Darreres entrades:

10/5/10

(Una altra) Crònica del Consell de Poble


Pel seu interès, i per tal de què tingueu un altre punt de vista, a continuació reprodueixo la Nota de Premsa de l'AVVSPV sobre la darrera reunió del Consell de Poble:

Més de dos-cents veïns de Sant Pere de Vilamajor van asistir divendres passat a la sessió extraordinària del Consell del Poble convocat per un terç de les entitats que el composen, a instàncies de l’associació de veïns de Sant Pere de Vilamajor.

La sessió, que es va celebrar al local social de Les Faldes del Montseny, tenia com a punt únic de l’ordre del dia “La reforma del local social La Fàbrica com alternativa a la construcció d’un nou local polivalent”.

L’associació de veïns de Sant Pere, abans d’iniciar l’exposició de la seva presentació, va lliurar a l’alcalde 550 signatures a favor de salvar el local social “La Fàbrica” i no construir el nou local polivalent.

L’exposició de l’entitat es va iniciar amb els motius que han originat la convocatoria extraordinària del consell, els quals se centren en haver exhaurit totes les vies de diàleg amb el govern, voler conservar un dels pocs espais de lleure obert que queden al nucli, no voler endeutar el municipi a llarg termini i voler salvar el local social La Fàbrica i els terrenys on és.

En les argumentacions econòmiques presentades per l’associació de veïns durant la seva presentació al consell, van incloure el cas de la biblioteca de Cardedeu amb un cost inicial d’ 1.904.000€ i amb una inversió final de 3.226.556€, el que puposa una desviació del 69%.

L’entitat va remarcar que si a Sant Pere passés el mateix amb la construcció de la nova sala polivalent, la inversió suposaria una ràtio per veí de 501,66 €, i un endeutament important a llarg termini del municipi.

Com a conclusions, l’entitat va exposar que es desconeix el projecte que es farà i com es pagarà, s’identifica un alt risc que el cost de l’edifici no sigui el licitat, falta de participació ciudadana i decissió unilateral per part del govern en un assumpte d’alta incidència al municipi, opacitat del govern respecte les actuacions municipals de gran magnitud i trascendencia i situació crítica i desconeguda de l’economia municipal en haver tacat l’exercici 2008 amb més d’un milió d’euros de déficit, no tenir encara l’exercici 2009 tancat i haver augmentat l’endeutament per prèstecs.

El públic assisitent va deixar palés el seu suport a no construir la nova sala i rehabilitar el local social “La Fàbrica” amb forts aplaudiments a totes les intervencions que es va definir en aquest sentit.


Associació de Veïns de Sant Pere de Vilamajor


Només un comentari: Entre l'exposició preliminar i les opinions del públic; on és la crònica del Consell de Poble?

Com ve sent habitual, aquesta "nota de premsa" s'envia a tots els diaris comarcals.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: