Darreres entrades:

22/9/09

La Granja avícola: Un altre front industrial obert


A Vilamajor Opina, s'ha destapat novament el contenciós amb la Granja Ramos e Hijos, S.L., activitat que porta temps molestant als veïns de Les Pungoles.



De fet, sembla ser que un grup d'aquests veïns ha presentat dos recursos contenciosos-administratius contra l'Ajuntament, un d'aquests per passivitat.

Com ja va recollir en el seu dia Pungoles Opina, el 18 de desembre de 2008 la Junta de Govern va aprovar, d'una banda, atorgar la llicència ambiental a l'activitat, sotmesa al compliment de determinats requisits, i d'altra iniciar un expedient de protecció de la legalitat urbanística, per unes construccions pressumptament realitzades al marge de la normativa (sense llicència). L'Ajuntament va intentar negociar amb la propietat, en el context del POUM, la reubicació de la Granja a un altre indret, que segons sembla s'hi va negar.

Segons sembla també, a hores d'ara l'empresa no ha tramitat la verificació de les correcions ambientals requerides, i el termini per fer-ho és aprop de finalitzar si no ha finalitzat ja.
Tanmateix, l'empresa estaria defensant la legalitat de les construccions fetes, en base a una diferent interpretació de la normativa urbanística respecte la que fa el Consistori.
Tot fa pensar que ben aviat l'Ajuntament haurà de defensar-se en els Tribunals de nous contenciosos.

Com bé assenyala en Ganàpia, aquest cas sembla calcat al de Pinsos Picart, i també en els dos casos els governs municipals anteriors van passar de puntetes sense solucionar-los.

Sumant aquesta situació a d'altres de menys sorolloses que hi ha al nostre municipi, això em dóna per pensar que algunes importants activitats industrials s'han vingut desenvolupant a Sant Pere de Vilamajor en un context ben proper al Far-west. Tampoc la construcció residencial s'ha escapat d'aquesta disbauxa, i acumulem ja centenars d'irregularitats urbanístiques de petita i no tant petita monta.

Personalment crec que cal tenir la màxima consideració a les activitats empresarials que generen riquesa i ocupació al nostre municipi, però també soc dels què penso que a l'hora l'activitat empresarial ha de tenir responsabilitat social amb l'entorn que l'acull, responsabilitat que comença amb el cumpliment de les normatives que les afecten.

És ben cert, però, que si estiguéssim en altres regions d'Espanya, tot el què a Sant Pere està passant seria una mera anècdota, però aquí tenim el que tenim, perquè així ens ho hem donat.

Em consta que l'Ajuntament ha ofert, dins el marge del cumpliment de la legalitat, solucions per a la continuitat d'aquestes i d'altres indústries que es troben en la pràctica en situació irregular.

Ara els toca als empresaris, també dins del marge que la llei els atorgui, complir escrupulosament amb la legalitat ambiental i urbanística. El rellotge no s'atura i ben aviat esclatarà la tempesta.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: