Darreres entrades:

18/9/09

Ben fet, Tella!

Segons informa el diari digital Ara Vallès, en Francesc Tella (CiU), alcalde de Sant Antoni de Vilamajor, va anunciar aquest dijous 17 de setembre que l'equip de govern del municipi ja està treballant per organitzar una consulta popular sobre la independència de Catalunya, tal i com es va fer el passat cap de setmana a Arenys de Munt.


En Tella, igual que el nostre alcalde Llesuy, estan adherits al moviment sobiranista Decidim.cat. En Tella vol crear una plataforma formada per 24 personalitats de la localitat -de l'àmbit polític i associatiu- per treballar sobre el referèndum, i va destacar que "qui té el sentiment de la pàtria i la nació catalana està fart del tracte que se'ns dona des de Madrid". Ja s'estan redactant els estatuts d'aquesta plataforma.


A Sant Antoni de Vilamajor el recolzament del consistori està garantit, ja que CiU i ERC -dues formacions que donen suport a les consultes- sumen una còmoda majoria absoluta.

Òbviament el panorama polític de Sant Pere de Vilamajor és molt diferent que el de Sant Antoni, doncs en aquest darrer municipi els regidors de CiU juntament amb els de ERC sumen 9 dels 11 regidors. A Sant Pere, el govern "de coalició" deixa a CiU empatat amb els seus socis de govern (CPCS, PP i C's) que probablement no estaran per la labor. En qualsevol cas, 5 d'onze regidors, com mínim, hi estan a favor.

Seria excel.lent que tot Vilamajor es coordinés amb aquest propòsit, a veure si d'una vegada els dos municipis (i els dos alcaldes) es posen a treballar en comú. L'enteniment no ha de ser tant difícil, doncs tots dos alcaldes comparteixen la seva adscripció a CiU i un mateix sentiment nacionalista català.

Catalunya està per sobre dels "rifi-rafes" de Sant Pere de Vilamajor, i aquest tema transcendeix l'àmbit polític municipal. Nogensmenys, dur al ple d'una moció per fer una consulta popular a Sant Pere de Vilamajor pot ocasionar una fractura de l'equilibri entre els membres del govern que no convé a ningú, excepte a l'oposició. En Llesuy està lligat de mans en aquest tema i si vol tallar la corda potser es talli els canells.

Ben diferent a Sant Antoni, doncs, la consulta popular a Sant Pere és de difícil encaix polític en el sí del seu govern.

No obstant, el protagonisme l'ha de tenir el consistori, i si pel que he explicat no pot, haurem de fer pinya amb Esquerra Republicana que, lliure i convençut, potser haurà de ser el pal de paller per fer possible que Sant Pere de Vilamajor manifesti la seva opinió.
Si es vol portar al ple, que ho proposi Esquerra, i si no es pot portar al ple, que les agrupacions dels partits que estan per la tasca siguin els protagonistes de coordinar el tema a Sant Pere i de fer-ho també amb Sant Antoni de Vilamajor.

Insisteixo, però, que si es fa la consulta, ha de ser a l'hora a tot Vilamajor: tots dos munipis en sortiran guanyant.

En tot cas, no atino a veure quina entitat "civil" de les de Sant Pere pot acollir la consulta popular, i molt em temo a més que els resultats no serien els d'Arenys, ni en participació ni molt menys en vots a favor.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: