Darreres entrades:

8/4/11

Ens ha deixat un insigne conciutadà: l'Alfred Luchetti

L'actor i persona Alfred Luchetti ha mort aquest divendres a l'edat de 77 anys. 
Nascut a Barcelona l'any 1934, l'actor tenia un extens repertori tant en teatre com en cinema, currículum al que cal afegir la seva feina com a actor de doblatge (inoblidable "Gargamel" dels Barrufets) i les seves intervencions en telesèries.

Prou conegut per tots nosaltres, l'Alfred va rebre la creu de Sant Jordi l'any 1995. Un any abans va rebre el premi honorífic de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya i el 2001 va ser guardonat amb el Premi Max al millor actor de repartiment pel seu paper a l'obra El verdugo, entre altres distincions.
Apart de moltes altres representacions teatrals d'aficionats al nostre poble (encara recordo de petit aquell "Hair" al Pla de la Rectoria) va impulsar i dirigir, del 1993 al 2000 el retaule medieval "Presència Històrica et Feyts de Vilamagore", obra d'un altre insigne vilamajorenc, en Francesc Bardera.

Juntament amb el seu germà Francesc ha estat fins fa molt poc, un dels animadors teatrals i de la societat civil del nostre poble, i un destacat vilamajorenc, fundador del Tryphaires, per més senyes.

Des d'aquest espai, el meu condol a la seva família, tant arrel.lada a Sant Pere de Vilamajor, i proposo que el nostre municipi el distingeixi amb la consideració de Fill Adoptiu de Vilamajor.

1 Comentaris. COMENTEU-HO:

Joan Garcia ha dit...

Aprofito aquest espai per donar el condol a tota la familia i fer-los arribar una forta abraçada.

Tinc un record molt espècial amb l'Alfred, ell em va casar( si tal i com ho sentiu), després el vaig arribar a conèixer i algun cop havíem fet petar la xerrada plegats, parlant del Vilamagore i del poble que tan s'etimava.

Crec que l'Alfred es mereix, tal com dius la consideració de fill adoptiu de Vilamajor i espero que es porti a terme algun acte de reconeixement.