d'Euros.

La "nova" metodologia política del PP te moltes diferències amb la mundialment acceptada en l'àmbit econòmic, però potser la més fonamental és que reparteix el déficit de l'estat entre les CCAA i nacions d'Espanya en base a la seva població relativa.
D'aquesta manera, la "nova" metodologia imputa a Catalunya entre 7.055 i 7.186 milions d'Euros del dèficit de l'Estat.

Sense tenir en compte aquest "ajust" que no forma part de la metologia ortodoxa, el déficit fiscal de Catalunya estaria, utilitzant els mateixos resultats que l'Àngel de La Fuente, entre els 15.510 i 15.641 milions d'Euros, és a dir encara superior al calculat per la Generalitat per al mateix any, que és de 15.006 milions d'Euros.

En definitiva, les noves dades publicades avui confirmen la dimensió del déficit fiscal de Catalunya.

Properament analitzarem amb deteniment les dades utilitzades en aquesta "nova" metodologia i tindrem ocasió de comentar-les.

1 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Com s´administren els calés es el gran problema de Catalunya, més enllá del déficit fiscal. No es ho mateix repartir els calés amb una visió liberal que amb una social. Amb 15 mil millions d´euros més a Catalunya, de segur que el repart aniria per conservar una Sanitat o una Educació públicas de qualitat o anirien aquests calés per afavorir a altres interesos, sobre tot? Aquest es el déficit més preocupant.El dubte de si n´hi ha un veritable interés en que els calés que ara n´hi han i els que tindríen en un futur vagin a les classes populars i mitjanes, sobre tot, que son l´essencia de Catalunya.