Darreres entrades:

23/9/09

El nou mercat setmanal a Les Faldes del Montseny, una iniciativa d'extraordinària rellevància


L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha encetat una iniciativa què, per primera vegada, posa nom a l'àrea.

Es tracta d'emplaçar un nou mercat (setmanal ) al bell mig de Faldes.

Fa uns dies comentava, en relació amb el projecte del POUM d'obrir un àmbit de nova centralitat basat en la concentració d'alguns habitatges amb locals comercials, que Les Faldes, com el principal nucli urbà -exclussivament residencial, com tots els del municipi- necessitava de cara al present i sobretot per tal de normalitzar el seu futur com a veïnat -val més poc que gens-, el seu model residencial insostenible i sobretot el confort de la població resident.

L'oposició dels veïns i d'alguna força política a aquest projecte, és al respecte notable.

Per això acullo amb molta satisfacció que l'Ajuntament hagi decidit provar el nou mercat setmanal a Faldes.
És però una llàstima que no es faci el dia que toca, dissabte, doncs la gent treballa els dies de cada dia.
Perquè no el fan divendres al nucli principal?
L'esperit nuclimilitant té la mà llarga. Comencem malament...


L'espai habilitat és per unes 90 parades; em semblen moltes per començar, però ja anirem veient. En qualsevol cas, aquest mercat es pot convertir en l'àmbit d'influència per a Cànoves, Les Pungoles i Can Miret, i amb això ja es disposa d'una massa crítica suficient.

La prova del mercat setmanal al nucli, ja es va veure que seria una anècdota poc després d'iniciar-se, i és una llàstima, però hi ha lleis de mercat amb les que no cal experimentar contradicció: el mercat al nucli només ha servit als veïns del nucli, i, per pocs, insuficients. Malgrat alguna militància d'alguns clients habituals, Sodoma i Gomorra pesa massa per passar-hi de llarg.

Bé, doncs, el proper divendres 25 s'inaugura aquesta nova plaça a Faldes: no hi falteu.

I quan hi aneu, haureu de passar per Sant Antoni; feu un esforç, no hi caigueu com la Lot.

El mercat s'obrirà de 8 a 14 hores, al carrer Associació de Faldes.

A tots els què ho han fet possible, la meva enhorabona.

3 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Efectivament, és una llàstima que el mercat no es faci a Faldes dissabte, que seria el més lògic, si no és que volen que sigui un fracàs. Avui, -dia de la inauguració- els comerciants es queixaven de la poca assistècia de públic (val a dir que n'hi havien que, a les dotze tocades, ja recollien la parada)i el ciutadà, de la poca difusió que s'ha donat a l'existència d'aquest nou mercat setmanal.

Anònim ha dit...

Després de uns quants divendres, veiem com cada cop hi ha menys parades, però encara em trobo amb la sorpresa que molts veins no saben d el'existència del mercat. Per què no s'ha anunciat més aquest mercat? Ens han fet saber que es van repartir fulletons informatius a les cases.. jo no he rebut, la meva veïna tampoc, l'altre tampoc.. A la web de l'ajuntament ´tampoc s'anuncia..
I per què no fer-ho els dissabtes? A Les Faldes cada cop hi ha més gent que viu tot l'any, però encara en queden només de cap de setmana, i els divendres si, trobem molts jubilats al mercat, però, i tota la gent jove que hi treballa.
Ja s'ha vist que al centre de Sant Pere no ha funcionat el mercat en dissabte, perquè no hi ha prou població, doncs no deixem perdre el de les Faldes, i posem-lo els dissabtes, que la població és molt superior, i si sumem Can Volart i el Mirador de Cànoces, sumen un nucli de població molt important.
A més a més, divendres també està el mercat de Llinars, amb el qual no es pot competir.
Espero que l'ajuntament reflexioni, i pensi en aquesta opció.

Anònim ha dit...

Un mercat de dissabte a Faldes, si té unes quantes parades més que al nucli, potser interesant per anar des.de qualsevol lloc de Sant Pere.Faldes i les seves rodalíes constituexin una població gran per anar un cap de setmana al mercat.