Darreres entrades:

19/7/12

Consell de Poble: sense rumb

Poc després de la pressa de possessió, el flamant regidor de Participació, en Joan Garcia, va iniciar el procés de remodelació del Consell de Poble.

Mesos després, aquest procés ha culminat amb una piràmide:

I tres idees claus de renovació:
  1. La presidència ha de ser escollida pel consell, ja sigui una persona o una junta, i no ha d'estar formada, en tot cas, per cap persona que formi part del consistori.
  2. El plenari s'hauria d'obrir a tothom. S'ha d'estudiar quina és la millor manera d'organitzar el plenari i deixar la porta oberta a futures modificacions.
  3. La secretaria tècnica ha de ser portada per algun funcionari de l'ajuntament i ha de tenir com a objectiu principal: la difusió de la feina del Consell, promoure el Consell i la participació i donar suport al que el Consell requereixi.


Realment són idees innovadores, com ara que el Plenari ha d'estar format per tothom que vulgui, i resaltant que hauria de ser un "funcionari" municipal l'encarregat de donar difussió a la feina del Consell.

Es conforma doncs aquesta renovació com un òrgan assembleari que va per lliure i en el qual la única peça diferencial, un "funcionari" municipal, dóna la pàtina institucional de legitimitat, en pren acta i en fa la màxima difussió.

Quatre mesos de saberuda reflexió donen els seus fruits: per posar-lo sense rumb no calia haver fletat aquest vaixell...

6 Comentaris. COMENTEU-HO:

FS ha dit...

Com a membre del Consell del Poble i de la Comissió encarregada de la modificació del reglament del Consell, per al·lusions em veig obligat a donar resposta a l'escrit de Per Spectiva.

- Sento que expressis la teva opinió a través del teu bloc i no pas al darrer consell del poble. La teva saviesa ens hagués permés poder dirigir cap a un rumb el Consell del Poble.

- És fàcil construir però el difícil és mantenir. Que s'ha fet de la "teva" associació de veïns de Can Derrocada? Aquesta és la típica entitat sense rumb, i això que el capità fou en Ricard Camprubí, un experimentat mariner.

- La crítica fàcil buscan la problemàtica és un rol que assumeixes amb gust. Al començament feia gràcia però ara es torna "cansino".

- El Consell del Poble, per si mateix, ja és legítim i no necessitem que hagi un representant del govern.

- Es fa la modificació del reglament precissament per evitar el model dictatorial, polític, subjectiu, controlat, etc, que tu defenses.

Un consell: enlloc de criticar des de la llunyania, et convido a que vinguis a les reunions i participis activament. Així enlloc de "quatre mesos de saberuda reflexió" haguessin resolt el problema en una setmana. I és que tenir un savi a les reunions sempre ajuda!!!

Ricard ha dit...

Cal agraïr, Ferran, la confirmació del nou rumb del Consell de Poble, com membre destacat que sempre n'has estat. Criticant-me, però, no guanyes arguments, més aviat és símptoma de què no en tens.

P.S.: Vaig cessar de la Junta de l'AVVCD a mitjans de desembre de 2010, com ja vaig fer saber en el bloc.

Pau Jane ha dit...

Ricard,
No acabo d'entendre el símil amb un vaixell sense rumb. Hauria de ser això, per tú, el consell del poble? quelcom que sigui guiat per algú concret cap una direcció determinada?

Home, jo no ho veig igual, més aviat crec que ha de ser un lloc comú on es parli dels possibles rumbs a prendre.

Vinga, a veure si aconseguim que per aquest post, tots els comentaris vinguin signats!

Pau Jané

FS ha dit...

Ricard que ens coneixem!!!

Els meus arguments potser no són del teu gust però almenys faig l'esforç d'argumentar els meus pensaments.

Tu no argumentes. Llences una idea i punto.

El que jo et deia: et posa "cachondo" la problemàtica. La qüestió es anar contra tot. Ara toca el Consell del Poble, ahir les ratlles grogues, abans la Fundació, etc.

Anònim ha dit...

Vaja, ara sembla que discrepar es ponerse "cachondo". Em sembla que als temps que vivim tu ets un paio beatific al que tot li va molt bé. Enhorabona, F.S.

Javier ha dit...

El millor argument a favor de qualsevol iniciativa ciutadana a Sant Pere es veure aquesta foto. Una imatge val millor que mil...
Ara que Vilamajor en Xarxa, iniciativa del autor de molts d´aquests comentaris, a més i mes de les seves informacions, em sembla una aportació molt valuosa al poble. Es significatiu que no n´hi ha cap altre iniciativa d´aquest tipus i d´aquest abast, excepte la molt meritoria d´en Higini Herrero.