Darreres entrades:

16/12/08

Reserves d'aigua: s'oficialitza la normalitat a la conca Ter-Llobregat

El sistema Ter-Llobregat ha tornat a la situació de normalitat en el decret de sequera de la Generalitat, al comptar els embassaments d'aquesta conca amb un 72% de reserves d'aigua i després de l'episodi de sequera que s'ha viscut a Catalunya l'últim any i mig.

El decret de sequera segueix vigent en el nivell d'excepcionalitat 2 a la conca de la Muga, que compta amb un 22% de reserva d'aigua.
Si en els pròxims mesos continua aquesta tendència, i en el cas de no registrar-se pluges destacables a la capçalera de la Muga, aquesta conca podria entrar en situació d'emergència durant la primavera del pròxim 2009.

El greu episodi de sequera viscut a Catalunya ha costat al govern de la Generalitat uns 490 milions d'euros en obres i actuacions destinades a pal·liar l'escassetat hídrica i garantir el subministrament d'aigua a tota la comunitat, especialment a l'àrea metropolitana de Barcelona, entre les quals 17,7 milions d'euros en el trasllat d'aigua en vaixells fins a Barcelona.

Evolució de les reserves mensuals dels embassaments de la conca del Ter-Llobregat en els darrers anys

Dades en promijos mensuals. 2008 fins el 15 de desembre.

A Sant Pere de Vilamajor, superada la fase de màxima excepcionalitat, de l'abril, el 9 de juny d'enguany, el nostre Alcalde Torero va decretar un Ban pel qual:

Primer.- Prohibir omplir i regenerar piscines amb aigua provinent del Servei d’Abastament Municipal.
Segon.- Prohibir rentar vehicles amb mànega, rec d’horts i altres usos no justificables.
Tercer.- Advertir que als infractors d’aquestes normes se’ls obrirà expedient informatiu, que podrà derivar en sancionador, prèvia audiència de l’interessat.

Aquest ban, que continua vigent, és actualment de dubtosa legalitat, doncs l'habilitació normativa és en virtut del propi Decret de Sequera que ha establert la normalitat per la nostra conca.

No es coneix que ningú hagi estat sancionat pel incomplir el Ban. Tampoc es coneix cap mena de reconeixement ni agraïment als que hem estalviat tota l'aigua que hem pogut durant aquesta primavera-estiu.

Diuen (en plural, doncs ningú ens informa amb dades concretes sobre la situació real) que a Sant Pere de Vilamajor anem precaris en aixó de l'aigua. Si fos així potser caldria que ens ho fessim mirar.

Enllaços relacionats:

- Consums d'aigua a Catalunya 2007.
- Consums d'aigua a Vilamajor 2007.
- La pluja a Sant Pere de Vilamajor 2008.


0 Comentaris. COMENTEU-HO: