Darreres entrades:

29/5/07

Aprovats els nous límits del Parc Natural del Montseny

Amb data 17 de maig de 2007 ha sortit publicat al DOGC número 4885 la resolució del director general d'Urbanisme referent a l'aprovació inicial del Pla Especial de Protecció del Medi Físic i del Paisatge del Parc del Montseny que, entre altres assumptes, estableix nous límits i en determina noves àrees de gestió.
El projecte es troba ara per tant en informació pública. Trobareu informació aquí. Molt interessant en aquest enllaç l'apartat de "Memòria de l'inventari", en el capítol corresponent a Sant Pere de Vilamajor (tant de bo disposéssim en el POUM d'un catàleg similar de la resta del municipi).

A continuació trobareu el mapa dels nous límits del Parc:

S'ha creat una àrea de gestió mixta a Els Refugis (on el Patronat comprarà parcel.les), com es veu en el mapa següent:


Aquí es poden veure les figures de protecció existents:

Verd: Parc Natural 1987. Blau: Espai d'Interès Natural 1992 (idèntic a la Xarxa Natura 2000 de 2006). Groc: Parc Natural 1992. Vermell: Àmbit del P.E. de protecció del medi físic i del paisatge del Parc Natural (2007).

4 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

La pitjor de les meves expectatives s'ha complert. Sóc un defensor de la natura en el més ampli sentit, però estic en contra de l'ecologisme salvatge o fndamentalista. Entenc que s'ha de protegir per evitar-ne un mal us o una degradació o desaparició d'espècies animals o vegetals, però de què serveix sinó ho podem gaudir?.
Tindrem al costat de casa nostre un Parc per tal que els de Barcelona puguin gaudir d'un espai verd, però els que hi vivim hem de deixar de fer activitats esportives al costat de casa. Em sembla increïble!!!.
Fa més de dos mil anys que el nostre territori no es trobava tant ocupat per boscos i tot gràcies a la protecció que s'ha fet. Creieu que necessitem més protecció? Alguns diran que si per evitar-ne urbanitzacions, i el dóno la raó, però la protecció ha de ser tant gran com per no poder gaudir de la natura? O només podem gaudir- la segons els criteris d'uns il·luminats fundamentalistes ecologistes naturalistes?.
Jo sóc practicant de BTT i m'agrada molt anar per corriols i pel mig del bosc amb la meva bicicleta. Alguns diuen que fem malament per què erosionem i malmetrem algunes plantes. Fins aquí estic d'acord però deixeu-me que us expliqui una història: l'any passat van demanar permís per fer la Trencacames per un corriol que hi havia sota de Sant Elies. Ens van denegar el permís adduint que provoquem mals irremediables a la natura i la fauna. Ho vam acceptar sense entendreu. Després de l'estiu, allà on es trobava el corriol, s'ha fet una tala massiva d'arbres per evitar-ne incendis. Han passat camions, excavadores, taladores, ha hagut fressa, s'han deixat porqueries, s'han obert nous camins, s'han eliminat corriols...etc. I això es protegir la natura?
Disculpeu-me però això és satisfer a una colla de Barcelona que els agrada la natura que ells destrueixen amb els seus fums.
No a l'ampliació del parc. No a la protecció fonamentalista. Si a la lliberatt de tràncsit i d'activitats no perjudicials.

Per SPectiVa ha dit...

Fonamentalistes hi ha de moltes menes, com ara els que només pensen que el medi natural s'ha de gaudir a tracció animal.

Fa 32 anys que em moc en moto (de trial) per les muntanyes de Sant Pere, fent motorisme de muntanya. Sort en varen tenir els Forestals quan el gran incendi de Palestrins, de gent com nosaltres.

Organitzavem trials, hi havia tradició i es feien be les coses. Ara tot s'ha acabat per culpa dels xafarrocs.
Una cosa és anar per camins i dreceres amb motos que quasi no fan soroll i que ajuden a mantenir nets els corriols, i altre molt diferent és trinxar els mateixos camins amb potents màquines de tacos de 2cm.

Pregunteu a en Juanola, en Rigau o tants altres quina destroça feien del medi natural.

Els motoristes de muntanya com nosaltres sempre hem estat respectuosos amb el medi natural, per més que algú sonrigui en llegir-ho. S'hagués pogut ordenar el motorisme de muntanya i si s'hagués arribat a la massificació l'assumpte s'hagués pogut reconduir perfectament.

En qualsevol cas, en aquest 30 anys no he vist destroçar tant la part de Parc del nostre municipi coms en els darrers anys, coincidint en què els que diuen preservar el medi, per fer-ho el destrosen més que aquells a qui persegueixen.

És una llàstima que la tradició trialera de Catalunya, que tant renom ha donat al pais, s'hagi perdut per culpa dels fonamentalistes. En comptes de fumar porros com menys, de joves, feiem trial.

En altres zones de medi natural, com ara el Ripollés o Osona, la traddició i pràctica organitzada del trial continúa viva, i no representa cap amenaça. a la Vall d'Aràn, amb una prova del Mundial, hi ha una total convivència dels Forestals amb els trialeros, sense fonamentalismes.

I confondre el trial amb altres espècies és demagògic.

El que està passant és que les lleis últimament es fan pensant en el més tonto de la classe, en el més bèstia de Can Fanga, i no tots som així.

Justos i pecadors no estem tots al mateix sac.

Demano al nostre Ajuntament que permeti zones controlades -fora del Parc dels Fonamentalistes, naturalment- per a la pràctica del trial.

Jo ha dit...

Respectuossos amb el Medi Ambient i gaudir de la natura....?
Sóc nascut a Sant Pere, tinc 60 anys i m'he passejat pel Montseny tota la vida i he vist cambiar molt el seu us formes de gaudir-la.
DEMANO MOLTA MÉS PROTECCIÓ, MÉS AMPLIACIÓ DEL PARC NATURAL DEL MONTSENY.

Si no... de que serà natural!!!

Anònim ha dit...

El meu avi té terrenys que ha lluitat i suat al llarg de la seva vida per cuidar-los, respectar-los i sobretot disfrutar-los. De cop i volta li ofereixen diners per què tot això passi a quatre interessats per fer-hi cases de luxe!!! (Malaïts interessos econòmics i polítics). Evidenment el meu avi si va negar....quin és el resultat tots els seus terrenys declarats parc natural del montseny sense previ avis...simplement una carta quan tot ja ho tenien decidit.

Per la meva sorpresa i la de la meva familia ara que el meu avi no hi és. Fa anys enrera quan va rebre la carta amb la noticia, no era cert, aixo no era parc natural del montseny fins ara, l'actualitat!!! Segueixo dient malaïts interessos i per desgracia massa poder tenen, la gent normal del poble si no t'informes i busques algú que hi entengui en el tema....et prenen el pèl i tot el que puguin!!!!