Darreres entrades:

26/9/13

És hora d'armar una candidatura popular per governar el nostre poble


Fa 45 dels 54 anys que tinc que visc -ocasionalment- a Sant Pere de Vilamajor, tot i què només fa una dotzena d'anys que en visc les seves visicituds sociológico-político-socials, i en els darrers anys he observat una deriva cap el-no-res que realment em preocupa.

Entenc que la majoria dels regidors que ara hi són, fa una dotzena d'anys no sabessin posar el carrer Nou al mapa. De fet, només un 13% dels habitants actuals han nascut al municipi, però els "de tota la vida" han fet possible -guanyant molts diners- que ara siguin minoria: ja pinten ben poc, els bons amics...

Però el poble no és un projecte per als què el manen. És només un "ens a gestionar". I això és una pena.

Sant Pere de Vilamajor apunta cada cop més a ser un barri de Sant Antoni. Fins i tot la benzinera -per a la què hi havia inversors disposats a engegar-la- se l'ha endut St. Antoni: hom preferia sembrar no-sé-què, després de demanar l'oro i el moro -cases unifamiliars incloses- per uns terrenys ara proscrits. Ah! però hem recuperat La Fàbrica.

Les grans empreses del municipi fan aigües, Sant Pere no creix ni vegetativament, el jovent marxa, els avis es queden sense casal, vint metres de vorera per habitatge, 130 habitatges -vells- en venda, ... Fotut.

Si no es vol donar "la Clau de Vilamajor" a Sant Antoni (que no estaria pas malament) cal refundar la manera de fer poble.

Deia l'Eduardo Aute: 

Una de dos,
o me llevo a esa mujer
o entre los tres nos organizamos,
si puede ser.

Doncs, som-hi! Organitzem-nos!!

Tenim un Alcalde que, amb tots els respectes i -honestament- apreci, ningú ha votat. Ara es busca el quart regidor en el pou de la llista electoral, amb altes probabilitats de què la Sara sigui regidora (!!). Tenim una 0-posició (el primer dígit és un zéro) que ni-pinta-ni-pincha-ni-corta. (Fa més d'un any i mig que no piulen ni als seus web's). Certament aquesta 0-posició ja representa ciutadans d'apeu, però s'ha quedat aïllada i no opera.

Organitzem-nos!

Ara és l'hora de trobar un grapat de ciutadans que tinguin quelcom a dir, quelcom a fer per a què aquest poble adormit tingui futur. El repte és difícil, heilás! però hi ha altres maneres de fer les coses. Segur que entre tots trobarem mil i una idees que ho procurin. I no caldran "assessors" que des de fora manipulin la gestió del nostre municipi. 

És l'hora de regenerar!

Al 2015 tornen a haver eleccions. L'únic partit amb sigles, CiU només té marca, però no lideratges. Les sigles d'ERC estan dil.luïdes sense futur, sense present. Ara és l'hora!

Cal que ara ens posem en marxa, que armem una candidatura popular (agrupació d'electors, en diuen) per fer valer la nostra veu, plural, controvertida, però activa, per fer el poble que volem per als nostres fills, per a nosaltres.

Comença la campanya. El nou futur és possible. És possible si ho volem. Jo, de regidor? Valga'm Déu! Però... a qui tenim de regidors? Passem llista? A qui tenim? Passeu llista...

Podem si volem. Des de Faldes, Vallserena, Can Vila, Can Ram. Des del nucli, potser des de Can Derrocada, dels "disseminats". Podem.

Ara és el moment. No el moment de buscar "poder" sinò de poder fer quelcom més per al nostre futur. Difícil, però millor del què tenim.

He conegut gent extraordinària en tots aquests anys. Gent de gran valúa que pensa, que té ganes. Aprofitem-la!

Penseu-hi. Ara és l'hora. Tenim dos anys per fer-ho possible.

6 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Més val un Partit Politic caminant que Cent candidats independents volant. Es conegut que els Independents sempre aterran a un Partit Politic. Millor es que comencin ja amb el seu preferit a fer esa feina, i no pretendre donar-nos gat per llebre.

Anònim ha dit...

ESTO SEGURAMENTE, ES LO QUE ESPERAN QUE HAGAMOS TODOS LOS QUE TIENEN INTERESES EN ALGUN PARTIDO POLÍTICO, COMENTARIO ANTERIOR, hasta que no haya listas abiertas, y se vote cada candidato, me que do con los independientes, Gato por Liebre, és justamente lo que han hecho los que ahora estan APOLTRONADOS EN EL AYUNTAMIENTO.

iS

Anònim ha dit...

Ésta propuesta de candidatura es de unas intenciones politicas tan meridianas,que ya veo la sonrisa irónica de algunos partidos de SP y la agradecida del futuro beneficiado.

Anònim ha dit...

faltan aun 18 meses para las proximas elecciones municipales, hasta dentro de 6 o ocho meses los partidos no se van a empezar a mover y ver que candidatos tienen o les quedan para el primero de la lista , en cuanto a partido nuevo es posible que tengamos alguno mas, independiente de los que existen y no estan representados en este municipio, la sorpresa se la llevaran los grandes

Anònim ha dit...

Això de ser un barri de Sant Antoni... ni el camp de futbol està arreglat com a zona d'esbarjo o si tu vols en concepte de parquing. Ni les olimpíades de l'escola es podran fer d'aquí a no res. Això sí que em sembla patètic.
I el Vilaguixà? No sé com e sva permetre que el tanquessin tan fàcilment. Ara fa pena i és un focus ideal pels gamberros.
Es podria fer una zona esportiva municiapl, no entenc perquè tot està tan repartit. Si no es centralitza una mica al poble la gent no baixa al poble, és normal.
No us imagineu sortit de l'escola i anar a fer tennis? A berenar? A fer cursets? Guarderia? I a l'estiu a la piscina? Se li pot treure molt suc.
Jo estic més pelada que una rata però m'ofereixo a col.laborar fent el que sigui per tirar-ho endavant!

Anònim ha dit...

los regidores de este pueblo tienen bien aprendida la leccion, como estamos tan separados todos por barrios y tienen que intentar tenernos contentos a casi todos nunca han centralizado todo en un lugar, porque sino quien los votaria solo en parte los beneficiados, mira sino donde esta el grueso de los votos