Darreres entrades:

26/1/08

Un altre grup de ciutadans organitzat ....

El 16 de febrer de 2007 es va celebrar la tercera reunió del Consell de Poble, en la legislatura passada.

En aquella reunió, properes les eleccions, es van presentar els trets finals del POUM que s'havia començat dos anys abans. La reunió va ser exigida per la Comissió de Treball per a l'estudi del POUM, formada ja en la primera sessió del Consell de Poble el 2 de novembre de 2005. La celebrada l'abril de 2006, (la segona) va ser convocada novament a instàncies de la Comissió per tal de presentar el document de conclusions sobre l'Avantplà del POUM que durant mesos i amb mataronianes reunions, va elaborar la Comissió.

Aquella darrera reunió del 16 de febrer, va estar marcada per l'oposició frontal de la Comissió de Treball a unes "noves incorporacions" introduïdes en el POUM sens etenir-la en compte, malgrat que l'esborrany definitiu recollís algunes importants aportacions fetes per la pròpia Comissió.

Les principals discrepàncies -apart del canvi de criteris que semblaven fonamentals, la manca de visió global del municipi i altres defraudants pinzellades- afortunadament ja han estat actualment resoltes.

Quasi un any després, ahir 25 de gener de 2008, es reuneix per primer cop la segona generació de la Comissió d'Urbanisme, nascuda de la reunió general del Consell de Poble de la nova legislatura.

Moltes cares noves i el nucli bàsic de l'anterior Comissió de Treball asseguren, malgrat les dificultats que suposa la concurrència d'un abundant nombre d'integrants, una total participació de les diverses sensibilitats del municipi.
Sorpren, però, que tantes cares noves, que tantes representacions socials no haguessin tingut interès en formar part de l'anterior Comissió, que és en realitat on es van perfilar les propostes que semblen estar recollides pel nou govern municipal com línies mestres del POUM 2008-2009.

No faré, ara, la crònica de la reunió, però si diré que les diferències de mètode i sobretot d'implicació, són molt significatives, destacant les idees clares d'en Josep Maria Llesuy tant pel que fa a l'essència de la planificació urbanística del municipi, el protagonisme que es vol donar a la Comissió d'Urbanisme i sobretot un nou talant de lideratge que em va deixar una agradable sensació de què, per fi, es podran fer les coses ben fetes. El tàndem Llesuy-Higini és una màquina de fer feina assenyada.

Estic segur, doncs, que, en conjunt, la planificació urbanística que resultarà a finals d'enguany, està finalment en bones mans, ben dirigida pel nou equip de govern municipal i amb una participació de la què finalment no hagi de justificar-se (veure pàgina 4).

Així, els de la Comissió, com menys, no ens haurem de sentir anometats pel grup municipal d'Alcaldia com "Un altre grup de ciutadans organitzats sota la denominació de "portaveus de la comissió de treball del POUM". Altra gent, altres maneres.

Sense dubte, la prudència en què em manifestava en aquest altre article ha de quedar afortunadament al calaix.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: