Darreres entrades:

30/9/09

La última oportunitat per ser responsables

El ple de l'Ajuntament de demà dijous inclou un important punt en l'ordre del dia:

Segon.- Propiciar la possibilitat de deslocalització de l’empresa Pinsos Picart SA, dins del context del POUM en fase d’aprovació provisional.

Els què em seguiu sabeu que aquests dos temes m'interessen especialment.

L'empenta, a vegades com un elefant entrant en una cristalleria, del nostre alcalde Llesuy, ha servit en moltes ocasions per posar-li la traveta en la seva curta però profitosa cursa per posar el nostre poble en la realitat del Segle XXI.

Però ja no hi ha més temps per deixar passar el temps, per jugar al ratolí i el gat o l'escac al rei. No hi ha més temps per passar de puntetes sobre els temes complicats i compromesos.

És hora de què els representants d'ERC, ISP i sobretot el GISP, ens parlin clar i català en relació amb l'assumpte, i no amb plantejaments metafísics que obvien la realitat de les coses.

Cal que, de forma responsable i observant totes i cadascuna de les vessants que té l'assumpte, plantegin a l'opinió pública la seva solució viable per al tema.

Cal que, de forma responsable, siguin debatudes propostes asssenyades, i, agafant el que de bo tingui cadascuna d'elles, oferir la solució més consensuada possible.

L'empresa ha de saber també que en aquest tema tots els representants democràtics del poble tenen els punts de vista bàsics en comú.

Sortir per peteneres sense donar resposta a totes dels dimensions de la qüestió seguirà sent una irresponsabilitat política i ciutadana.

I posats a demanar, que mirin més enllà de l'ombra de la Torre de La Força i demanar que, en comptes de deixar que els esdevenimets es precipitin, plantejar amb temps un full de ruta per a la Puntiblond. Els que hagin de venir després de vosaltres us ho agraïran.

I demanaria també que s'abordés amb igual responsabilitat, el futur de la Zona Esportiva de Can Derrocada, amb imaginació, per a mantenir, ni que sigui en part, el genuí ús per al que va ser magníficament concebut: un espai social. I ara més que mai amb el flamant camí de Can Tona asfaltat, que posa l'equipament i el seu voltant a un tir de pedra de Vallserena i Can Vila.

Sigueu, tots plegats, per una vegada responsables en aquests assumptes cabdals; és el mínim que s'us pot demanar en democràcia.

I que la rauxa de la moció per a la consulta independentista, no us destorbi el seny en els temes més propers.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: