Darreres entrades:

22/7/09

POUM: la recta final a les aportacions ciutadanes

Si el POUM-2005 va passar durant dos anys pràcticament desapaercebut per la població, el nou POUM-2008 ha vingut aixecant polémica i visions diferents. Bé està en un municipi plural.

No sé quantes al.legacions s'hi han presentat, ara que el proper 24 de juliol finalitza el termini per fer-ho.

El POUM ja està en vies d'ajust en aquelles parts entrades amb calçador; personalment ja estic més tranquil.

Estic segur però que presentant al.legacions on el nombre de signatures de suport, un autèntic plebiscit sense alternativa a la reflexió, els tecnicismes i els tres polígons de controvèrsia han amagat algunes deficiències del POUM que per a mi són molt més importants.

I em refereixo en especial al paisatge urbà i a la seva regulació. Un paisatge urbà malmés en els darrers anys per la laxa aplicació de les escases regles de les NNSS-1987 i el mal gust d'alguns promotors.
Les noves Normes Urbanístiques d'aquest POUM-2008 milloren en molts aspectes la regulació existent, però continua deixant orfre el paisatge urbà del nostre municipi.

En resum, farem més o menys cases, més o menys denses, però per poques que es facin, l'horterització, el mal gust urbanita i la manca de sintonia amb les característiques estètiques d'alló que podria ser el nostre poble, tenen en aquest POUM-2008 el terreny adobat.

I en aixó, els "salvadors" de l'essència del nostre municipi no han dit res de res. I en aixó potser han sobrat plamflets i veus alçades i ha mancat una mica més de lectura als 162 articles de les Normes Urbanístiques que entre d'altres coses, ens parlen de Vallromanes.

P.S.: Com no podia ser, en coherència, diferent, de la meva part he presentat més d'una dotzena d'al.legacions i en presentaré mitja dotzena més abans de divendres.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: