Darreres entrades:

17/9/15

Tranquilitzem els nostres pares i avis


Sento no haver atés amb més freqüència aquest espai que em comunica amb vosaltres. Implicat com estic en moltes guerres, i amb molta il.lusió en el nou horitzó que se'ns obre d'aqui a deu dies. No he pogut.

Tampoc he pogut perquè, per la meva feina, des de mitjans d'any les empreses amb les que treballo, per a les que treballo, han rebut una si i l'altra també requeriments d'Hisenda per inspeccionar-les o demanar comptes. No ho havia vist mai.

Ara em reincorporo per un tema que m'indigna: les pensions dels nostres majors. Mare! no t'emmoïnis, que ja t'ho he explicat moltes vegades.

A veure, els drets que tenen els nostres pensionistes estan reconeguts i protegits per la Llei General de la Seguretat Social (m'estalvio la referència legal concreta).

Tothom, TOTHOM que a dia d'avui tingui reconegut el dret a rebre una pensió, de qualsevol tipus, no el deixarà de perdre per molt que Catalunya es separi d'Espanya.

Un català pensionista que va a viure a Àvila, Equador o Dinamarca, rep religiosament la seva transferència cada mes allà on estigui. En té dret en cas de que, fins i tot s'en vagi a viure al Zaire o a Síria. Fins i tot si un pensionista s'en va a viure a Kosovo (Estat no reconegut per l'Estat espanyol), cada dia 30 rebrà la seva transferència (tot i que haurà d'anar a donar fe de vida a un altre país que si que estigui reconegut per España).

En l'horitzó d'una Catalunya independent; perquè haurien de ser les coses diferents?
Mentre l'Estat Català no sigui reconegut per l'Estat Español, per quin set ous l'Estat espanyol li retirarà la pensió a qualsevol dels nostres avis? Per venjança?
Faran una Llei que digui que els pensionistes que viuen a Catalunya no cobraran mai més la pensió? I quina culpa tenen els avis de viure en un país que s'ha declarat independent? Les lleis espanyoles li seguiran reconeixent el dret i per tant, arribat el cas, qualsevol tribunal de justícia espanyol li donarà la raó a aquest hipotètic avi desposeït de la seva pensió.

Tots i casdascun@ dels pensionistes actuals, pares, mares, avis, àvies,... seguiran cobrant la seva pensió fins que un eventual acord amb l'Estat espanyol modifiqui l'"status quo". 


Si Espanya no reconeix la independència de Catalunya, deixaran els nostres avis de ser espanyols? I tots plegats?
Res de res. L'article 11.1 de la paralítica (discapacitada) Constitució Espanyola, sigui dit de pas, prescriu el següent.

2. Ningún español de origen podrá ser privado de su nacionalidad.

A més l'article 41 de la mateixa Constitució reconeix el dret de tots els espanyols a la Seguretat social.

Ni tu que em llegeixes, ni els teus fills, ni el teu veí, t'emprenyi o no, deixarà de ser Español fins que ells canviïn la seva Constitució.
I quan arreglem els papers de la separació, els que treballem, continuarem pagant les pensions dels nostres majors, exactament com fins ara.

És veritat però que ara els treballadors de Catalunya no arribem a cobrir més que uns 17.000 milions dels 22.000 milions que costen les pensions que reben els què viuen a Catalunya (ni cap regió d'Espanya), però en els darrers 10 anys el saldo acumulat encara és positiu (al 2010 va canviar el saldo en negatiu). I, si mentrestant no arriba, el Govern de la Generalitat de la Republica de Catalunya, tindrà recursos sobrants per pagar les pensions del teu pare, de la teva mare, dels teus avis, i, quan t'arribi, de la teva pensió. (Tu també, Mare, no t'enmoïnis).

Problemes més greus tindran els pensionistes que es quedin a la rancia España, doncs des de desembre del 2012 fins el juliol de 2015 el govern del PP ja s'ha hagut de gastar 37.702 milions del Fons de Reserva de Pensions, i ara només en queden 39.520 (a aquest pas en uns tres ans es poleix). Apart, s'ha menjat 8.128 milions del Fons de Reserva de les Mútues d'Accidents Laborals. En total 45.830 milions que s'han esfumat (equivalent a la nómina de 4 mesos de pensions) en només 30 mesos.

Catalunya (també Madrid i alguna altre CCAA menor) fa només cinc anys que té un saldo negatiu de la Seguretat Social, però és que a regions com Galícia, Castella-Lleó, Astúries, i fins i tot el Pais Basc, porten molts més anys amb dèficit (en els temps bons, els treballadors de Catalunya pagaven les pensions dels catalans i d'uns 500.000 pensionistes espanyols). I per aquestes regions, el dèficit ja és estructural: no tenen cap futur.

Un Estat com l'Espanyol que porta des que governa el PP gastant un 25% més del què ingressa, i que ja ha arribat a un deute de 5 vegades el què ingressa anualment, què farà quan li deixi d'arribar més o menys (en net) un 9% dels seus ingressos anuals? Endeutar-se encara més, quan els interessos signifiquen un 17% dels seus ingressos?

No mare, no, tot el què el pare va cotitzar durant tants i tants anys no t'ho guarda el Banc d'Espanya (de fet tothom que ara té més de 80 anys ja ha cobrat molt més de tot el què va pagar (capitalitzat) al llarg de "tota la vida pagant".

L'Estat Espanyol no pot prendre la pensió a ningú, perquè les pensions les paguem, mensualment, amb el què cada mes cotitzem a la Seguretat Social. I quan cotitzem a la Seguretat Social Catalana, serà aquesta qui administrarà els diners que els treballadors catalans continuarem pagant.

Per acabar, actualitzem la Balança Tributària al mes de juny (no confondre amb la Balança Fiscal, que és una altra cosa).


Balança tributària de Catalunya amb Espanya. Juny 2012-Agost 2015

Font: Execució pressupostària de la Generalitat, dades consolidades, Departament d'Economia i Coneixement i Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas. AEAT: Informe mensual de recaudación tributaria, Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas.

(La Generalitat te actualment uns ingressos consolidats d'uns 24.000 milions  d'Euros i Catalunya enguany generarà -tot i no descomptant el frau fiscal- uns 38.000-40.000 milions d'impostos. La diferència va a parar a l'aeroport de Castelló, l'AVE a Albacete i el metro d'Atocha a Barajas. Resteu, sumeu...).

Passa-ho. I si discrepes, digues-m'ho.


Nota: al mes de juliol l'Hisenda de l'Estat ha recaptat a Catalunya 5.626 milions d'Euros, sent les transferències rebudes de l'Estat d'uns 2.000 milions. es pot estimar (no s'han publicat encara les dades exactes), que el saldo al juliol pot arribar a més de 9.000 milions, fet que ens porta al desembre 2015 a un dèficit tributari que pot arribar a uns 18.000 milions. Tot un rècord. Quasi el doble d'alló que ens "dóna" l'Estat espanyol. Passa-ho !

Us deixo per acabar una perleta més. Reflexioneu. Que ningú es cregui que compartint la taula federal amb la República de Múrcia, la República d'Extremadura o la República de Rioja, i sobre tot, amb la República de Madrid i la República de Andalucia, les coses canviaran.
 

0 Comentaris. COMENTEU-HO: