Darreres entrades:

24/4/13

Diada de Sant Jordi




Els floristes es queixen de què han venut un 25% menys de roses enguany respecte l'any passat.

Argumenten però que han assumit l'increment de l'IVA que ha passat del 8% al 21%. La crisi i bla, bla, bla,...

Avui, el meu poble de residència, Sant Just Desvern, s'ha plagat de "nouvinguts" sudamericans que oferien roses de dubtosa procedència de 3 a 5 euros. Però les floristeries tradicionals venien la rosa estàndard a 7 euros. L'any passat costaven 5 euros: 5 € + 13% = 5,65 €. Arrodonim a 6 i li afegim un "marge" d'1 euro.

Srs. floristes, no es pot matar tot el què és gras. No s'hi val aprofitar la puja de l'IVA per incrementar un 16% el preu de venda net de les roses de St. Jordi. I els què entenem una mica sabem que tributeu per mòduls, és a dir, que només s'us incrementa l'IVA de les compres, ja que el de les vendes el pagueu per "forfait", amb independència de l'IVA real.

He comprat dues roses per a la Montse, una en nom propi (són ja 30 anys fent-ho) i una altre en nom d'un dels fills que va mancat de disponibilitat líquida (i què després m'he enterat que ha comprat una rosa als "sudacas" a 2 euros, aprofitant la tancada de parada cap les 8 del vespre. Deu tenir una nuvieta inconfesada). 

Total, he pagat 14 euros a una de les tres floristeries del meu poble per dues roses.

L'altre dels meus fills n'ha comprat dues, una per la nuvieta (aquesta si que reconeguda) una altre per a la mare: 14 euros més, doncs l'ha anaat a comprar a una de les floristeries "oficials".

En Lluís, el petit, a qui no se li coneix -pel moment- nuvieta, ha estat més eficient i n'ha comprat una de molt entranyable per a sa mare a l'Escola, als de 2on. de Batxillerat que volen fer un viatge final de promoció. 3 euros ha pagat dels seus estalvis l'angelet.

Resumim:

- 4 roses per la Montse a un total de 25 euros.
- 1 rosa per la novieta del mitjà, a 7 euros.
- 1 rosa per a la inconfesada nuvieta del gran: 2 euros d'oferta ultramarina.

(Del cost dels cinc llibres no us en parlo. Ben invertits. Quasi 1.500 pàgines per 82 euros són 9 peles per pàgina -Déu ni dó-, però la cultura -catalana- bé s'ho mereix).

Total, 116 € de cost familiar de la Diada de St. Jordi és un forat a la butxaca. Fer país costa, coll...! Apart, el donatiu de 4 € a la ANC per tres enganxines estel.lades que he comprat per presents diversos.

I el Barça ha perdut estrepitosament malgat la ceguera arbitral.

Resumint, on anava, Srs. floristes, pretendre guanyar un 25% més que l'any passat per rosa venuda us ha provocat que veneu, justament, un 25% menys.

L'avarìcia trenca el sac. No em feu cap pena.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: