Darreres entrades:

16/10/08

Una iniciativa encomiable

Callat s'ho tenia.

El nostre Alcalde, Josep Maria Llesuy, amb el de Vallgorguina, es van reunir la setmana passada amb la consellera de Justícia, Montserrat Tura, en el marc de la trobada que el Departament va fer amb els ajuntaments que participen en el programa Sinèrgia.

Sinèrgia és un programa d'inserció laboral, de caire social i mediambiental, que es desenvolupa en els medis forestal i urbà, que es porta a terme des del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública dependent del Departament de Justícia que té com a objectiu la inserció sociolaboral de les persones sota mesura judicial.

El programa Sinèrgia dóna feina a interns en règim obert, en tasques de prevenció d'incendis, neteja de perímetres forestals, neteja de lleres, aprofitament forestal, recuperació de rutes de senderisme i revegetació en zones d'hàbitat degradat. Els interns procedieixen majoritàriament de Quatre Camins, CP Brians i Secció Oberta de Joves i Dones.

Està cofinançat pel Fons Social Europeu i el Departament de Treball.

El programa funciona com una etapa intermèdia abans que l'intern s'enfronti a la realitat del mercat laboral. Això li permet treballar a l'exterior del centre penitenciari, mitjançant un contracte normalitzat. El 2007 es va donar ocupació a 328 persones en serveis exteriors.

(Elaboració pròpia. Font: L'Actualitat del Baix Montseny).

Chapeau! Torero i valent.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: