Darreres entrades:

2/2/12

Martí Artalejo: el pròxim Alcalde?

Després de tants anys, qui més qui menys té una idea dels perfils, de les maneres de pensar, dels interessos i del tarannà dels principals actors de l'escenari social, econòmic i polític del nostre poble.

Les passades eleccions van posar al front del govern municipal alguns d'aquests actors, destacant-se per veterania en Joan Bruguera i la Lola López, per controvèrsia en José Luís Bosque, per continuitat en Josep Maria Llesuy, i per equilibri en Joan Bosch i Gabriel Ezquerra.

Per mèrits propis en Joan García va recollir la seva acta de Regidor.

Tots aquests, qui més qui menys, acumulava un bagatge, més o menys dil.latat, d'interès per la cosa pública, de treball en el nostre poble. 

Quatre cares noves van obtenir també les seves actes com a representants del poble: en Miquel Pérez, com nou fènix del PSC, i els tres flamants regidors de CiU, Martí Artalejo, Mari Carme Lozano i Pati Puig.

Sava nova de nous temps, de reconducció de grups polítics, al costat de cares conegudes.

Deia un veterà polític que els adversaris són els què es tenen a l'altra banda de la taula, perquè els veritables enemics seuen al costat. La realitat ha fet un cop més certa aquesta aseveració.

Si no en tenia prou amb l'espasa del trinquet opositor i la paret de la seva manca de majoria, a en Llesuy se li va reproduir prematurament el metzí desertor a les seves pròpies files, ara ja en metàstasi. Certament tenen raó els d'Esquerra quan diuen que en Llesuy acumula un rècord absolut de desercions.

Però en aquest cas no han estat meres desercions, ha estat realment un cop d'estat en tota regla. Com Pilatos, la Direcció comarcal de CiU, i també la Nacional, s'han rentat les mans deixant atònita l'Agrupació Local. Potser faran com el Rei en el 23-F. 
Aquesta inhibició només té, pel què puc entendre, dues explicacions: o bé era preferible sacrificar Llesuy que no expulsar tres regidors, amb el risc d'un escàndol de transfuguisme, o bé una "mà negre" (bé, més d'una) ha fet de les seves, aprofitant la innegada animadversió cap en Llesuy. 
O potser en Llesuy ha volgut deixar feta la feina abans de plegar.

La frase d'en Llesuy en la seva darrera resolució ens deixa una pista hermenéutica que cal seguir al respecte.

Sia com sia, el GISP i en Joan Bosch, Príncep desitjat de la Blancaneus, sempre s'han mantingut fidels al seu principi de què l'Alcaldia havia de ser per a la llista més votada, és a dir, per la voluntat majoritària de la ciutadanaia. I aquest criteri malgrat l'estupor que ha representat que en dos dies s'hagi passat de l'oposició a l'Alcaldia, no en tinc dubte de què es mantindrà.

De no canviar les coses (que ja és molt suposar) en Joan Bosch no serà l'Alcalde dels propers tres anys, i en canvi -de no canviar les coses- l'Alcaldia l'ocuparà en Martí Artalejo. Ja ho va ser durant uns dies aquest estiu.

En Llesuy va succeïr a cognoms insignes com Bruguera, Brunell o Icart. I a ells -si res no canvia, que és molt suposar- els succeïrà en Martí Artalejo, a qui tots hem conegut d'uns mesos ençà, i poc més podem dir d'ell.

Al costat de veterans i de noves promeses, d'en Martí coneixem gaire bé gens, doncs no s'ha prodigat en l'escena social o política del nostre poble. Pel què se sap, en els darrers anys, fins el 2007, va ocupar càrrecs d'alta direcció en importants societats gestores de fons d'inversió (societats que inverteixen patrimonis monetaris de particulars i empreses en accions i altres productes del mercat financer, amb l'objectiu d'oferir als partíceps la màxima rendibilitat d'aquestes inversions). Cal dir però que va cessar d'aquestes tasques directives abans de l'esclat de les bombolles que ens ha dut a la missèria (suposo que amb una sucosa indemització).

No estic en contra de les renovacions, de la sang nova en la gestió pública del nostre poble, com així s'ha vingut fent en els darrers anys, però també crec que aquesta natural renovació ha de ser sòlida, arrelada en la identificació de la ciutadania, arrelada en els diferents sectors del nostre poble i en la voluntat dels grups polítics cridats a seleccionar els candidats. Tant en Martí com la Pati i la Mari Carme van ser fitxatjes de nova fornada apadrinats per en Llesuy. Persones conegudes només en cercles molt reduïts que començaven així a demostrar la seva vocació de dedicació al seu nou poble.
Poc ens podíem pensar però que aquests nous companys de viatge baixarien del vagó després d'inutilitzar la màquina, tot just arribar.

Quelcom devia passar perquè els seus se li giressin en contra a en Llesuy. Però hom no fa moviments d'aquesta mena si no compta amb recolzaments externs.

Poc després que més d'un celebrés la caiguda d'en Llesuy, els partidaris i detractors d'en Joan Bosch ja surten a escena. Per a uns és com anar del foc a les brases, per altres un futur modernitzat arrelat en l'esència de Sant Pere de Vilamajor. Però malgrat pogués haver un sentiment molt majoritari d'animadversió cap en Llesuy, per diverses raons, poc van valorar els seus instigadors l'evident probabilitat de què en Martí Artalejo arribés a ser Alcalde: l'últim en arribar i el primer en seure, amb el suport -atònit- del GISP.

En Llesuy ha deixat plantat tothom amb un pam de nasos.

En tot cas sempre cau més simpàtic un que també comparteix enemistats per pocs mèrits més que tingui, que un altre que no hi jugui. No en va ERC-RCat ha prodigat elogis a la falca que havia de fer caure l'arbre.

Hi ha constàncies de moviments del trio desertor acostant-se als detractors d'en Llesuy. Fins i tot renegociant els sous que abans s'havíen negat. Lleig.
Potser la mà negre, en el seu procés de neutralització d'en "Lleig-uy" va autoritzar aquests furtius moviments, però en la darrera jugada possible, en Llesuy, i en Bosch, van posar una altra drecera.

Tinc la convicció -que rectificaré quan tingui certeses- que quan en Llesuy va signar el pacte amb en Joan Bosch i en Miquel Pérez tenia la voluntat de continuar. Amb això, la marxa d'en Llesuy va ser també una sorpressa. 

Tinc la convicció -que rectificaré quan tingui certeses- de què la dimissió d'en Llesuy ha deixat estorats els seus flamants socis. Amb això, l'ascensió d'en Martí se suma a l'estupefacció general.

Tinc la convicció -que rectificaré quan tingui certeses- que en doble joc els companys de viatge d'en Lesuy han atiat el foc encés pel trinquet opositor per a la defenestració. Aliar-se amb els adversaris per fer el llit al cap no és manera de fer currículum.

Les vint-i-quatre hores entre la Resolució d'Alcaldia i la carta de dimissió d'en Llesuy són ara per ara un episodi que algun dia hem d'explicar. I en això la dona de nom bíblic ha tingut un paper molt decissiu.

Des d'ERC-RCat, però, el triomf ha estat agredolç. Dolç perquè per fi han aconseguit derrocar en "Lleig-uy". Agre perquè al cap i a la fi l'impossible govern de concentració neixia desconcentrat. La realitat però és que a en Llesuy no l'ha fet caure el trinquet opositor, sinò l'ambició dels ambiciosos.

Pel que aparenta, ERC-RCat sembla haver tirat la tovallola a un utòpic govern de concentració (que havia de comptar amb el GISP, aquest predominant).

En canvi, pel que aparenta, des de ISP, en la seva darrera "nota de premsa"  entreveuen la possibilitat real d'un pacte ERC-RCat-CiU, deixant a la cuneta el GISP, tot carregant contra ERC-RCat i de passada contra el PSC, al què qualifiquen de "palanganero".


Plantejar un govern de tots els grups és avui per avui una quimera. I poc pràctic.

No han d'anar bé les coses a "Can CiU" quan uns nouvinguts els posen -també a ells- entre l'espasa i la paret. La Susanna no entén res. Potser la retirada d'en Llesuy més que providencial, hagi estat decisió -personal- més assenyada del què hom pot pensar.

Sia com sia a data d'avui tenim:
  • Una resolució d'Alcaldia de 30 de desembre anomenant els càrrecs del nou  Govern, que no necessita el refrendament del Ple municipal però que encara estan pendents de pressa de possessió en aquest òrgan.
  • Un govern en funcions que no sabem si funciona o si arribarà a ser realitat.
  • Un quart regidor de CiU que no se sap del cert qui serà (*).
  • Un Ple de l'Ajuntament que encara no ha estat convocat  (*).
  • Moviments dels grups polítics de la oposició i del Govern per tal de remenar les cireres abans de què es consumi tot plegat.
Veurem què passa en el dia a dia, i en qualsevol cas d'aquí a poc es completarà el "sudoku". Potser la impossible quadratura del cercle que començarà amb l'assemblea local de CiU.

I mentrestant, les Ordenances Fiscals per al 2012 estan en frau de Llei...

(*) Amb posterioritat a l'edició d'aquest post, s'ha convocat el Ple de l'Ajuntament per al dilluns 6 de febrer. A l'hora, la Sra. Irene Bonilla ha estat nomenada per l'agrupació local de CiU per cobrir la vacant deixada per enb Llesuy. La nova Regidora ocupava la 10ª posició a la llista, per la qual cosa, descomptant la lamentable baixa d'en J.A. Moreno, s'han saltat tres llocs en les prelacions de successió.

28 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Però si CiU es va rentar les mans, còm ha aconseguit el sr Martí fer que el sr Llesuy dimitís en tant sols 24 hores?

Anònim ha dit...

Anonimo 1 no seas ingenuo. Te suenan las palabras gurtel, filesa, gescartera, palma arena. Añade caso caucaso y tendras la respuesta

Anònim ha dit...

Aqui la qüestió ara és, què passa amb en Picart? Perquè, de fet, no us enganyeu, ha estat ell qui ha portat les regnes de CiU al poble els últims 2 anys. Com queda el tema que ens preocupa a tot el poble ara?

Anònim ha dit...

Si hay caso caucaso, que se denuncie como corresponde.

Anònim ha dit...

Això és el que s`hauria d`inbestigar. Per que es molt estrany.

Anònim ha dit...

Despres d'aquestes paraules us faig una pregunta. Creieu que si el Sr. Artalejo s'hagues presentat de cap de llista s'haguessin aconseguit els mateixos vots?
Jo sense dubte crec que ni de llarg.
Ja estic cansat de que derrere sempre hi hagi la mateixa gent.
Jo espero que els altres fagin la mateixa lectura i realitzin les mateixes promeses que ens varen fer a l'hora de recollir el vot.
Ara podeu.

Anònim ha dit...

Ni de bon troç, el Artalejo no mareix ser alcalde doncs no a estat escollit i espero que els altres no s'adormin i fagin ja el que fa temps que tenien que fer.
No us dormiu que ciu tant amb llesuy com artalejo esta contaminades per la mateixa gent.
No sigueu totiles i aneu a la vostre. Ho necessitem.

Anònim ha dit...

Tens rao, aquest poble sempre hi ha la mateixa gent darrera. Sempre uns o altres al poder i s´ho tapen tot. Fa falta gent no viciada.

Anònim ha dit...

Veure per creure,que una persona que no ha estat alcaldable i s'hagi aprofitat del tiró de Llesuy per despres trair-ho, per ser l'alcalde , és de jutjat de guàrdia. Són els mateixos gossos però amb diferents collarets.

Anònim ha dit...

Us aconsello que no us perdeu http://www.independentsantpere.com/1-2-2012_nota_de_premsa.html

Anònim ha dit...

El ple, ja està convocat. i segons el web de l'ajuntament, Irene Bonilla serà la nova regidora. el nº 5-6-7-8-9 es queden pel camí.el n º 6 era el difunt Juan Antonio Moreno.
sorprenentment, han d'anar a pescar molt a baix.

http://www.vilamajor.org/Actualitat/Noticies_dultima_hora.htm?id=1116&pl=217

Anònim ha dit...

El llesuy, como no tenia a nadie de su partido que le apoyara, buscó fuera..... Y ahora es él el que queda fuera....El y los de siempre del partido, o sea, los Icart y afines. Os salió mal la jugada, eh? Ahora solo queda averiguar que ha pasado durante los años que han gobernado, porque ya es raro que tanta gente del partido se haya ido alejando tanto del Llesuy como de la agrupacion local, no os parece?

Anònim ha dit...

Logico que se hayan saltado a tantos de la lista. ACTUALMENTE EL Nº8 de la lista de ciu SR.Puigdevall ES EL QUE LLEVA EL MANTENIMIENTO DEL AYUNTAMIENTO.Esto cada vez huele más a chamusquina

Anònim ha dit...

Bon panorama queda a Sant Pere amb CIU contaminat. Fora ja aquesta gent de veritat i començem de nou. Bosch, Bruguera i Lola ara podeu.

Anònim ha dit...

Y que pasa con las comisiones que presumiblemente cobraba el Llesuy de los industriales? Si realmente era asi, que lo denuncien!

Anònim ha dit...

La majoria de la gent que escriu comentaris en aquest blog te alguna cosa a veure amb la política del Poble i jo no soc menys, soc amic de un de vosaltres. M'ha avergonyeix aquest comentaris, fent judicis, que si un s'emporta, que si el pròxim Alcalde se'l tracte sense saber res d'ell i prejutjat abans de demostrar res, que si CIU esta contaminat, que si Bosch te pendent un hotel o una benzinera... etc etc... poca feina per tots, ho sento molt pero, amb la falta de rigor en la informació d'en pspectiva, perquè se del cert que no contrasta la informació i també se, que no es periodista i pot dir tot el que vulgui. Però jo pregunto algú esta fent alguna cosa positiva per aquest poble o tothom continua mirant pel seu propi interès. eh!! perquè no pareu de criticar i mireu les coses des de una visió positiva. Jo m'estimo el meu Poble i no puc per menys que demanar-vos que reflexioneu.

Anònim ha dit...

Tot i que l'alcalde escollit a les urnes ha estat en Llesuy, el que s'ha fet de positiu en aquest poble és fer-lo fora, pel bé de tothom. Perquè persones com ell són qui embruten la política. Perquè no es pot utilitzar la política en benefici propi, o de la teva empresa, o de la teva família. I tampoc pot ser que qualsevol persona, sense cap tipus de preparació, pugui accedir a un càrrec polític. Perquè això li treu valor al càrrec, cosa que fa qüestionables alguns sous de càrrecs electes (no és el cas de Sant Pere)
Hem de ser conscients que en el moment que votem per algú en concret, li estem donant tot el poder possible sobre aspectes que ens afecten directament, en el dia dia, com l'economia, la salut, la feina. Deixem a les seves mans la gestió de tots aquests aspectes, amb la confiança que ho sabrà fer, mirant de no perjudicar-nos. I ja veieu! Estem com estem!

Anònim ha dit...

se seguira cobrando la media dedicacion , apesar de dimitir en sus obligaciones como gobierno si que han tenido tiempo para acudir a cobrar el mes.
estos son los politicos que necesita Sanr Pere ?

Anònim ha dit...

Que me estas diciendo,¿que sin hacerse cargo de sus obligaciones han ido a cobrar a fin de mes?, me parece muy fuerte,y que si no tienes pruebas lo tendrías de retirar

Anònim ha dit...

Si desde el ayuntamiento no les han dado de baja porque no han formalizado la renuncia, la nomina la han cobrado junto con el resto de trabajadores.

Anònim ha dit...

Si continuen sent regidors, els tres traïdors (han desbancat la persona que els va introduir tant al partit com a l'ajuntament)quina mena de paraula tenen? No van renunciar als seus càrrecs? O era una renuncia de fireta? Que jo sàpiga, quan es renuncia es formalitza, no es diu amb la boca petita per després desdirse'n. Però es que no saben el que es tenir vergonya?

Anònim ha dit...

Vergonya aliena sento de llegir tot això. A sobre que ens treuen de sobre a un paio que ens estava enganyant a tot el poble, i ara resulta que els dolents son ells. Deixeu als pobres nanos que treballin ara que ja poden.

Anònim ha dit...

pobres nanos?. Pobre poble amb aquest nanos. No tenen vergonya, no van a treballar i cobran i ademes son traidors. ja ens podem preparar.

Anònim ha dit...

anterior anònim, que estas enfadat perquè ja no cobres la comissió que et donava el teu amic??

Anònim ha dit...

Anònim anterior, no se de que em parles, jo soc un ciutada de sant pere, aixo si ben informat, pero veig que tu estas mes al corrent del tema, per que quan es parla de posibles comisions, es que es tenen probes o potser tu participes.

Anònim ha dit...

anterior anònim: haberlas haylas como las meigues. Com t'expliques que un home tan aferrat a la cadira marxi?? carai!! tens tanta informació.... t'evidencies tu sol.

Anònim ha dit...

Es tan Culpable el que comete un delito como el que lo encubre.Puesto que tenéis los dos anónimos anteriores (sobre todo el primero) tanta información, Os invito a que se denuncie inmediata y públicamente cualquier acto ilegal que se haya cometido sobre todo si afecta a nuestros bolsillos pues a fin de cuentas presumiblemente nos ha ESTAFADO a TODOS.

Anònim ha dit...

De fora vingueren, que de casa , ens tragueran. Avegades posar save, nova, no es la solució i meyns, quan es va amb males arts, i per postres ajudats desde fora o de dintre, els, de ara, si entro ara surto.
Qui mal, pensa es, que mal fá, i es necesita molt de temps, per buscar, els erros, dels altres, mentrestant, no s´ha fet la feina,
que necesita el poble. Quina clase de gent es aqueste.No m´agradaria tenir-los , com amics.