Darreres entrades:

19/12/10

Ja ha nascut la Fundació "La Rectoria de Vilamajor"

Avui m'ha passat una coincidència extraordinària: he cessat dels meus càrrecs a dues de les Associacions amb més futur de Sant Pere de Vilamajor. A la mateixa hora, les 5 de la tarda.
La coincidència és encara més sorprenent doncs en les dues he estat Tresorer.

L'una és l'Associació de Veïns de Can Derrocada.

I l'altre, de la que ara us vull parlar, és el Centre d'Art La Rectoria.

En la primera he cessat per deixar pas a nova sàvia per revitalitzar-la, i m'han honorat amb una Vicepresidència.
Pel que fa al Centre d'Art La Rectoria, he cessat perquè hem sigut pares!! Hem donat vida a una Fundació, la Fundació La Rectoria de Vilamajor que s'ha fet pell de l'ànima del Centre d'Art.
En Llesuy ha complert el seu compromís: donar un nou i definitiu impuls a la ja de per si difícil pervivència d'una realitat excepcional. No són bons temps per a la cultura, i menys per a l'art, sense la participació compromesa del sector privat.

I en Llesuy s'ho ha fet qui sap com per a què la Companyia General d'Aigües de Catalunya, Impress Diseño Ibérica, Pinsos Picart, Fundació Roger Torné i l'estimable aportació del Sr. Fernando Sánchez-Lafuente, hagin apostat per invertir-hi, a fons perdut, part dels seus patrimonis per dedicar-los a quelcom tant inexplicable com la promoció de l'art i la cultura. Ben aviat altres empreses i entitats els seguiran.

Els acompanyen els precursors: en Josep Poch, l'incondicional, en Josep Plandiura, el bateg, i Mossèn Martí Bonet, el perseverant.
I al front una personalitat de la terra, del país i de les ciències, en Josep Maria Panareda.
Discret, però decisiu per fer possible aquesta nova etapa, l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, el pal de paller de tot plegat.

Molts Joseps, si hi afegim a en Llesuy. Coses del Nadal.
Tots ells trobaran en la Mercè Jordà la pedra ferma per continuar endavant.

No hi ha protagonismes, ni hipocresies farisaiques. Hi ha gent que hi creu, que hi creiem.

El Centre d'Art La Rectoria és ja la Fundació La Rectoria de Vilamajor.

No és un canvi d'etiqueta, ni un canvi de jaqueta, és l'embrió d'un difícil futur que amb més força es farà possible.

Benvingut nadó!! No són els millors temps per venir al món però entre tots et seguirem cuidant.

S'aixecaran els cridaners de sempre esgarrant-se les vestidures... des del saló de casa seva. Per aixó, quan sigui el moment adient, us n'explicaré tots els detalls, no ho dubteu, però ara per ara només hem donat el tret de sortida i encara ens queda molta feina per fer.

4 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Felicitats!!! Calia donar-li nous aires al Centre d'Art. Esperem que la nova etiqueta no deixi de ser, doncs això, una etiqueta, i passi a ser una referència no només cultural sinó acadèmica.

Espero amb fruïció detalls de com funcionarà i, sobretot, que serà la Fundació. Ara per ara les úniques informacions que disposo són les per tu ressenyades i les que apareixen a L'actualitat del Baix Montseny.

Aprofito l'avinentesa per llençar preguntes: qui és Fernando Sanchez-Lafuente? per què dins de la Fundació està el delegat de patrimoni de l'arxibisbat? que vol dir que els terrenys del Camp de la Riera seran d'us privatiu per part la Fundació?

Per SPectiVa ha dit...

Expropietari de Laboratios Gelos (el del Gelocatil). Resident (estiuejant) a Sant Pere de Vilamajor des de fa molts anys. Gran persona.

L'arxibisbat no foma part de la Fundació, per decissió unànim del associats del Centre d'Art. Sí n'és patró, a títol personal i vitalici, Mn. Josep Martí Bonet, que ha fet molt per la Rectoria.

Val a dir que la Fundació s'ha constituït per transformació de l'Associació Centre d'Art La Rectoria, pel vot unànim de tots el presents i representats en l'Assemblea que ho ha decidit. El Centre d'Art La Rectoria és l'associació privada que des de fa molts anys s'ocupa de les activitats del Centre d'Art i quins socis continuaran sent socis de la Fundació. Qui no n'ha volgut ser soci fins ara, es podrà fer soci de la Fundació.

Pel que fa als terrenys del camp de La Rectoria, és un altre tema del qual només en podem parlar amb propietat quan s'hagin dut -o no- a terme, algunes gestions fonamentals que encara manquen. No hi ha, però res del que calgui alertar-se, trampa, ni cartó, en tot cas serà un assumpte formal que no afectarà en res al que ara tenim. Per a un debat més obert, seria bo que obrissis un espai al Vilamajor Opina, doncs el tema bé s'ho val.

FS ha dit...

Gràcies per la informació.

Em sembla molt interessant la Fundació malgrat que encara no tinc la informació necessària per fer una valoració objectiva.

Si el projecte és atractiu no tinguis cap mena de dubte que m'agradaria ser soci i/o formar part del projecte.

Pungoles-opina ha dit...

Gracies company pels anims..:.....sempre ens tindreu lluitant al vostre canto...