Darreres entrades:

20/2/11

Una bretolada permet descubrir l'expoli sistemàtic de la Zona Esportiva de Can Derrocada

Aquest dissabte, cinc minuts abans de les 18h la Vigilància Municipal ha rebut l'avís d'un veí de Can Derrocada per sorolls d'estralls a la Zona Esportiva.

La ràpida intervenció del nostre Vigilant ha permès arribar quan els dròpols estaven en acció als jardins de l'immoble.

En veure al garant de la seguretat, els autors dels estralls, segons sembla uns adolescents, han fugit cap el camí de Can Tona per l'interior de la finca. El Vigilant els ha perseguit sense éxit.

Al lamentable estat de tot l'immoble i la finca s'afegeix ara pintura vessada per les escales, trencadissa de vidres i de tots i cadascun dels llums exteriors arrencats, destrossa vagis per on vagis.
No ha estat la primera vegada que probablement el mateix grup d'adolescents malmeten la propietat aliena, doncs des dels pisos superiors s'han llançat tota mena de coses fins el jardí, amb preferència sobre les basses situades al peu, i a la piscina.

 
 
La màxima Autoritat Municipal, qui ha acudit tant bon punt ha estat informat per l'Agent, ha avisat un dels propietaris de la finca, el qual ha autoritzat a entrar al local. Les primeres pesquises, de les què personalment he estat testimoni presencial d'excepció, han permès trobar evidències de què abans dels adolescents, uns altres malnascuts hi han perpetrat delictes.

Uns -m'estalvio els qualificatius- delinqüents han arrencat tots i cadascun dels troços de coure de les instal.lacions interiors per traficar amb Xina.
S'han carregat tot l'interior de l'immoble buidant-ne les entranyes.

Arreu, a l'interior i a l'exterior, a cada racó de l'immoble, una mateixa constant: l'arrencada meticulosa de cada pam de coure de les instal.lacions elèctriques.

I això no ha estat feina d'un sol dia, doncs gràcies a la magnífica insonorització de l'edifici hom pot estar fent el què vulgui sense que ningú se n'adoni.








Una llàstima! Un immoble per lluïr s'ha convertit en quatre Euros per a uns  malparits.

Han arrencat fins i tot les piques dels lavabos, i s'han cagat en els urinaris que no s'han endut.

En Xavier Ribalta, arribat a la seva mitja propietat no donava crèdit a les destrosses, les quals es poden avaluar en no menys de 90.000 Euros.

La Zona Esportiva -Privada- de Can Derrocada està sent utilitzada, ara per a un nou despropòsit, el gaudi dels expol.liadors, traficants de coure, merda de persones.

Com menys, empremtes de petjades molt ben definides a la sorra i altres evidències permeten orientar la investigació per a la localització dels adolescents bretolaires, que potser siguin els mateixos que han fet "operacions" similars en altres equipaments del municipi.

Els Mossos d'Esquadra, que sembla ser eren a Cànoves, passada una hora i mitga encara no havíen arribat...

L'immoble ha estat tancat 19 dels seus 44 anys de vida, però aquest tercer episodi de tancament ha estat el més greu pel que fa al vandalisme i  la degradació. Icart, Ribalta, feu de la Zona Esportiva allò per al què va nèixer, allò que els vostres pares -benhaurat Ventura, excel.lent persona- volíen i van fer crèixer. 

Potser aquest esdeveniment accelerarà la solució definitiva de l'immoble i de la finca, que, sia quina sia, tant de bo serveixi per a què el millor equipament de Vilamajor torni a tenir utilitat i prestigi.

Els tal.libans riuen i sonriuen hipòcritament, els agrada... Ells han fet de la Zona Esportiva el què volien, el què són... El volíen tancat, ho van aconseguir. Preferien les rates a les persones com ocupants de l'immoble, i ni que sigui de visita, també ho han aconseguit.


No crec que ningú dels què em llegiu vegi mai reviure la Masia de Can Derrocada a l'esplendor que tenia fa molts anys. Curiosament aquest immoble històric, també objecte de crònic abandonament, ha estat inexorablement lligat amb l'immoble de la zona esportiva de Can Derrocada.
Posats a triar, si se'm permet sobre una propietat privada, jo de l'Ajuntament hagués triat la Zona Esportiva de Can Derrocada, d'aprofitament immediat per a qualsevol ús: ludoteca, Casal d'Avis, oficines de serveis municipals, hotel d'entitats, Casal de Joves, local social del veïnat, biblioteca, ... Tot a l'hora, llest per posar en marxa, i a un cost molt inferior al de la Masia de Can Derrocada.

Tant de bo els delinqüents no siguin els únics que puguin aprofitar la Zona Esportiva de Can Derrocada.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: