Darreres entrades:

19/4/11

Abans de tornar, Llesuy, acaba el que altres no van poder

L'Higini ens recorda vells temps en els seus anals dels Alcaldes del nostre poble. De tots en recordo coses fetes, i també coses per fer.

A en Llesuy, el darrer, el primer nouvingut i de la perifèria, també li queden -moltes- coses fetes, i algunes encetades per acabar.

Quan faig una anàlisi reflexiva d'aquesta legislatura s'em fa difícil comparar-la amb les què l'han precedit, de tant agoserada que ha estat. No vull repassar tant i tant que s'ha endreçat, en els pitjors moments que la nostra generació ha viscut. Per això en aquestes mateixes pàgines hi he deixat públic testimoni d'alló que m'ha interessat, hemeroteca de primera veu que convé de tant en tant recordar.

Però en Bruguera li va deixar un munt de deures pendents, entre els quals Pinsos Picart i el POUM. De tots dos en Llesuy en va agafar el toro -no en va ha estat l'Alcalde Torero- per les banyes. Torero o elefant en una cristalleria, segons es miri.

Abans d'acabar, abans de tornar, a en Llesuy li manca un darrer Ple per tancar aquests dos temes, i m'agradaria que La Rectoria en fos el tercer.
Els programes electorals són campanes d'intencions, una manera de fer creure que es fa política quan en realitat s'ha de fer de Gerent d'un pressupost de 1.000 milions.

En Llesuy no pot marxar, no pot tornar, sense tancar el POUM i Pinsos Picart, sis anys d'estira i arronsa als què en Bruguera va posar les bases i ja se semblen a l'Estaut d'en Maragall-Montilla, salvant les diferències. Sis anys porto ajuntant les dues peces amb el Parc de Llevant, que l'Agàpit va acabar per dibuixar -amb el camí de Can Tona inclòs- i que en Llesuy tant de bo rescati en darrera instància, malgrat el silenci de tots plegats, més preocupats per mirar-se la borra del melic que pensar en allò que fa falta per progressar.

Posats a matar l'alcohol que, en el bon sentit, circula per les venes d'alguns dels què opten al govern, la clau la té en Bosch, que bé faria de fer costat als quatre o cinc de CiU i fer realitat el somni del pare Joan, de l'avi Joan, convertint-se en Regidor del Govern.

Au, Llesuy, acaba la feina que de molta has fet. Que la propera legislatura serà un Via Crucis, ara que ve Setmana Santa.

5 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Després de llegir aquestes lletres estic obligat a donar fè de quin es el somni del meu pare i del meu avi . Ells com molts d'altres em volen d' Alcalde no de regidor i per aquesta fita lluitarem el grup nombrós de veïns que formem el GISP.
PD. Ja hem tingut moltes oportunitats d'estar al govern i seguim a l'oposició...no sé si altres partits poden dir el mateix....

Juan Bosch. Fill i net.

Anònim ha dit...

que lo dices por el bosque, por cierto solo das señales de vida cada cuatro años, si asi quieres ser alcalde vamos hombre

Anònim ha dit...

El comentari d´en Juan Bosch em sembla molt literari. Una petita joia.

Anònim ha dit...

Joan, ets un dels candidats possibles al meu vot, però haig de dir-te que si pretens pactar amb el Llesuy per proporcionar-li l'alcaldia, el meu vot anirà per a una altra opció. El poble necessita que la comandi gent honesta. Ja n'hi ha prou!

Anònim ha dit...

Si la gent honesta són aquells que a l'anterior legislatura van deixar un dèficit de 1.033.000 euros tot i la gran recaptacio que havia llavors de permisos d'obra i la gran quantitat de patrimoni municipal que van vendre, no anem bé.