Darreres entrades:

13/7/11

De la irresponsabilitat

Després dels resultats electorals i l'elecció d'Alcalde, a ningú se li escapa que aquesta legislatura seria políticament molt complicada a Sant Pere de Vilamajor. El què mai haguessim pogut arribar a imaginar és que la hipocresia i la manca de talla, ja no política, sinò personal, portés al nostre poble al desgovern.

Com infants en un pati d'Escola, aquells a qui la voluntat popular els ha donat un més un la majoria, s'han posat a jugar a pilota amb el cap d'en Llesuy. Objectiu? Doncs jugar: què més vols d'uns irresponsables?. Han vingut a això, a jugar. El poble és un "Monopoly".

La última ha estat genial: deixar sense cap mena de retribució els membres del Govern: total, amb dues horetes de tant en tant ja en hi ha prou per ocupar-se dels assumptes del nostre poble. No estan per això els funcionaris? A veure, què fan i quant cobren aquests gamarusssos que no saben fer la seva feina i necessiten que l'Alcalde i Regidors hagin de passar-se hores i hores, adhuc els caps de setmana, organitzant la feina? Ni parlar-ne, si hom vol fer d'Alcalde o Regidor que s'ho pagui de la seva butxaca!

Tots els nens del pati s'han posat doncs d'acord: ni un duro per fer feines de Govern (són nens petits, cal entendre-ho). Inconsciència, pròpia d'infants que per bé que no sigui de la nostra cultura, tots junts canten i juguen de la següent manera:  

Es tria un nen que serà el "Coixeta" (posem que es diu "Josep Maria"). La resta dels nens es donen la i formen una rotllana, mentre que el nen triat roman en el centre de la rotllana, amb els ulls tapats.
El joc comença cantant la cançó de rotllana:

El patio de mi casa 
es particular,
cuando llueve se moja
como los demás.
¡Agáchate
y vuélvete a agachar!
que los agachaditos
no saben bailar
.
H,I,J,K,
L,M,N,A,
¡Chocolate!, ¡molinillo!
¡corre, corre,
que te pillo!

que si tú no me quieres
otro niño me querr
á.
¡A estirar, a estirar!
Que el demonio va a pasar.
Desde chiquitita me quedé,
me quedé,
algo resentida de este pie,   
de este pie.
Disimulad, que soy una cojita,   
y si lo soy, lo disimulo bien
.   
¡Ay, ay!,  
que te pego un puntapié   
con la punta de este pie
.

Mentre canten van donant volta en cercle sense deixar-se anar de la mà. Quan en la cançó arriba la part en què es diu:! Ajup-te i torna't a ajupir!, tots els de la rotllana s'han ajupir dues vegades (sempre sense deixar anar les mans).

L'ús de l'enraonament s'ha imposat com un bé escàs en aquells que van anar a buscar -i obtenir- els vots del poble.

Tot per a què? Doncs en Bosch vol ser alcalde costi el què costi. L'altre J.B. ha vingut vist el vist a fastidiar tant com pugui. I en J.G. o ha resultat una falsa expectativa o ha signat coses que no hagués hagut de signar. La Lola s'ho mira mentrestant contenta, té la cobertura del seu discurs de virginitat i puresa, sacerdotesa del temple.

Tots plegats uns inconscients.

I si en Llesuy es retirés, que vist el vist seria el millor que podria fer? Us ho imagineu? Podeu arribar a pensar com quedaria el pati de l'escola? Ja ho estic veient: dos anys de J.B's en alternància.

Fet i fotut, hi ha gent que són com un meló: no saps con seran fins que no els obres.

Algú "volarà sobre el niu del cu-cut?"

18 Comentaris. COMENTEU-HO:

J.L.A. ha dit...

Realment indignant... Aquí es demostra qui és qui

Tots creien que aquestes eleccions les guanyarien, estaven segurs del triomf. I amb l'escrutini es van decepcionar...
Uns volien fer realitat el somni del seu pare i el seu avi fos com fos, i altres ja tenen experiència en dimitir si no estan al poder.

Ara per ara toca desgastar, increpar, dir a tot no perquè no, o sigui, una moció de censura encoberta, està claríssim.

La veu de la moció de la censura fa molt que corre pel carrer, potser és massa escandalós fer-la ja sense haver deixat al govern demostar res.
- Què podem fer doncs? Jo vull ser alcalde, ho havia de ser jo! Li vaig prometre al meu pare i al meu avi!
- Jo també ho vull ser! M'agrada manar!
- Anem a "putejar-los", no els deixem cobrar ni un duro, res de 700 euros per regidor amb cartera, aquí treballaran gratis, i posaran els diners de la seva butxaca per solucionar-nos els problemes de tots. I per dissimular direm que els de l'oposició tampoc volem res per assistir als plens (com tampoc hi vaig gaire).
- No podran seguir així, perquè no podran fer res, i conseguiré ser alcalde, manar jo!

Mentrestant en algun racó de Sant Pere, un soci de cohalició no pot dormir tranquil, ha firmat un acord amb el seu cap de llista i no pot decidir per si mateix. No troba bé el que s'està fent, però s'ho ha de menjar amb patates. Ell no té l'ambició del poder, ell només vol el millor pel poble, i veu que aquest no és el camí.

I altres continuen a l'ajuntament, treballant sense horaris, poden ser 6, 8, 10 hores... no marxen fins que s'acaba la feina. Estan desanimats, estan invertint el seu temps per al poble, però estan posant els diners de la seva butxaca. Tots som persones, tots tenim unes necessitats bàsiques, i d'ells crec que cap és milionari com per treballar per amor a l'art.
I no senyors, no es posaven sous de ministres: 700 euros pels regidors i 1600 euros per l'alcalde. Misèria i companyia.

Ara que aixequi la mà qui està disposat a abandonar la seva vida laboral per anar a treballar gratis a l'ajuntament, sense saber mai quan plegarà. Jo segur que no ho faria. I em sembla que ningú, i qui digui que si, sento dir que és un hipòcrita, i sinó ja pot anar cada dia a treballar, que no s'hi negaran. O sinó que a certs restaurants ens serveixin els menus gratis, o millor encara, que ho converteixin en un menjador social, perquè com ho fan per amor a l'art...

Potser aquest cop us ensortireu amb la vostra, i fareu plegar a tot un equip de govern vencedor de les eleccions, per poder ser alcaldes els perdedors, pero recordeu, els electors tenim memòria, i ja no servirà comprar-nos amb botifarrades, fideguays i punyetes. El camió guarnit us el guardeu a casa, i els diners invertits en tant despilfarres millor te'ls guardes per fer-te un viatget al carib, i et quedes un temps per allà, ens faras un favor a tots. I l'altre que continui amb el seu tractor perdut pels camins del municipi i que ens deixi a la resta tranquils.
Perquè la gent honesta volem a gent honesta, ja n'hi ha prou! Ho sento però estic molt indignat!

Anònim ha dit...

Va parir! Quina mala llet tenen aquests politics!

FS ha dit...

Estic d'acord amb J.L.A sobre la necessitats que els nostres polítics rebin una retribució en proporció a la tasca desenvolupada. És just.

Ara bé, també es cert que ser polític es acceptar unes regles de joc i entre aquestes està la que diu que és el ple el que decidirà qui serà la seva retribució "justa".

No es pot criticar per complir amb les regles de joc.

J.L.A, es faig dos puntualitzacions que desmunten la teva suposada conspiració:La primera és que segons el programa del GISP, si accedien al poder no tindrien regidors a dedicació plena, per tant, si que existeixen persones disposades a treballar gratis a l'ajuntament. Això se li diu vocació cap a les altres persones, una virtut difícil de trobar en els nostres temps. La segona és que dos els regidors actualment no treballen per tant no han d'abandonar la seva vida laboral

Anònim ha dit...

FS, no tindrien dedicació plena, però si que cobrarien sou. Ho sento, però la veritat es aquesta. No desmuntis res, perquè això es així. Has d'informar-te.

Anònim ha dit...

Yo me hago algunas preguntas, Perspectiva tu que tienes tanta información, haber si la puedes responder.
Personal que tiene el ayuntamiento?
Regidores que estan actualmente en el paro i formación política?
Regidores que actualmente trabajan i formación política?
Todos los regidores han de tener dedicación en un pueblo de 4000 i
poquito más?
Si alguien quiere trabajar en el ayuntamiento ha de hacer oposiciones o ha de presentarse a unas elecciones?
Sin dedicación pueden tener sueldo?
Los funcionarios que hay en el ayuntamiento no son capaces de hacer su trabajo que tienen que hacerlo los políticos?
Los políticos han de gestionar o hacer política?
Los políticos estan para servir al pueblo o para servirse del pueblo?

Delante de una situación donde hay miles de personas que estan pasando apuros económicos muy graves,Un poco de sentido común todos por favor!!!

J.L.A. ha dit...

Primer de tot, crec que només tenen dedicació completa dos, els de 1600 euros. Un l'alcalde, malament si un alcalde no es passa per l'ajuntament i no disposa de temps per escoltar als seus veïns.
Segon, si els funcionaris s'encarreguessin de tot, no caldria fer eleccions, l'ajuntament seria autosuficient i no necessitaria de ningú que el regulés.
Tercer, els regidors, i més avui en dia, han de passar-se matins i tardes a la generalitat o diputació o altres, per reunions, i demanar pel poble, això no ho fan els funcionaris.
Quart, els regidors de un poble petit no han de tenir formació política, no són polítics, són gestors de l'ajuntament.
Cinquè, els regidors no fan la feina dels funcionaris, cadascú té la seva feina, diferent però complementària.
Sisè, els regidors estan tenint tots dedicació complerta, però se'ls hi posa sou de dedicació parcial precissament per la situació econòmica actual.
Setè, hem de recordar els sous que tenien els regidors en altres legislatures? Els sous d'ara són simbolics.

Últim anònim, això et demano a tu, una mica de sentit comú: quan a tots els ajuntaments s'està escoltant la pujada de sous dels regidors, i només cal anar a Sant Antoni, per exemple, aquí s'està posant sous ridículs. I tot i això l'oposició sempre és no, no a tot, i escanyar i escanyar, fins que el govern no pugui respirar. Cada cop em recorden més al Rajoy, que només sap criticar, però no ajuda a donar solucions per sortir endavant.

Ara són els sous, però després serà qualsevol cosa de bé pel poble, i la resposta de l'oposició serà no i no. Perquè l'únic que volen és que la gestió de l'ajuntament s'enfonsi i després puguin dir, veus com ja t'ho deia?

Si creus que una persona que es passa el dia fora del poble, que són més important els hobbys i no tenir un pel mal posat, gestionarà bé aquest poble, vas enganyat de lluny.

I FS, el que voti el ple, no vol dir que sigui el més just, vol dir en aquest cas el que faci més mal per desgastar al govern. I no em faras treure aquesta idea del cap. Només recorda que el programa electoral d'alguns era el cap d'en Llesuy, i és el que volen fer, aconseguir el seu cap costi el que costi.

I segueixo indignat! Però sense plantar-me amb una tenda de campanya davant l'ajuntament.

ANNA ha dit...

Ho sé i de molt bona font, que el que volen els de la oposició i especialment en Joan Bosch. Es que se'ls hi pregunti i exposi tot, però no deixar fer res, aquesta es la observació, els es igual si cobren els regidors 1600 per dedicació o 700 per parcial, tan sa val. No deixar governar, i així poder dir, mireu aquests no han fet res.
Els recomano a tots ells que (excepció d'en Joan Bosch que només mira pels seus propis interessos) entenguin que el Poble es de tots i encara que jo no hi sigui en aquest govern, faré tot el possible perquè el nostre Poble assabenti de la magnitud del problema, si aquest govern no pot governar, es per culpa dels de l'oposició. La irresponsabilitat i la força la tenen ells, de totes totes perquè el nostre Poble tiri endavant, sobre gent amb poca empenta, que se’ls ha ofert treballar amb el govern i no volen, ni cobran, ni sense cobrar. Indigne e indesitjable tot plegat. Aneu fent i ja veurem....

FS ha dit...

Realment em creus tant ingenu per pensar que si els que actualment governen estiguessin a l'oposició no farien el mateix?

ANNA ha dit...

FS, ara per ara no ho sé, perquè els entrebancs que s'han trobat son escandalosos pel que m'han explicat, i jo si fos ells els hi donaria canya, però també sé que dintre d'aquest partit que governa hi ha gent integra, que per ells el Poble es el primer.

El problema que hi ha ara Ferran, no ens enganyem, son les rancúnies que hi han entre J.Bruguera, J.Bosch, JL.Bosque, Dolores Lopez, contra en Llesuy, tots van dir en campanya que farien rodar el seu cap. Únic objectiu.

Com ho veus?? fan servir la democràcia per destruir.
Jo com tu, soc una indignada.

Perquè vulguin treure un Alcalde que s’ho ha guanyat amb unes eleccions, tot s'ha de dir i no en majoria, se’ls ha de deixar que no deixin avançar un Poble i posar pals a les rodes?, per aquestes qüestions personals i si van mes enllà, no hi ha mecanismes judicials per solucionar-ho?? es just que el Poble pateixi les conseqüències d'aquestes rancúnies ???.

No et sembla una mica estrany tot plegat Ferran??.

Anònim ha dit...

Jo diria fins hi tot malaltís.

FS ha dit...

Vagi per endavant que estic totalment en contra del sistema democràtic i electoral avui existent.

A vegades les regles de joc no agraden, especialment quan un les pateix en les seves pròpies carns, però existeixen i hem de complir-les, ens agradi o no.

La suma de tots aquest petits detalls són els que determinen la societat on vivim, la qual de cap manera podem dir que és democràtica en un sentit estricte de la paraula.


Està a les nostres mans poder-la canviar. Som sobirans del nostre destí, no podem deixar que altres pensin i actuïn en nom nostre lliurament.

Malgrat tot, els candidats, els membres dels partits polítics, els articulistes, el poble en general no parlen que fer en un futur per què no torni a donar-se aquesta situació. Es prefereix atacar sense fonament, a criticar i fins i tot a insultar. Aquesta és la societat constructiva que volem? Aquest és el missatge que transmeten els nostres polítics?

No anem bé.

Anònim ha dit...

Si estigues de la meva mà i pel que dieu, faria fora a tots aquests, la Lola, en Jose Luis Bosque, Joan Bosch, Joan Bruguera i fins hi tot en LLesuy, que aquest any ha guanyat, però pel que es veu perd dia a dia si no pot treballar.
Renovar aquest Poble, perquè el que esta molt clar es que MAI es posaran d'acord. Ni democràcia, ni res de res, no se que fan oblidant-se del mes important, el Poble.

Anònim ha dit...

Aquí se habla de Pueblo como una abstracción tan grande como cuando nos referimos a Patria. Estais todo el tiempo diciendo quienes son el Pueblo, lo mencionais una y otra vez y sois incapaces de verlo. Pueblo son esos nombres , esos partidos, éstos opinadores. Cada uno es la pieza de un rompecabezas o puzle, cuya suma y conjunción constituye el Pueblo. Y por lo que se ve el Pueblo está pidiendo un ajuste mayor, un engrase, un entendimiento que hasta ahora no se ha dado. El resto es pataleo, enfurruñamiento y deseo de llevar la razón sin contar con...el Pueblo. contra...el Pueblo.

isaac ha dit...

el lunes 25 de julio a las 21h es un buen día para acudir al primer pleno de esta nueva legislatura y comprobar si tienen base los argumentos de este gobierno o los de la oposición.
y de paso empezar a trabajar sobre realidades y hechos no sobre rumores y falta de respeto.

Anònim ha dit...

El otro dia tuve ocasión de saludar en una población alejada a un vecino de Sant Pere que se había presentado en una candidatura y le comenté que, efectivamente, lo recordaba de la foto y me comentó, desalentado, que estaba dificil participar en el gobierno del pueblo. Y me lo dijo con verdadero sentimiento. Aquello me dejó pensativo y afectado. ¿Qué dificultades insalvables existen en Sant Pere para que un gobierno municipal no pueda acoger a más fuerzas políticas, que al fin y al cabo están constituidas por vecinos con ilusión y esperanza por hacer mucho por su pueblo?.

Anònim ha dit...

Pues le dices a ese vecino que si no entran al gobierno es porque no quieren, porque el gobierno ha hablado con todos, y todos menos el PSC se han negado, el problema es que no quieren ser un simple regidor con cartera, quieren ser alcaldes todos. Y alcalde solo puede ser uno.

Joan Garcia ha dit...

Coincideixo amb el Sr. Isaac, esteu tots els anònims i no anònims convidats aquesta nit a les 21:00 h a la Sala Orila, per poder assistir al Ple dit del Cartipàs.
Podreu sentir i veure de primera mà el que es diu i el que es fa des de les diferents forces polítiques, sense censura i escoltant a totes les parts, llavors podreu jutjar qui son els irresponsables.

Anònim ha dit...

LO PRIMERO QUE QUIERO HACER ES RECORDAROS A TODOS LA DEFINICIÓN DE TRANSPARENTE: 1.adj. [Cuerpo] a través del cual pueden verse los objetos con claridad.
2. Traslúcido.
3. Que se deja adivinar o vislumbrar sin declararse o manifestarse:
no hace falta que digas nada, tu cara es transparente.
ESTOS DÍA HA SIDO UNA PALABRA MUY UTILIZADA ENTRE NUESTROS POLÍTICOS. CUANDO DICEN QUE NO QUIEREN COBRAR NADA, A QUIEN QUIEREN ENGAÑAR? CUANDO SE HABLA EN UN PROGRAMA ELECTORAL DE PROMOCION ECONÓMICA, NO SE TRATA DE PROMOCIONAR EL NEGOCIO DE UNO MISMO.
2.-CONCEPTO DE NUEVO:Recién creado o fabricado. Que se ve o se oye por primera vez. Distinto o diferente de lo que antes había.
Recién llegado a un lugar o a un grupo. Que está poco o nada usado,en oposición a viejo.
ULTIMAMENTE SE HABLA DE LOS NUEVOS REGIDORES COMO SI FUERA MALO, ¿COMO SON NUEVOS? CREO QUE ES BUENO PARA EL PUEBLO, ES MÁS TODOS DEBERÍAN SER NUEVOS OPOSICIÓN Y GOBIERNO. SEGURO QUE NO HABRÍAN LO PROBLEMAS, TABUS, REDECILLAS PERSONALES Y MALOS VICIOS, QUE TODO HAY QUE DECIRLO, QUE TENEMOS ACTUALMENTE.
Y PARA ACABAR RECORDAROS QUE REPRESENTAIS A UN PUEBLO, QUE OS DEJEIS DE PROBLEMAS PERSONALES,Y QUE GOBERNEIS TODOS JUNTOS DE UNA VEZ. DAIS UNA IMAGEN QUE PARA LA PROXIMA LEGISLATURA HABER QUIEN SE HACERCA A VOTAR.