Darreres entrades:

25/9/12

Didàctica a Europa sobre el dret a decidir: una proposta des de l'àmbit local


Reflexionant sobre el difícil full de ruta de la nostra Catalunya vers el destí que una gran part de la població, ara, lliurement manifesta: una autèntica autonomia, un autèntic autogovern, Europa és sens dubte la clau i un dels propòsits, i per tant n'ha de ser el mitjà.

Aquest dies apassionants, que semblen passar massa poc a poc, on s'han mogut de socarrel conciències, oportunismes i visceralitats, i sentiments, apart de fer-me una idea del què millor entenc: els números, he pensat que s'hi havia de posar imaginació per convèncer de que tenim la raó, de què estem carregats de raons.

I pensant pensant se m'ha ocorregut una idea senzilla, fàcil i efectiva, una idea des del món local, que és l'àmbit que més m'agrada. 

Hem fet consultes sobre el dret a decidir, hem fet declaracions d'independència, fins i tot d'insubmissió, però he pensat que, si bona part dels municipis de Catalunya tenen altres municipis estrangers "agermanants" d'aquests molts d'Europa, perquè no fer servir aquesta xarxa per explicar als nostres "agermanants" la realitat de Catalunya, el que volem ser quan siguem encara més grans?

A Genté, a Javrezac, a Faedis, a Lécaude, a Lamanon, Pàmies, Tolosa de Llanguedoc, Massarrosa, a Corsico, a Aix-les-Termes, ... i un llarg etcètera de municipis europeus agermanats els hauríem d'explicar el què volem i anem a fer.

Proposo doncs a l'Associació Catalana de Municipis, i també a la Federació de Municipis de Catalunya, que mobilitzin els nostres ajuntaments a fer didàctica sobre el dret de ser i d'estar que ara més que mai il.lusiona els catalans, entre els municipis agermanants amb els nostres. (C)

Deixarem el nou Conveni Picart, y els pressupostos de 2012 aprovat al setembre per a més endavant...

1 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Poder abans de correr per tot el mon explicant les virtuds i miracles d´una Catalunya independent,hauriem de considerar la presència de ciutadans catalans que no volem la independència. I és que abans de correr, s´ha de aprendre a caminar i el debat el tenim dintre del nostre país. Entenc que l´éxit de la manifestació de la Diada ens ha deixat sense veu però no ens resignem a callar. Fins i tot aquest escrit interessant dóna per fet que només serà llegit per independetistes malgrat que pot ser que la realitat és que no estigui fet pels que no ho som. peró em nego a no considerar-me amb dret a llegir i opinar en un blog del poble on resideixo.Sigui com sigui agraeixo la reflexió malgrat les puntualitzacions però és que ens fa molta falta debatre. Fa falta molta negociació i molta informació.