Darreres entrades:

15/7/09

Blocaires admirables


Vilamajor en Xarxa ens obre una finestra d'aire fresc en aquestes xafugosses nits d'estiu; hi ha peces extraordinàries d'aquests conciutadans de Vilamajor.


Començaré per Miedos Libres, d'una erudició i bona ploma difícils de descriure, i que posa a flor de pell una vida interior rica on el cor i l'enyorança prenen protagonisme; un romàntic del Segle XXI. Molt actiu a la xarxa, la seva lectura -quasi- diària és el millor que hom pot fer abans d'anar a dormir.

L'Higini. El nostre ex-regidor (valga'm Déu) és un extraordinari polifacètic: tant aviat el podem veure a la torre de guaita de Sant Elies, com portant un Gegant arreu de Catalunya. Admirable en els fets i en el seu amor a un poble, destil.la Vilamajor en cada paraula. Divers, ara et parla d'una història amb sabor i olor, com et posa un diàleg plé de simbolismes. Passa de la política en el seu sentit més etimològic, a fer-nos una demostració del que es pot arribar a fer amb les noves tecnologies. L'Higini fa olor a llar de foc a l'hivern, i amb els seus amics inseparables se'm fa indispensable per sentir. Un pilar en aquesta Vilamajor en Xarxa.

En Martí, un altre geni de les seves genialitats, i en aquest cas de la cuina. Les seves receptes, fetes des de l'enginy d'un artista, tenen la utilitat que als inùtils dels fogons ens fan lluir amb les convidats. El subtítol del seu bloc: "Filosofia aventurera del gust" sintetitza de maravella allò que hi trobareu.

Els nostres incansables BTTeros Dani Live, Montseny BTT, Santi Bici & vici i l'entranyable Trencacames, ens condueixen setmana rera setamana en la passió per l'esport des de la natura, a la natura des de la bici. Incansables, inconmensurables en les seves gestes, superherois de les dues rodes a tracció humana, hom pot fer "spinning" virtual llegint els seus blocs, sense deixar la cigarreta i la copa de cava.

Per acabar, i em deixo més d'un per a què l'exploreu pel vostre compte, em sento especialment orgullós d'un darrer bloc, Pensaments en veu alta. És el nostre blocaire més jove, que de tant en tant (ara no que està de colònies) ens du a la portada l'ingenuitat d'un noi d'11 anys que viu la realitat des de la seva perspectiva. Direu que és orgull de pare, i no me n'estic, doncs la seva aportació fresca és filla de Vilamajor en Xarxa. I ara el compartim, amb pares adoptius com en David o el propi Higini, sensibles i afables, erudits i didàctics, mestres, que el fan participar d'un món on les bruixes, la Torre Roja i els esquimals (que tenen 100 maneres diferents de dir els colors blancs), l'estimulen més que els seus pensaments en veu alta. Gràcies.

Vilamajor en Xarxa és així, més de 30 persones fent nostres els seus pensaments. Connectats, cadascú dóna força als altres per compartir aquesta oportunitat telemàtica. I si voleu sentir tot escoltant, l'experiència us omplirà l'esperit.
Feu Vilamajor en Xarxa, és per a vosaltres!

0 Comentaris. COMENTEU-HO: