Darreres entrades:

5/2/09

Potser ara seria hora...


En la darrera recta (plena de revolts) fins l'aprovació inicial del POUM, surten a la palestra demandes de participació activa per part d'alguns grups municipals, sent de destacar la que fa ERC.
No entraré ara a comentar el que es va fer al respecte, quan aquest grup tenia la responsabilitat del govern del municipi, al respecte de cadascun dels detallats punts que reclamen, doncs és prou conegut.
Tampoc comentaré el que s'està fent en l'actual procés per part de l'actual govern, doncs també és sobradament conegut.

El que si em sembla oportú recordar, és un vell correu electrònic, datat el dia 26 de març de 2007 (aviat farà 2 anys), lliurat per mí mateix al Grup Municipal d'ERC de Sant Pere de Vilamajor, poc abans de les darreres eleccions municipals, en què, sota el títol de "Repressa del POUM", els suggeria una fórmula de participació per al procés del POUM, que ara aniria de maravella per donar cabuda a les seves reivindicacions al respecte.

No reproduiré ara el correu, però val a dir que incloïa una llarga carta de consideracions adreçada al Sr. Agàpit Borràs, anterior redactor del POUM.

Ara, que alguns grups de fora del govern, fan oposició frontal contra l'equip de govern, uns intentant fer confondre unes al.legacions merament formals com "denúncia a la violació dels drets dels ciutadans", i altres, que despertant, "volen estar dins del ball", seria hora de construir adequadament els marcs de debat, doncs malgrat les crítiques, que tenen el seu fonament, no he vist però, ni una aportació: es plantejaven i han quedat en aixó; meres crítiques.

Bé doncs, fa quasi 2 anys suggeria, demanava, al Grup Municipal d'Esquerra, que formés un Consell Assessor Urbanístic.

Aquest és un òrgan local de caràcter informatiu i de deliberació per al compliment de les funcions de paticipació social en relació amb el procediment de formulació, tramitació i aprovació de les figures de planejament. És coneixedor de quants estudis, programes, directrius i línies d'actuació elaborin o estableixin les Administracions responsables de la formulació del planejament municipal.

La figura del Consell Assessor Urbanístic queda recollida en la Llei 2/2002, de 14 de març, d'Urbanisme de Catalunya en l'article 8, i desplegada pel Reglament d'Urbanisme.

Apart de representants polítics dels grups municipals, el Consells Assessors Urbanístics poden integrar representants de les institucions de la societat civil i experts en urbanisme, habitatge, medi ambient i matèries connexes.

Fa dos anys, quan podien fer-ho, no em vàren fer cas. Ara que que per fer-ho ho haurien de demanar, no ho demanen. Hi han mecanismes més adequats per per fer les coses, nogensmenys, és més fàcil criticar, justificant així l'oposició al POUM.

La democràcia s'expressa en la pràctica en l'Estat de Dret. Aquest proveu una série d'instruments per a promoure el diàleg i el debat. Utilitzar només els instruments reivindicatius, que el mateix Estat de Dret preveu, per manifestar i fer valer l'opinió és anar per camins de carro quan hi ha una autovia.

I més singular encara quan des de l'aparell central d'ERC es recomana: "Apostem per la participació ciutadana com a eix bàsic, també, de l'activitat urbanística fomentant la formació del Consell Assessor Urbanístic".

Potser, ara, ja seria hora.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: