Darreres entrades:

17/10/11

El Consell de Poble no pot suplir el Ple municipal

En els darrers dies, el flamant President del Consell de Poble, el regidor Joan Garcia, ens ha convocat a renovar els llocs del Plenari del Consell, caducats des de fa un parell d'anys.

El 23 d'abril de 2009, el Grup ISP ja va presentar una instància per a la reformulació del Consell de Poble, a la qual no es va fer cas, proposta a la què des d'aquestes pàgines ens varem apuntar, tot denunciant la degradació de l'òrgan.

És una bona iniciativa, doncs l'únic órgan de participació ciutadana del municipi o ha de gestionar-se bé o paga més la pena que desaparegui.
Segons se'ns diu, a principis de gener de 2012 es convocarà el Consell per tal de portar a terme la renovació amb els nous membres i després, un cop renovat, es proposarà la creació d’una comissió que valori la modificació i actualització del Reglament.

A la vista de les tres darreres convocatòries del Consell de Poble, tant amb la seva estructura com en el seu funcionament, és un òrgan viciat

Fa un any i mig ja vaig aportar les meves reflexions respecte les línies de renovació en el funcionament del Consell de Poble, en les quals em ratifico, doncs entenc que resulta indispensable modificar els actuals cupos de representació, ja que ara per ara és només un "Consell d'Associacions".

El panorama municipal, però, ha canviat des de llavors. En primer lloc tenim un Govern en minoria enfront unes "oposicions" que no saben que fer. En segon lloc, en Joan Garcia, en nom de ERC-RCat, ha accedit a la Presidència, que, entre altres coses, li va oferir en Llesuy en el seu dia.

El tarannà participatiu d'en Joan Garcia és indiscutible, només superat per ISP, però cal preguntar-se: no seria millor fer política, "fer poble" des del Ple Municipal? Hem d'esperar que els grups polítics de les oposicions facin "política" en el Consell de Poble en comptes d'exigir-los que ho facin on els pertoca, al Ple Municipal? Perquè el gruix de grups polítics no van voler -com se'ls va oferir- entrar en el Govern i com ara ERC-RCat ens passa la pilota al poble?

El primer òrgan de participació ciutadana, no ens equivoquem, és el Ple Municipal, on estan representats el 94% dels ciutadans que van voler ser-hi representats. 
Pertoca al Ple i no al Consell de Poble preocupar-se, ocupar-se i treballar pels assumptes del poble.

Deu ser fàcil estar al Govern per posar gespa artificial al camp de futbol o fer un teatre grec als camps de La Rectoria, però tothom fuig com dels apestats quan es tracta d'arremangar-se enfront els difícils problemes i equilibris als que ara s'enfronta la gestió municipal.

Esperarem a veure què passa amb l'aprovació dels pressupostos, que no es pot demorar gaire. Potser llavors s'aclariran les posicions d'uns i altres.

3 Comentaris. COMENTEU-HO:

FS ha dit...

jajajajajajaja... molt bona aquesta Per Spectiva: realment es sents representat pels polítics?

Per SPectiVa ha dit...

T'agradat, eh...?

Em sento representat per aquells a qui he donat la meva representació.

S'en diu "democràcia".

Pel que fa als regidors del nostre municipi, no són més que gestors, i alguns pressumptes gestors.

FS ha dit...

Et representen els únics que et poden representar. No tens altre solució, entre d'altres raons, per què no et deixen trobar una solució.

Això no és una democràcia, això és la justificació que tenen uns quants assolir el poder.