Darreres entrades:

26/7/11

És pectacle és perpèntic: Episodi III

Un dia em vaig atrevir a dir en una reunió institucional que en aquest poble hi ha gent que no té nivell. Malgrat l'escàndol que vaig provocar, des de llavors han estat moltes la proves que corroboren aquesta hipòtesi.

Per mostra, ahir al vespre.

L'Aliança dels Renegats va donar el seu segon espectacle públic. La seva claca omplí la Sala Oril.la deixant una trentena de persones fora que no van poder apreciar en tota la seva plenitud l'espectacle esperpèntic que s'hi celebrava.

Com s'esperava, tots estaven d'acord: això de fer d'Alcalde i Regidor ha de ser de franc. Ha de ser de franc perquè les garrofes s'han de guanyar fora (o, ... esperar fer-les dins d'altra manera...?): qui no visqui de rendes que ni es pensi fer d'Alcalde.

Això de fer d'Alcalde o Regidor en el nostre poble es vol convertir en una dedicació de rics, de rics que viuen habitualment sense treballar, doncs si hom no té altres ingressos, és vetat de dedicar-se a la gestió del nostre municipi.

En aquest sentit es van descardament declarar els Joan's i la Lola, tot i què recordo bé que quan en Joan Bruguera era Alcalde i la Lola regidora, els seus emoluments no eren objecte de tant altruïsme.

És un tema que no té discusió, i només ments arran de terra poden intentar convertir en una tesi. Arran de terra, ... o simplement per fastidiar.

La consigna, unànim, és ben clara: qui vulgui cobrar quelcom per dedicar quaranta o cinquanta hores setmanals a la gestió i representació institucional, que es quedi a casa. El que les urnes els hi van negar ara ho volen recuperar al pati de l'Escola.

Sento vergonya de gent de tant poc nivell, com aquell que demana un ple cada mes quan ha faltat a quasi la meitat dels què s'han celebrat en la darrera legislatura, com aquella que demana que es treballi de franc quan només volia dedicació exclusiva per cobrar el souet que la tasca de regidora li proporcionava.

No senyors, no. No tothom viatja en un esportiu ni té empreses que funcionen soles. Hi ha gent que ha de deixar la seva professió i sou per dedicar-se a servir al poble. I és just, és un mandat legal, que siguin compensats per aquesta tasca. És un principi de la democràcia, que tant els incasillables com els que es diuen d'esquerres no tenen ben aprés a Sant Pere de Vilamajor.

En Joan Garcia i l'Isaac, públicament coincidents i d'acord, ens emplaçaven al ple que s'ha celebrat, el primer dient-nos que "Podreu sentir i veure de primera mà el que es diu i el que es fa des de les diferents forces polítiques, sense censura i escoltant a totes les parts, llavors podreu jutjar qui son els irresponsables", i el segon per tal de què poguessim "comprobar si tienen base los argumentos de este gobierno o los de la oposición, y de paso empezar a trabajar sobre realidades y hechos no sobre rumores y falta de respeto". 

Efectivament, ja ho hem vist i sentit, ja ho hem comprovat.

A partir d'ara, els plens del nostre Ajuntament es convertiran en un pati d'Escola i seran una simple estratagema per fer escac al Rei. A fe que ho aconseguiran tard o d'hora: que Déu ens agafi confesats...

0 Comentaris. COMENTEU-HO: