Darreres entrades:

10/12/09

Fita històrica: Sant Pere de Vilamajor té un súper!


La memòria em falla quan penso la data en que va tancar el Sùper de la Margarita (20 anys potser?). Des de llavors Sant Pere de Vilamajor va quedar orfre -també- d'un súper.

Arribats a la última posició de Catalunya i a la penúltima posició de tots els municipis d'Espanya amb més de 1.000 habitants pel que fa a superfície comercial per càpita, aquest cap de setmana celebrem una fita realment històrica: la obertura d'un súper a Sant Pere de Vilamajor.

Ocupa un local de nova construcció a la Plaça del Montseny, hereu de la bodega-estanc (enyorat) dels de Can Felip, que més tard va intentar revifar amb una fugissera botiga de fruita i verdures amb tints ecològics.

Però, heilàs! Ha calgut que vingués gent de fora a aprofitar l'oportunitat (diuen que de Sant Celoni) amb crònica negre que ja ha donat pas al safareig.

Hi ha de tot una mica, sota la senyera logística de Coaliment, i cal destacar que no hi ha producte fresc, per bé que es nodreix d'una secció de carnisseria-xarcuteria-polleria que, fidel a la tradició de la mestressa, no fa mala pinta.

L'espai, ben aprofitat, queda sens dubte atapaït, d'acord amb la insuficient superfície del local (cosa que és un handicap). De preus, pel moment anem bé.

La caracterització de l'establiment, a falta dels ajustos propis del rodatge, és d'una botiga de proximitat, per a una compra de primera necessitat, i per tant de caixa petita. La mancança -comprensible- de fruita i verdura, i també de producte congelat serà sens dubte un hàndicap que pot convertir el súper en una simple botiga de socors.

Les limitacions del local han constituit doncs un model d'establiment no exempt de riscos, doncs al cap i la fi, s'ho juga tot amb la carnisseria.

Trobo no obstant un error no posar la porta principal a la Plaça Montseny, en comptes del carrer Parera del Pla, i que no hagi muntat un forn d'aquests actuals, per a preparar pà, doncs el proper tancament del forn és una oportunitat que cal aprofitar.

Important a destacar que el carisma en l'atenció al públic del personal de la botiga, així com els horaris de tancament, seran fonamentals per al bon reiximent de l'establiment. La interacció amb les preferències dels clients que fidelitzin, la ràpida adaptació i uns preus competitius han de ser també estratègies fonamentals.

Us animo a tots a fer-hi un lloc en la vostra compra quotidiana, i als titulars els desitjo que tinguin els millors èxits amb aquesta valenta iniciativa.

Ara només falta que algú s'atreveixi a engegar el local dels Baró a l'altra costat de la plaça.

1 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

La carnissería no es el més important, té molts products de necesitat, aquests que fan falta i has d´anar a Sant Antoni, buscar aparcament i comprar. Té inclós products de neteja i un sortit de begudes. A mi em sembla molt complet si tenim en compta l´espai del local.