Darreres entrades:

20/2/12

Episodi VII: No tots els ous fan una bona truita. (De la perplexitat)

No sé si refiar-me'n.

Per molt que se'l critiqui, el pas d'en Josep Maria Llesuy per l'Alcaldia de Sant Pere de Vilamajor, agoserada, ha aconseguit -els records s'esvaeixen quan hom té memòria de peix- posar ordre al descontrol que hi havia en els grans temes del municipi, en pràcticament tots els temes del municipi. Una renda de la què els ara nouvinguts i els revinguts en poden disfrutar de bell nou.

En Llesuy va fer la feina bruta per netejar. Netejar a la seva manera, una manera peculiar i no exempta de controvèrsies. Va bellugar, sacsejar un poble adormit i a fe que ho va aconseguir: mai el comú de la gent s'havia interessat tant pel què passava al nostre poble, pel que deia o feia l'Alcalde.

Perquè ERC-RCat no va voler acceptar el generós oferiment d'en Llesuy per entrar al Govern passades les eleccions, tot i la mediació "in extremis" del seu prohom comarcal? L'obstacle era en Llesuy: en una cuina no hi poden haver tres cuiners.

Si que va aconseguir però en Llesuy que en Miquel Pérez seiés a la cadira del Govern. Que també li va costar Déu i ajuda (i novament contactes d'alt nivell per aconseguir-ho). Convidat no sabem si de pedra, però ja ha signat tres pactes de Govern diferents en uns pocs mesos: tot un récord.

Récord compartit amb el de CiU, qui, sota l'amenaça del transfuguisme ha tingut la poca vergonya de en molts pocs dies aferrar-se a la cadira i incomplir el seu primer contracte de la que havia de ser una nova etapa. Se'ls ha descontrolat el galliner.

Però l'ambició personal és mala directriu quan hom vol representar el poble.
Ha estat més generosa l'oferta d'ERC-RCat que la del GISP? No, de cap manera. Alliberats d'en Llesuy, els candidats a trànsfugues han girat una volta més de femella: l'ambició tot ho vol (sent de destacar, sigui dit de pas, que la Carme i la Patrícia han sigut la clau del desgavell). Posició entenidora donats els timbals de l'alcaldia per a en Joan Bosch.

Però en Carles Blanch i l'Ignasi Planas són gats vells i davant el desgovern en el sí de CiU han jugat les seves cartes. Marcades per en Martí.

Surt guanyant -sou apart- en Martí canviant en Joan, en Gabriel i en José Luis per en Bruguera i en Garcia?

I el poble, què s'ha perdut i què guanya?

No és però aquest Govern un matrimoni de conveniència, ni tampoc una parella de fet. És una barreja de la què ens queda l'esperança que pugui ser liderada:

- D'una banda en Martí que qui sap de quin peu calça.
- L'incondicional Miquel mirant des de la xarxa.
- En Joan Garcia que per fi està on volia (tot i no amb qui volia).
- En Joan Bruguera, de fet l'únic que té experiència de Govern, veterania, que no havia arribat tant lluny per no gaudir dels resultats. Sabrà lidiar amb tant de nouvingut?
- I les tres regidores de CiU, heterogénies, acòlites, que ara podran per fi compaginar les seves tasques personals amb l'ocupació en tasques menors dins l'Ajuntament.

Tancarà en Joan Garcia la fàbrica PICART tant com s'hi va esmerçar pancartes incloses?
Reformarà el POUM en Joan Bruguera ara que ja tindrà autoritat per fer-ho? (i més compartint amb dues de les regidores l'oposició pública al mateix).
Podrà el mag de les finances encarar les retallades imprescindibles que no es van deixar fer a en Llesuy?

En Llesuy i en Bosch, d'equilibrar-se entre ells, era el tàndem més potent amb què es podia comptar per fer front a la llarga travesia pel desert: emprenedoria, agosserament i responsabilitat en son tres qualitats imprescindibles. Qualitats que sonen més adients que sobar la "transparència, rigor, regeneració democràtica o honestedat" úniques fòrmules que ens proposa el nou pacte que-no-sabem-ben-bé-que-és.

Quans vots hagués aconseguit una llista com la que ara diuen que representa CiU al Govern?

Ficar els ous en una mateixa paella no és fer una truita i ja veurem com s'amaneixen tants caps en els seus barrets. De l'esbolotat galliner de CiU ja veiem quin ous en surten.

Veurem com a mida que s'esvaeixi l'apel.lació a "l'herència que ens han deixat", tot i aprofitant la inèrcia de tantes coses ben fetes -i encaminades- podran, tants caps, tants barrets, fer el què cal fer, ara que poden: els ous remenats no són una truita.

Com el Cid Campeador, en Llesuy ha guanyat, en benefici del seu poble, la darrera batalla després del suicidi, obrint les comportes dels pactes de Govern que se li van negar quan negociava la legislatura.

La coherència, no exempta de radicalisme, la ha mantingut l'ISP. Coherència quina honestedat és indiscutible.

Responsabilitat la què ha mostrat fidelment el GISP, traït ara a tres bandes. Una gran oportunitat que es perd el nostre municipi.

Vist el vist, amb tot plegat s'ha aconseguit que les úniques agrupacions veritablement independents de les marques de franquícia es vegin abocades a mirar l'acció govern des de la barrera.

Hom cal confiar que vist l'espectacle, la memòria dels votants aguanti tres anys.
Prudéncia mana, i la perplexitat (etimológica) invaeix aquestes reflexions.

(Quina coincidència que Vilamajor Opina marxés amb en Juan Antonio Moreno...).

21 Comentaris. COMENTEU-HO:

joan garcia ha dit...

Aprofito l'espai que ens brindes per fer-vos memòria de que aquest divendres al local municipal de Faldes a les 19:45, esta convocat el Consell del Poble, per portar a terme la seva renovació.

Aqui trobareu l'ordre del dia:
http://ercat-vilamajor.blogspot.com/

Aprofito per dir-te que no estic gens d'acord amb les teves opinions i suposicions.

En tot cas temps al temps i com tu dius, que els electors no perdin la memòria dels cinc anys passats i dels tres que vindran.

El que si et puc dir, és que la il·lusió ha tornat a la cara de set regidors i de bensegur que Sant Pere ho agraïrà.

Us espero a totes a tots divendres.

Per SPectiVa ha dit...

Benvolgut Joan.

Aprofitant l'avinentesa, potser ens podríes doncs explicar el què no sabem i hem de suposar.

Som molts als què ens agradaria escoltar el teu punt de vista.

Anònim ha dit...

Quin oprtunista i mentider aquest Garcia. Ara dira que ell mai va dir de tancar la fabria, ni de baixarse el sous. Pero que es pot esperar d´una persona que va dir que no faria politica i mireu on es. Quina vergonya!!!. Lo que no entenc, es com una persona com el Bruguera, es presta a pactar amb transfugas

Anònim ha dit...

Sento vergonya aliena de la gent que tenim com a representants del poble. Vergonya aliena de la classe polìtica que ens gestiona. Perquè, ara han fet fora el més gran dels fiascos de tota la història de Sant Pere, però queden els bultons al voltant, menjant-se les restes i preparats per prendre les regnes. Què podem esperar d'aquesta gent?

Anònim ha dit...

Què podem esperar d'aquesta gent?

Intentar explicar el comportament dels polítics, els seus canvis d'opinió i de criteri, deixant a banda, enemistats, afinitats, interessos polítics i no polítics, directrius de partit etc.. es com intentar explicar la naturalesa humana, entren en joc termes com egoisme, narcisisme, odi, venjança, amistat, megalomania, amor, religió, avarícia, seny etc.. i això, senyores i senyors es feina, personalment crec que impossible, si els gran pensadors de la nostra història no ho han pogut fer, no ho farem nosaltres.
Opina: Joan Garcia abans de ser politic
Quina vergonya!!!.

Anònim ha dit...

Señor Garcia:

En el periodo de éstos cinco años hubo unas elecciones en las que los ciudadanos de Sant Pere prpoinaron a ERC una de las mayores derrotas de los últimos tiempos, eso que además se sumaba a SU Reagrupament, yo yambien espero que los ciudadanos no lo plviden.

Lo de la legría en la cara de los "set regidors" , será por la subida de sueldos en éstos tiempos de crisis?

Suerte, y saliva para tantas explicaciones.

Anònim ha dit...

Per una banda els polítics ens presten molta atenció quan tenim eleccions a la vista, un cop arriben al poder fan i desfan, es contradiuen amb el que deien només uns mesos enrere, allò que en comissions anteriors quan estaven a l'oposició eren negacions rotundes i apassionades ara són afirmacions igualment de rotundes i apassionades, parlo de tots els partits, no se'n salva ni un, aquesta es la sensació que jo i molta gent amb la que parlo tenim.
Opina: Joan Garcia abans de ser politic
Quina vergonya!!!.

Anònim ha dit...

Val la pena que mireu en aquestes dues direccions on trobareu més informació i més preguntes!!!.

http://www.independentsantpere.com/20_02_2012_on_es_la_veritat.html

http://independentsdesantpere.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Quina vergonya. Marti Artalejo per sobre de CIU. L hi fotra lloc a President Mas tambè. Es increible la imatge de CIU a Sant Pere. Qui collons es aquest tio? Que sap que passi per sobre de tot un CIU i no diuen res?
Ara es podrà pujar el sou com volia?
L'ajudaran els que varen presentar la seva reducció de sous?
Quina vargonya de gent.

Anònim ha dit...

Totes les preguntes les podeu fer al David Martinez que sap perque està artalejo d' alcalde sense presentarse a les eleccions com alcalde i perque ha plegat Llesuy.
En Garcia no te culpa de res va perdut i es la unica possibilitat que te per poder fer fora la fàbrica que tant a informat. Suposo per això que serà el mateix farol que quan va dir que no faria política. En bruguera tindrà el problema quan la Carmen i el Miguel l'hi canvi la festa medieval per una rociera.
ole, ole i ole.

Anònim ha dit...

No se si algun dia formaré part de cap partit polític, personalment no ho crec, però la vida dona moltes voltes, si ho faig et puc assegurar que serà un partit independent, perquè sóc fermament independentista, allò que els nacionalistes espanyols diuen nacionalista català, dels que volen trencar la benvolguda espanya.

opina: joan Garcia
Vilamajor opina 15 maig 2009

Anònim ha dit...

Atès que el senyor Joan Garcia ha opinat en aquest article, aprofito per recordar-li que les OOFF per a 2012 no han seguit el procés reglamentari per aprovar-se i són nul·les de Ple dret(com ja va passar un cop quan l'alcalde era el senyor Bruguera)

Anònim ha dit...

Em sap greu, tinc amics molts amics que són o voten a CIU, no acostumo a ser tan dur, però em treu de polleguera, que et diguin una cosa i facin una altra, sigui qui sigui. Aquests dies he sentit dir a gent de CIU, literalment sentir vergonya d'aquest escrit, reflexioneu, reflexionem, rectificar es de savis, entossudir-se.Però vigileu que en Joan Garcia també forma part de la conspiració judeo-masónica-hugochavista-bolivariana etc.... no sigui que us encomani el virus.
Opina: Joan Garcia abans de ser politic
Quina vergonya!!!.

Anònim ha dit...

CRISI TANCADA?

Doncs no; ben al contrari, aquest mateix dilluns 30 es revifen les carreres amunt i avall i les reunions i intrigues polítiques dels regidors dimissionaris buscant suports per aconseguir un govern alternatiu. Asseguren que tenen la carta de dimissió del Sr. Llesuy.

Efectivament, dimarts 31 de gener al migdia, l’alcalde fa pública la seva renúncia, tant de les funcions de govern com de l’acta de regidor. Això provoca que el primer tinent alcalde - acabat d’estrenar - Sr. Joan Bosch, de GISP, passi a ser alcalde accidental.

Què va passar del divendres 27 fins el dilluns 30?
Què es va dir en la reunió del diumenge, 29?Qui hi havia? L’alcalde, el Sr. Martí i...?
Quines pressions ha rebut l’alcalde per dimitir, justament, tres dies després d’haver estat ratificat pel seu grup?
Quins són els motius reals d’aquesta dimissió?
Serà, potser, que hi ha draps bruts que ens volen tapar?
Tant greus són?
I si hi són, quins són?
I si hi són, són denunciables?
I si hi són, hi ha responsabilitats pels implicats?
Les cares visibles són clares, però qui més hi ha al darrere?
Qui més va assistir a la misteriosa reunió del 29?
Què hi té a veure?
Què hi té a guanyar, en tot aquest tripijoc?
La conxorxa sembla que ve de lluny, tots sabem que amb la ratificació i consolidació del seu poder, ell, el Sr. Llesuy no hagués deixat l’alcaldia. Tots coneixem el seu tarannà!

Sembla que en aquesta gran “timba” política existeixen bases amagades que els perdedors no volen que es vegin, i per això es retiren de la partida i els guanyadors ara tampoc volen mostrar i diuen que anaven de “farol”.
http://independentsdesantpere.blogspot.com/

Anònim ha dit...

diumenge 17 de maig de 2009

Parlem-ne, reflexionem tots plegats

Parlem-ne: He llegit l'últim parlem-ne de CIU, així vol la junta local de CIU crear espais de diàleg, així vol apropar posicions, així vol consensuar un POUM, posant a parir literalment a l'oposició, que si no recordo malament representa una majoria dels votants del poble (per tant em poseu a parir a mi i a molta mes gent), crec que heu de reflexionar seriosament, encara hi sou a temps de redreçar el camí. Es una pena que un partit tan gran i seriós com CIU tingui en aquest poble un camí i nomes un camí, o vas pel seu camí o ets un inútil acabat o un jove inexpert o d'altres adjectius força desagradables.Reflexioneu no per mi, pel poble, fins i tot pels vostres votants i militants. Parlem-ne: Llegeixo a la publicació actualitat, un article de la Lola, reclama informació, reclama diàleg, reclama consens, reclama integració en el POUM de propostes diferents a les del govern, per cert no posa a parir a ningú, però tots sabem que en el fons es una bruixa malvada que fa vudú les nits de lluna plena, vigileu que ve el llop. Parlem-ne: Entro en la web d'esquerra i trobo una publicació curiosa, aquí teniu el link , es curiós com canvien les tornes, em fa pensar en el meu fill petit, quan em diu, "el mon al reves, el si és no i el no és si", per cert no posen a parir a ningú seran joves però són respectuosos.Reflexioneu i reflexionem tots pelgats. Parlem-ne: Com es possible que sis persones, amb els mitjans a l'abast de qualsevol ciutadà, convoquin a una reunió informativa sobre les actuacions exclusivament del nucli, del POUM recentment aprovat pel consistori, mes persones que en les dos darreres reunions del Consell del Poble (sobretot de la segona) que convoquen a tot el municipi, 63 persones sense comptar als membres de la junta, constatant a mes la falta d'informació al respecte, constatant una diferència abismal amb el model de poble que ens proposa l'avant pla.Reflexioneu i reflexionem tots plegats. Em sap greu, tinc amics molts amics que són o voten a CIU, no acostumo a ser tan dur, però em treu de polleguera, que et diguin una cosa i facin una altra, sigui qui sigui. Aquests dies he sentit dir a gent de CIU, literalment sentir vergonya d'aquest escrit, reflexioneu, reflexionem, rectificar es de savis, entossudir-se no. Mireu-me als ulls tant com vulgueu només trobareu transparència, ganes d'ajudar, un amic, una mica d'inocència, un esperit lliure. Però vigileu que en Joan Garcia també forma part de la conspiració judeo-masónica-hugochavista-bolivariana etc.... no sigui que us encomani el virus.

opina: Joan Garcia

Anònim ha dit...

Per cert ja et dic ara que no seré el representant al consell del poble, ja tinc prou coses, al final la dona em farà fora de casa.
Opina: Joan Garcia abans de ser politic
Quina vergonya!!!.

Anònim ha dit...

divendres 15 de maig de 2009


Bona nit Noi de la Vila: se'm fa estrany escriure a algú que dirigint-se a una persona, no posi el seu veritable nom.

T'escric mentre escolto la dolça veu de Russian red, no se si els coneixes però te'ls recomano. La veritat he quedat sorprès que la meva persona esdevingui interés d'algú, crec que hi ha temes prou importants com per dedicar-hi unes línies a una persona insignificant com jo.

No se si algun dia formaré part de cap partit polític, personalment no ho crec, però la vida dona moltes voltes, si ho faig et puc assegurar que serà un partit independent, perquè sóc fermament independentista, allò que els nacionalistes espanyols diuen nacionalista català, dels que volen trencar la benvolguda espanya.

A mi també em va decebre el vilamajorenc decepcionat, sigui qui sigui( si tu ho saps, ja saps mes que jo), i ho vaig dir clarament en aquest bloc.

Mai he format part de la comissió d'urbanisme, ja no formo part de la comissió de cultura(quina veu que té aquesta noia impressionant), aquesta per mi va finalitzar el dia que vam presentar l'informe al consell del poble.

Ara enceto una nova etapa, en la que espero poder contribuir al bé del meu poble des de l'associació de veïns de Sant Pere, t'asseguro que la intenció es la d'implicar als nostres veïns, escoltar-los, fer molta xerinola, col•laborar amb d'altres entitats i associacions, informar-los d'allò que afecta al nucli, defensar-los si s'escau, reclamar les mancances al nucli, vaja el que fa qualsevol associació de veïns.

Malament anem si en aquest poble, formar part activa de la societat civil, es igual a ser d'un partit o d'un altre, a formar part del complot de l'oposició maldestre i obscura, jo als meus amics no els hi demano el carnet de partit.
Per cert ja et dic ara que no seré el representant al consell del poble, ja tinc prou coses, al final la dona em farà fora de casa.

Perdoneu a tots els lectors, compreneu que tenia dret a replica, això si, espero que es publiqui amb mes rapidesa que el meu últim escrit, no vull malpensar, però fins que no es va penjar a la web de l'ajuntament no es va penjar en el bloc, la informació la vaig enviar dilluns i no s'ha penjat ni en la web ni en el bloc fins dijous.

Per cert us recomano a tots Russian Red, té una veu d'àngel i relaxa d'alló mes.

Vilamajor opina
opina: Joan Garcia

Anònim ha dit...

dilluns 27 de juliol de 2009
Al.legacions, Fàbrica, Vilamagore
23 de juliol de 2009 Us faig saber que a data d'avui l'Associació de veïns de Sant Pere ha presentat les seves al•legacions al POUM, s'han acompanyat de l'informe de la comissió d'urbanisme del consell del poble (es van oblidar de presentar-ho a la generalitat!!!) i d'unes dues-centes signatures (només recollides al nucli). Agraeixo des d'aquest bloc a la gent que ens ha donat el seu suport i esperem que entre tots millorem el POUM definitiu (això si fan cas en alguna cosa), des d'aquest bloc s'ha dit diverses vegades l'apatia de la gent alhora de participar, però he de dir que un cop fas arribar la informació de primera mà, la gent reacciona i participa (preneu nota el que us ompliu la boca amb la participació ciutadana). Ja fa uns dies que han aparegut unes pancartes penjades als balcons, demanant posar fi a les pudors i sorolls de la fabrica de pinsos, potser estem en aquell punt que la gent comença a mobilitzar-se per aconseguir allò que els diversos governs no han aconseguit, em sembla perfecte jo estic pendent de fer la meva. Realment hi ha hagut un parell de dies que t'agafava vomitera només de respirar, potser no porta contaminants però quin fàstic de pudor, això s'ha d'acabar d'una vegada, es incomprensible que una fabrica dugui a terme una activitat industrial il•legal, tingui construccions il•legals, túnels il•legals i segueixi funcionant sense cap problema, això també fa molta pudor, en quin país vivim, em recorda un gran latifundi del sur amb el gran senyor al cap davant. De vegades em pregunto si hi ha algun poble més a Catalunya que tingui una fabrica de pinsos, pudorosos i sorollosa al ben mig del poble, a tocar d'un parc natural, incomprensible. Aprofito per felicitar a tots els voluntaris que han fet possible una vegada mes el Vilamagore d'aquest any, jo era pessimista però la veritat es que ha sortit força bé, es un dels anys amb menys pressupost i en el que menys grups contractats hi ha hagut, així que felicitar-nos tots plegats que malgrat a totes les traves i problemes, el Vilamagore un cop més ha engrescat a la gent i ha omplert de somriures a petits i grans. Desitjar-vos bones vacances a totes i a tots.
Opina: Joan Garcia
si t'agraden els textos complets no problen.
Ara si et sortiràs amb la teva.

Joan garcia ha dit...

Tots els meus escrits estan disponibles a l'espai vilamjor opina, espai al que estic molt agraït ja que vaig aprendre molt i vaig prendre consciencia d'alguns dels problemes del poble.
Jo sempre dono la cara sr.anònim, malgrat els anys que han passat i malgrat el context també ha canviat. Diria que soscric gairebé tots els meus escrits, és més m'ha agradat tornar a rellegir-los.
amb modestia n'hi han de molt bons en els cent no sé quants que vaig escriure.
Per mi com si vols penjar-los tots, em sap greu pels lectors que igual acaben aborrits, si més no sempre podeu dirigir-vos a vilamajor opina.

Anònim ha dit...

Que mentider i quina poca etica te aquests Joan Garcia, pero be, aixo va amb la filosofia del Artalejo. Ja ens podem preparar per una legislatura de mentides i prepotencia.

Anònim ha dit...

Sr. Juan Garcia, no confongui la modèstia amb la prepotència .
Vostè forma ara part dels politics de pandereta que tant criticava quan formava part de la asociacion de veïns, que per cert ha utilitzat en el seu propi benefici per aconseguir el seu objectiu.
Vostè foma part del conspíració judeo-masónica-hugochavista-bolibariana que ha desfenestrat a l'anterior alcalde amb l'objectiu de beneficiar al seu amic Martí, a qui per un costat recolzava publicamente i per l'altre li baixava el sou.
Vostè presumiblement és complice del secret a veus del xantatge politic que s'ha realitzat en a la figura del Sr. Josep Maria.
Sigui conseqüent amb els seus principis ,compleixi la seva paraula de tancar la fabrica de pinsos i mantingui la seva postura pel que fa als sous.
A partir d'ara tindrà de gastar molta saliba per donar moltes explicacions
El que s'ha dit, quina vergonya!!!!!! ,