Darreres entrades:

29/7/11

Episodi V: Hipo-cresia o es-tultícia

Sense haver-ho de buscar a l'enciclopèdia, "hipocresia" ve a significar "govern des de sota"."Estultícia" equival a estupidesa.

Llegeixo els arguments de ERC-RCAT per tal de fastidiar al nou govern. En el més pur estil ISP broden una tesi basada en premises falses, en opinions subjectives i afirmacions unes sesgades i altres simplement malintencionades.

D'això se'n diu "tautologia", és a dir, primer determinar una conclusió i després intentar vestir-la d'arguments, és a dir intentar justificar una conclusió presa d'antuvi. Just el camí contrari. Fan trampes.

Fan trampes per no dir la veritat: els fastídia de manera inimaginable que en Llesuy i el seu equip hagi tornat a exercir el Govern del nostre municipi.

I més mèrit té aquet discurs quan pel camí es fan sofismes.

És doncs absurd mirar de rebatir amb lògica tots aquests despropòsits i per tant no rebatiré -i ganes no me'n falten- cap d'aquests perversos arguments, doncs els meus ja els he exposat des de totes les perspectives.

Total, resumint: fer d'Alcalde té per aqueta gent el preu de 10 Euros/hora, igual que l'ucraniana que tenim a casa fent la neteja.
Ja ho vaig dir: qui no tingui negocis que el mantinguin sense haver de treballar, que no faci d'Alcalde o Regidor.

D'això -ara- en diuen "regeneració democràtica"

Se m'acudeixen algunes qüestions:
  • La retribució -neta- que es proposa, és per 11, 12 o 14 pagues a l'any?
  • L'Alcalde ha de deixar de treballar quan "fitxat" les 20 hores a la setmana?
  • Pot cobrar hores extres?
  • Han de fixar els membres del govern quan entren i surten de treballar?
  • Quan i quins dies els toquen de vacances?
  • Les hores fora d'horari laboral de l'Ajuntament, computen amb els increments previstos per la Llei per a les hores extres?
  • Com és que per la simple assistència a un ple de l'Ajuntament un regidor que no estigui al govern cobra una mitjana de 25 Euros/hora?
  • Quin és el sou mig per hora treballada dels empleats municipals?
  • Ja que els membres del govern amb dedicació no cobren per assistir al ple i a les Juntes de Govern: es consideren hores extres o computen dins de les 20 hores setmanals
  • Com és que recullen les recomanacions de l'Associació Catalana de Municipis passant per alt que la recomanació de retribució per a un Alcalde amb dedicació exclussiva per a un poble com el nostre es fixa en 35.918,40 Euros/any (brutes)?
Ja que hi ha que volen tractar l'Alcalde i Regidors com la meva dona de fer feines, potser caldria aclarir aquest temes.

Poca vergonya! Algú ho havia de dir...

Floretes del pati de l'Escola:
  • Els regidors de tots els grups amb representació municipal .../... no són, ni de lluny, les persones més expertes en el seu àmbit de responsabilitat.
  • Les propostes programàtiques que el grup polític en el govern s'ha compromés a desenvolupar .../..., no semblen requerir una dedicació àmplia per part dels regidors.
  • La dedicació de l'Alcalde .../... ha de ser parcial, i suficient amb mitja jornada.
  • Creiem que la proposta de retribucions al regidors amb delegació expressa, de 400 Euros mensuals, no és lesiva per a cap persona .../... doncs no tenen cap rebaixa en el seu salari que pugui significar una disminució en la previsió d'ingressos percebuts fins ara (?).
  • Les indemnitzacions als regidors sense delegació .../... s'han de rebaixar un 50% més un 10% addicional.

21 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Au va home va, deixeu de fer el tontet.
L'única cosa que fan Esquerra i Reagrupament és revisar les dedicacions. No es toca ni un cèntim de la dedicació de l'Alcalde. La proposta de l'equip de govern era 1600 euros nets per dedicació completa. Per tant, mitja jornada, meitat de sou. I per als regidors se'ls volia assignar 700euros. Mitja jornada serien 350, no? I l'esmena de ERC i Reagrupament en proposa 400.

ERC i Reagrupament no s'han inventat els sous, senzillament han fet una proposta de dedicacions amb els sous que el mateix equip de govern havia enviat a la resta de grups. Això és el que volia l'alcalde, parlar de dedicacions.

J.L.A. ha dit...

Perdona que et rectifiqui anònim: els 700 euros ja era per mitja jornada. Que no vol dir que realment facin mitja jornada, fan moltes més hores, sense horaris ni cap de setmana. On han d'estar estan. Però precissament per saber com està l'economia actual, se'ls hi posa mitja jornada i sense cobrar hores extres. I pel tema del regidor d'hisenda es demana completa, perquè és on fa falta més hores dedicades. I realment no en fa 8 d'hores, en fa fins i tot 12.

Si creus que 800 i 400 euros són sous dignes (que 700 ja ho trobo una misèria, però si ells ho acepten així, res a dir)

És vergonyós que s'intenti defensar el que és indefensable, només pel fet de fer mal.

I com deia un anònim en un altre post, aquest poble necessita un canvi, un canvi de gent, i renovar tot el consistori. Tots haurien de ser com els tres regidors del govern, gent nova, que entra amb il.lusió, i no els de sempre, que se'ls hi veu el plumero. Només cal veure com algun ja porta més de 12 anys xuclant de l'ajuntament, i no em vull equivocar, potser 16...

Resumint, un canvi ja, gent nova, Sant Pere ho necessita

Anònim ha dit...

Soc simpatitzant de Reagrupament i us demano que recondiu la situació, això que esteu fent fa olor a moció de censura encoberta.

Pareu perquè pocs vots em tingut en les passades eleccions i molta gent no vol el que esteu fent.

Evidentment no va ser una bona opció anar amb Joan Bruguera.

Responsabilitat.
No es una advertència es una recomanació. La gent decidirà no anar a votar. I estic trist.

Anònim ha dit...

Jo no sóc simpatitzant de Reagrupament a nivell autonòmic per la senzilla raó que crec que no toquen de peus a terra. Tinc els mateixos anhels que ells però confio que la nostra independència d'Espanya s'ha d'aconseguir amb intel·ligència i seny, tot respectant el timing dels esdeveniments.
Independentment d'això, quan aquest partit es va presentar a Sant Pere em vaig alegrar, sincerament. Feien un discurs bonic i els vaig veure com l'inici d'una regeneració política a Sant Pere que faria trontollar els fòssils que fa massa temps que s'han assentat per aquí. Vaig pensar que com a mínim els farien qüestionar-se, però no podria estar més equivocat. Han après massa ràpid les normes del joc brut polític que s'ha generalitzat al nostre municipi i en comptes de fer-se sentir com una nova veu i regeneradora, es fan sentir com "la veu del seu amo", fent servir les paraules d'algú. Però l'amo, en aquest cas, no és en Llesuy, sinó en Joan Bruguera. Si aquest és el cas, els demanaria que replantegessin la seva postura pel bé del poble i fins i tot per ells, per la imatge que estan donant. Si, en canvi, han entrat en aquest joc per innocència i ingenuïtat, els demanaria humilitat, que reconeguessin que són una formació nova sense experiència política i que aprofitessin aquests 4 anys a aprendre, més que a voler revolucionar-ho tot ja des de bon principi.
Subscric completament l'anònim 3, entre d'altres.

Anònim ha dit...

En Joan Garcia i Reagrupament hagessin pogut aportar molt a Sant Pere. En Joan Garcia es va guanyar tot sol la regidoria però l'ha venuda a en Joan Bruguera. Estan segrestats i ara aniran a la veu d'un amo que no els convé.

Una cosa és fidelitat i l'altre servislisme, renegant dels seus principis s'ensorraran.

En Llesuy va oferir a en Joan Garcia entrar en el govern, i ho va rebutjar.

En Joan Garcia ha vingut a servir al poble i ara resulta que només serveix als interessos agònics d'en Bruguera i ERC.

Llàstima, la única sang nova i li han posat el tampax.

Anònim ha dit...

¿En que se parece el blog de Reflexions de Vilamajor y Salvame de Tele5?

- Que ninguno de los contertulianos puede aportar pruebas a sus comentarios y que sus informaciones solo se basan en rumores, suposiciones y nunca en hechos contrastados.

- Que uno es un reality show y el otro un reality-blog

¿Cuales son las diferencias?

Que Jorge Javier es gay y Per Spectiva no

Anònim ha dit...

És que no es tracta aquí d'aportar proves als comentaris. Només faltaria! Això és un fòrum, no pas un judici. Es tracta d'opinar, de presentar les nostres inquietuds i argumentar-les tan bé com sigui possible perquè s'entenguin. Curiosament, encara no he llegit cap opinió que defensi l'actitud de l'oposició --cosa estranya en aquest bloc!!—, tret del comentari d'en Joan Garcia i un o dos altres que no aporten absolutament res, ni proves ni opinions ni rumors ni respostes ni res! Ni tan sols tu, amb el teu sentit de l'humor tan refinat. Per altra banda és natural: no es pot defensar l'indefensable...

Anònim ha dit...

Pues como hace falta provar nada y puedo decir libremente mi opinión, yo creo que nadie de la oposición escribe por que este blog pertenece a CiU. Es como si PSC opinara en un blog del PP.
Este blog es partidista 100%, que no significa que sea malo sinó que limita mucho el espectro de posibles lectores provocando que no hayan nuevas incorporaciones. El blog debe tener un número de comentaristas muy bajo (10/15)y muy probablemente, com sucede en otros foros de opinión, repetitivos (una misma persona utiliza diversos pseudónimos), por tanto nos movemos entre 5 i 10 comentaristas. Casi todos partidarios del CiU.
La falta de nuevas incorporaciones lleva a la endogamia lo que acabava produciendo que las opiniones vertidas dejan de tener valor. El blog se convierte en un sitio donde los simpatizantes de CiU pueden verter libremente sus odios. Entre sus armas están las acusaciones sin fundamento, los insultos y las falacias. Total, como no hay que demostrarlo.
A eso se le puede llamar reality-blog. Hay muy poca diferencia con el reality Salvame

Anònim ha dit...

No és que els simpatitzants de l'oposició no escriguin en aquest blog, res més lluny de la veritat! Només cal que miris posts anteriors i vegis la quantitat (i, per cert, la qualitat i el nivell) dels comentaris que deixen! El que és molt curiós és que pel que fa aquest tema en concret estan molt silenciosos. A mi se'm fa molt estrany, acostumat com estic a que es creï un altre ambient... Per altra banda, celebro que no pul·lulin per aquí els que només busquen l'insult fàcil i gratuït. Ep! Però no ens oblidem d'un comentari recent d'algú que es deia simpatitzant de Reagrupament però que malgrat això no estava gens d'acord amb la seva forma d'actuar!
Respecte el nombre de comentaristes, en Ricard ho té molt fàcil per saber-ho perquè pot veure les IPs dels seus anònims, com qualsevol blocaire. Diferents IPs representen diferents comentaristes, i crec recordar, d'algun dia que ho va fer públic, que no són pocs.
Finalment, pel que fa el suposat partidisme d'en Ricard i el seu bloc, crec que confons símptoma amb diagnòstic: ser partidista significa defensar les opinions d'un partit com a objectiu en si mateix. Ser tendenciós significa tendir cap a una postura ideològica a priori, sense ser capaç de ser --o voler ser-- objectiu. Crec que en Ricard no és ni una cosa ni l'altra, o sinó no criticaria en Llesuy per les seves decisions urbanístiques a Can Derrocada, per exemple, cosa que acostuma a fer. Crec que defensa el que legítimament creu i ho fonamenta extensament.

Si em permets l'observació, fixa't com ni tan sols tu aportes res a aquesta discussió. El teu comentari consisteix a desviar la conversa cap al continent en comptes de centrar-te en el contingut. En comptes de deslegitimar els comentaristes, en Ricard i el seu bloc, m'hauria agradat que argumentessis la teva postura per ajudar-me a entendre-la i per enriquir aquesta discussió, que a mi, personalment, m'interessa, sempre i quan tingui suc i es mantingui el nivell.

Anònim ha dit...

¿No habiamos quedado que no hacia falta argumentar para opinar en el blog?

Es imposible saber el numero total de usuarios a través de la IP, sobretodo si son dinamicas. Me he dedicado a mirar los partidarios y los contrarios al ayuntamiento en función de su opinión. Gana abrumadoramente los que estan de acuerdo. El hecho que en este tema no se opine creo que sera por las causas explicadas en comentario 9.
Per Spectiva es partidista, es evidente para mi y para la inmensa majoria de lectores. Una flor no hace una primavera y una queja al alcalde no lo convierte en su enemigo (se le regaña com un amigo hace a otro).
Tu mismo comentario 10 reafirma el caracter endogamico el blog.

Anònim ha dit...

estaria bien no confundir gobierno con ayuntamiento, y claro que hay mas opiniones a favor e ciu que cualquier otro, el motivo no es mas que ciu ha ganado las elecciones por bastantes mas votos que otros partidos, es cuestion de estadistica

Anònim ha dit...

Havíem quedat que no feia falta presentar proves a l'hora d'opinar. Tal com t'he dit, aquest bloc no és un judici: és un fòrum d'opinió, i no té sentit opinar sense argumentar.

Ens estem anant per les branques... Aquest no és el tema que s'està tractant, ni tampoc si s'està a favor o en contra de l'ajuntament (home, un ajuntament fa falta...). El tema és que l'oposició ha presentat una esmena pel que fa les dedicacions dels regidors, esmena aquesta que jo no puc entendre (a no ser que sigui malpensat; aleshores sí que la puc entendre) i que tu, pel que veig, sí, encara que et neguis a explicar-me per què.

Anònim ha dit...

Anónimo 13 muchas veces los arboles no te dejan ver el bosque.
Entiendo la postura de los regidores que quieren un sueldo digno, pero también entiendo a la oposición. Entiendo las dos posturas por que no hay ningún árbol que me impide ver el bosque.Intenta cortar esos arboles y quizás puedas entender las diferentes posturas. Después escoge la que más te guste.
No es tan difícil, tan solo hace falta voluntad y dejar de lado los odios y enemistades. Si lo haces tus argumentos serán mas validos para todos

Anònim ha dit...

Anònim 14, creu-me, el veig prou bé, el "Bosque"...
Mira, com que et negues a donar-me un sol argument que em faci entendre la teva postura, jo t'explicaré els meus. Potser així t'ajudaré a que vegis alguna cosa més que al·legories campestres:

1. Tothom sap que si la Lola i Esquerra haguessin entrat al govern, cobrarien un sou digne i no se'ls hauria passat pel cap aquestes retallades, diguin el que diguin ara.

2. Fa 6 mesos ja hi havia crisi i en Bosque feia de regidor cobrant. Ara advoca que s'ha de treballar de franc... I tant que el veig, aquest Bosque...

3. Esquerra no pot defensar l'indefensable: com pot dir ara que amb mitges jornades i quarts de jornada ja n'hi ha prou per tirar endavant l'ajuntament si quan ells van ser al govern, amb un poble més petit, tenien dues jornades completes (en Bruguera i la Lola, qui, per cert, defensa que hi ha feina per fer però que s'ha de fer per la meitat del sou...) i encara un càrrec de confiança també a jornada completa: la Montse Cots. Què vol dir, això?? Que mentre hi havia bonança es podia llençar diners en sous innecessaris?? Explica'm això, si pots.

4. D'en Titó no cal ni parlar-ne... És pura demagògia i discurs populista. És un showman que porta la seva claca als plens per donar substància a la funció.

5. Per últim, la llei diu que els pobles amb menys de 2000 habitants tenen dret a una subvenció de la Generalitat per pagar el sou de l'alcalde: 1400 euros (que algú em corregeixi si m'equivoco en aquests detalls legals). Vosaltres voleu, tal com ho va dir en Llesuy al ple del dia 25, que l'alcalde del nostre poble cobri la meitat del que cobra l'alcalde del poble més petit de Catalunya...

Aquests són els meus arguments. Alguns me'ls callo per no fer sang. Quins són els teus?

Anònim ha dit...

M'he deixat un punt en el comentari anterior:

6. Com s'hi pot afegir Reagrupament a aquesta demanda de retallades de les dedicacions si la seva experiència d'estar al govern és nul·la i no tenen la més mínima idea del temps que es necessita, del personal, de la dinàmica de tirar endavant projectes, de fer de regidor, d'alcalde...??? Has llegit la seva esmena?? Està plagada de "ens sembla que...", "creiem que...", "pensem que...". Les seves apreciacions són completament subjectives. Si no és perquè són la veu del seu amo Bruguera, això tampoc no s'entén, i dubto molt que els seus votants esperessin d'ells aquest comportament. Els falta maduresa com a formació i humilitat a nivell personal. O potser el que els falta veritablement és caràcter i una personalitat pròpia per desvincular-se del jou d'una Esquerra que està travessant una etapa ben fosca...

Anònim ha dit...

Anonimo 15 y 16, no me has dado ningún argumento, lo que haces es patalear.
La defensa mas facil es recordar el pasado, el cual no se puede canviar. Si entramos en estas discusiones nos podemos remontar a los gobiernos del CiU dirigidos por Icart, o cuando el alcalde actual estaba en la oposición. Eso no es discutir eso es recordar.
Yo no defiendo ni uno ni otro partido, estoy convencido que cada uno tiene sus argumentaciones seguramente muy licitas. Lo que discuto es la forma que tienen algunos comentaristas, entre esos tu mismo, de argumentar sus escritos.
Os basais en suposiciones y no en verdades (un ejemplo es el punto 1 del comentario 15)y eso es problematico por que yo tambien puedo suponer que los regidores del CiU se han presentado para asegurarse un sueldo (recuerdo que los 4 actualmente no trabajan) y por eso estan tan interesados en cobrar. Esta afirmación no la puedo demostrar poque se trata de una suposición, pero como en este blog puedo calumniar, injuriar, mentir, coaccionar, pues yo lo hago.
Como decia en post anteriores, este blog es un reality, es el cubo de basura donde los rabiosos echan sus rabias escondidos bajo un pseudònimo (yo lo hago por no ser el unico tonto)

Anònim ha dit...

Aquesta conversa ha arribat a un punt d'absurditat tal que m'és impossible de continuar-la. Només ha servit per corroborar la meva hipòtesi de fons: no es pot defensar l'indefensable. Que ens jutgin els qui ens llegeixin.

Per cert, l'actual alcalde no ha estat mai a l'oposició...

Anònim ha dit...

Ja que un i altre demaneu arguments... aquí teniu un RECULL D'ARGUMENTS QUE S'HAN DIT FINS ARA:

Arguments en contra de la proposta de dedicacions del Govern:

a) En Llesuy es mereix que no el deixin cobrar com a càstig de com ha tractat l'oposició els darrers 4 anys.
b) Segur que en Llesuy hauria fet el mateix, per tant, és lògic que l'oposició ho faci.
c) Estem en crisi i és lògic demanar que en moments tant difícil econòmica i socialment, la gent que es presentin per servir al poble en càrrec electes no han de cobrar per la seva tasca, com molt bé diu en Joan Bosch. Si algú no té la vida assegurada que busqui feina i no es presenti a les eleccions que no és una empresa de col·locació.
d) L'Ajuntament es gasta una morterada dels nostres impostos per pagar els sous de funcionaris que actualment fan ben poca cosa. Si se'ls fa treballar de debò, poden fer la feina que abans feien els regidors i l'alcalde i, com bé diu ERC, amb només mitja jornada l'alcalde i només un quart de jornada dels regidors ja n'hi ha de sobres. Que això ho plantegi ERC ara que no governa, no és perquè ara està a l'oposició, sinó perquè és fruit d'un fort debat i anàlisi de la gestió municipal.
e)Hi ha majoria suficient per tombar-ho.
f)Moltes altres.

Arguments a favor de la proposta del govern:

a) El treball d'un càrrec electe s'ha de garantir per tal que tot ciutadà, independentment del seu nivell econòmic pugui presentar-se amb igualtat de condicions.
b) Un poble de 4 milions de pressupost i 4000 habitants requereix la dedicació exclusiva de l'alcalde. Si abans, amb 3000 habitants calien 3 dedicacions, ara amb 4000 habitants, proposar-ne dues no és un disbarat.
c) La proposta de retribucions del govern és inferior al que va proposar l'Alcalde Bruguera el 2003 i l'Alcalde Llesuy el 2007.
d) La proposta de retribucions és inferior al que preveien els pressupostos municipals del 2011
e) La proposta és inferior al que recomana l'ACM i la FCM.
f)Rebre més de 2000 visites de ciutadans, assistir a tots els actes que se celebren al municipi, visitar les administracions superiors per coordinar i demanar serveis o subvencions, representar el municipi, estar a disposició 24h al dia, coordinar i dirigir les tasques dels tecnics i treballadors municipals... ocupa més de 4 hores diàries.

Anònim ha dit...

El actual alcalde estubo era la oposición en el gobierno de Joan Bruguera.

Aquel que piensa que sus ideas son la verdaderas y que las otras estan equivocadas rechazandolas y menospreciandolas entra en el mundo del autoritarismo. Eso corrobora mi teoria de fondo: cuando se acaban los argumentos hay que salir del problema como sea (como hacen los políticos)

Anònim ha dit...

Escolta, deixem-ho estar. Aquesta conversa ja s'ha descarrilat i, almenys per a mi, ha perdut l'interès. Dius coses que no tenen ni cap ni peus! Dius "cuando se acaban los argumentos…" no sé què, però si tu mateix no has aportat un únic argument! Jo fins i tot te'ls vaig llistar (i no em refereixo a la llista de l'anònim 18, que no sóc jo). Em dius autoritari (entenc que m'ho estàs dient a mi) perquè rebutjo i menyspreu les teves idees… però si fins ara no n'has exposada cap! Ni una sola! No puc rebutjar-te res perquè no has dit res! La meva intenció era fer un debat constructiu que ens permetés com a mínim exposar els punts de vista. No ens hem de convèncer, però sí podem dialogar. El que passa és que aquest diàleg és absurd i per això, sentint-ho molt, no el continuaré.

I insisteixo: l'actual alcalde no ha estat mai a l'oposició. El 2003 es va presentar com a simpatitzant de reserva a la llista de CiU i no va entrar. Si no va entrar com a regidor de l'oposició, és impossible que hagués fet d'oposició (com veus, la idea mateixa és redundant). Va ser el president de l'Associació de Veïns La Pinya des del 2002 fins el 2007 quan, aleshores sí, es va presentar com a cap de llista de CiU i va guanyar les eleccions.

Anònim ha dit...

Bueno que no te parezca interesante a ti no significa que el resto de lectores no quieran saber mi opinión.

Quizás tengas razón que el actual alcalde no era regidor pero si que hizo una oposición dura y poco constructiva. Me acuerdo de verlo muchas veces en el despacho que se habilitó para los regidores.