Darreres entrades:

17/9/08

Tres quartes parts dels residents a Vilamajor han nascut a la província de Barcelona

Un 75% de la població resident als municipis de Vilamajor ha nascut a la província de Barcelona, segons dades del padró d'habitants del 2007.
La proporció és gairebé idéntica en els dos municipis: un 76,0% a Sant Pere de Vilamajor i un 74,9% pel que fa a Sant Antoni.

Estructura de la població dels municipis de Vilamajor per lloc de naixement. 2007
Dades en percentatges sobre el total de cada municipi. Padrons d'habitants 2007.

Hi ha però una
sensible diferència pel que fa a la població nascuda a cada municipi, doncs el 19,1% de la població resident a Sant Antoni (quasi 1.000 persones) ha nascut al mateix municipi, contra un 13,0% en la població de Sant Pere de Vilamajor (unes 500 persones).
També, pel que fa a la població nascuda al Vallès Oriental (fora dels municipis de referència), hi ha diferències, doncs a Sant Antoni representa el 17% de la població total i a Sant Pere el 14%.
Els nascuts fora de Catalunya (tret dels estrangers) només representen el 14% a Sant Antoni i el 17% a Sant Pere, del total de la població. D'aquests, gairebé la meitat (6,6% a Sant Pere i 6,5% a Sant Antoni) són d'origen andalús.

A Sant Antoni, el 85,5% de la població menor de 45 anys ha nascut a Catalunya, contra el 88,4% de Sant Pere.
En canvi, entre
la població major de 45 anys, a Sant Pere ha nascut a Catalunya el 57,5% de contra el 65,1% de Sant Antoni.

L'explotació del padró també ens dóna una radiografia de l'evolució recent per lloc de naixement. Així, el 14% de l'increment de població que hi ha hagut a Sant Antoni en els tres darrers anys correspon a nascuts en el propi municipi, per un 17% de la mateixa dada a Sant Pere.
Tanmateix, de l'increment total de població en els tres darrers anys, el 15,4% del de Sant Antoni s'ha fet amb població nascuda a l'estranger, que ja significa el 8,2% del total, mentre que a Sant Pere la població estrangera ha aportat només el 7,6% de l'increment net de població en els darrers tres anys, significant actualment el 5,1% de la població total resident.

A destacar també que els nascuts a la resta de províncies de Catalunya (fora de Barcelona) no han experimentat variació en els tres darrers anys ni a Sant Antoni (variació neta de 2 persones en tres anys), ni a Sant Pere (disminució neta de 1 persona en aquets tres darrers anys).

El gruix de l'increment de població han estat nouvinguts del conjunt de la província de Barcelona, un 64,8% del creixement total dels tres darrers anys a Sant Antoni (on signifiquen el 56% de la població total) i un 64,6% a Sant Pere (on són el 63% de la població). Gairebé un 40% d'aquests han vingut del Vallès Oriental.

De la seva banda, el creixement vegetatiu (naixements menys defuncions) ha aportat a Sant Antoni el 15% de l'increment de població que hi ha hagut en el 2006 (darrera dada publicada), i un 21% a Sant Pere.

(Properament totes les dades a Anàlisi socieconòmica de Vilamajor. De moment potser us interessarà l'article: Moviments migratoris a Vilamajor).

0 Comentaris. COMENTEU-HO: