Darreres entrades:

19/1/10

Reagrupament a Sant Pere de Vilamajor


No hi ha dubte que una de les novetats del panorama electoral a casa nostra és la posada en marxa de l'agrupació política de Reagrupament. Actualment constituïda com una associació, està estructurant la seva presència organitzada arreu de Catalunya.

També a Sant Pere de Vilamajor, i a partir de la experiència de la consulta per a la independència, el passat dissabte es va presentar la secció local, a Can Noguera, amb l'assistència d'una cinquantena de vil.latans i la destacada de l'Alcalde d'Arenys de Munt.

Reagrupament té com a fins associatius els següents:
  1. Situar l’independentisme a l’eix del debat polític català.
  2. Cercar la unitat de les forces polítiques i socials que tinguin com a objectiu el reconeixement internacional de la Nació catalana.
  3. Creació d’un marc favorable al creixement de la base social de l’independentisme català.
  4. El foment del debat, l’estudi i la conscienciació social per a la independència dels Països Catalans.
Vista així, l'associació més que un partit polític sembla una entitat cultural, un "lobby" d'opinió. I està bé, doncs s'arrela en la societat civil entesa com a tal.

Veurem com evoluciona aquesta formació, que té com a única aspiració política actuar com un reforçador transversal de la resta de forces polítiques "oficials" que comparteixin el mateix sentit per a Catalunya.
L'assemblea d'associats de l'associació està convocada el proper 21 de març, en la qual s'aprovarà el programa polític i s'elegiran totes les candidatures per a concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya en la forma que es decideixi.

De Sant Pere de Vilamajor estant, i en vistes als comicis de la tardor al parlament de Catalunya, com a la resta del país, Reagrupament recollirà sens dubte el desencant d'una part dels votants de CiU i ERC, principalment , i a l'hora il.lusions d'altres que encara no les han perdut, i per tant potser pugui recollir uns 150 vots, que no està gens malament.

En una lectura de política local, és d'hora encara per saber si Reagrupament es presentarà a Sant Pere de Vilamajor com agrupació electoral. Sia com sia, l'escenari a un any i mig vista, és el de reconducció de la diàspora de grups que es van presentar, i obtenir representació consistorial, en les eleccions de 2007. De presentar-se, seran les persones que hi hagi darrera les que decidiran els eventuals resultats, que si tot va com fins ara, cal augurar com mínim un regidor.

Reagrupament representa sens dubte una finestra des de la que molts han vist un nou paisatge, i quan tant s'intenta, de totes bandes, desacreditar els seus líders, vol dir que han encertat en els seus plantejaments de transversalitat. Interessants les paraules d'en Carretero: "Reagrupament és una eina a disposició del país". Fins ara, 3.500 persones ja s'han associat a la formació, i unes 600 treballen en les diferents comissions que la dotaran d'ideari i estratègia.

Diuen que les aspiracions de l'agrupació són 7 ó 8 Diputats. Veurem els esdeveniments, i els seguirem amb interès.

12 Comentaris. COMENTEU-HO:

Plumalba ha dit...

Vaig estar present a la reunió de St Pere.

Em va agradar sentir parlar al Sr Móra (didàctic, clar i català, assenyat), m'agradà escoltar a una dona provinent de les col·lectivitats de base, de les associacions veïnals, a un ex-militant de Convergència ara reagrupat, a un profe que més que de la ceba era dels pebrots (com jo, com molts)... Al final, m'emocionàren molt les paraules d'un senyor gran, venerable, amb arrugues que venien d'abans de la guerra, que s'aixecà per expicar que ell era d'ERC de tota la vida, i que s'havia afartat de sentir només paraules... I jo allà que no em sento de cap d'aquests partits que he mencionat... però que també hi vull ser (o m'ho penso).

Re-agrupament... potser sí, cal deixar-se de paraules i passar a l'acció.

Anònim ha dit...

L'únic que espero és que es presentin a les municipals

Anònim ha dit...

A lo pitjor, com sempre, totes les bones intencions es redueixen a aixó, a paraules, paraules, paraules, com deia la cançó.

Anònim ha dit...

Abans es deia Interclasista, avui: Transversal. Abans es deia Honradesa, ara es diu Transparencia.
Abans es deia de Dretes, ara es diu de Centre Dreta.

Anònim ha dit...

Reagrupament és fruit de la prepotència i ignorància de la classe política catalana.
N'estem farts i volem un canvi. Fins els ara els polítics s'han dedicat al seu propi enriquiment.
És hora del canvi

Anònim ha dit...

Ho millor de Reagrupament es la quantitat d´il.lusionats que s´emportará. El pitjor es quand es desilusionim.
Aquest tipus d´experiment que es diu transversal i populista es ja molt conegut, i es clar a qui serveix. Ara,que il.lusionarse no costa res.

Anònim ha dit...

La societat civil ja està desil·lusionada amb l'actual sistema polític . Que hem de perdre per apostar per una nova forma de fer política?

Anònim ha dit...

La societat civil es veu impotent davant del avanç de la Dreta i la pasivitat o complicitat de l´Esquerra. La solució no es crear partits que facin més de lo mateix. Si la partitocracia no serveix a les clases populars i mitjanes, la desafecció es millor que continuar alimentant ho que no serveix. Ja veiem l´ampli moviment ciutadá amb diversos temes, inclós el de la Independencia de Catalunya.

Anònim ha dit...

Ara, que dintre del sistema de partits, molt entretingut a tots els nivells. Qué sería de la vida als pobles i que sería dels mitjans de comunicació si no haguessis partits i forçes polítiques?. Quin aburriment, quina buidor, quina falta de referencies de qui es bo i de qui ee dolent. Quina desafecció davant dels que necessiten imperiosament ser líders i guanyar calés i influencia. Així que donarem la benvinguda als camarades ciutadans d´Agrupament. Ahir sortien al Nou Nou del dilluns pasat.Coneix, al menys, a dos de l´agrupació d´aquestes contrades. I están tan il.lusionats, que ho millor es desitjarles éxit a la seva aventura, al seu projecte. Al menys, els seus companys de l´arena política tindrén que recarregar les piles.

Anònim ha dit...

A mi em sembla que n´hi ha polítics que no els agrada que el ciutadá diga aixó i alló o s´inclini per la competencia, que es el cas de Reagrupament i altres forçes que anirán sorgint.
Renovarse o morir o esmorteirse, i no ho dic per ERC que fa ho que pot, en la seva línia, cada vegada més institucional. Ja van pasar els temps en que dir Esquerra era com dir demoni o forçes de l´avern.
Una cosa que necesiten els polítics, sobre tot als pobles, es no donar la lata al ciutadá. Que el fet de ser polític, militant o simpatizant, no vol dir que sigui un crusat donan.li estacás als infidels. Després que no s´estranyn de que el ciutadá acabi molt quemat.

Anònim ha dit...

Crec que amb els últims esdeveniments succeits a Reagrupament, protagonitzats pel senyor Carretero i el seu grupet de "corifeus" fotent al carrer a altres "militants" per qué reclamaven democràcia interna, i la propera entrada del gran MANIPULADOR senyor LAPORTA amb una probable sentencia de suspenssio a perpetuitat per exercir càrrecs al FC Barcelona, precisament per no seguir els seus estatuts i violar la democràcia interna, Com podem pretendre que REAGRUPAMENT, sigui una eïna de llibertat i de participació ciutadana?
Jo ja soc dels que m'he desilusionat avans de començar.

Anònim ha dit...

Ja vaig llegir al principi d´aquests comentaris l´entusiasme una mica fanátic dels que pretenien que Reagrupament sería l´autentic regenerador de la política catalana. Els que están son forts i consolidats. Els aspirants no podem confiar en dirigents d´aquesta categoría. El moviment independentista encara no agrupat institucionalment es tindrá que consolidar per crear líders sólids i consequents.