Darreres entrades:

6/6/10

Francesc Tella, fill adoptiu de Vilamajor


En els temps que corren, plens de grissor i desencís, fan falta persones com en Francesc Tella (Lleida, 1948).
Resident a Sant Antoni de Vilamajor des del 1972 vila de la que n'és Alcalde des del 2003.

Sens dubte és el rei de la mobilitat sostenible, i en la seva professió de mestre ens ensenya i sorprèn cada dia amb lliçons d'urbanitat rodada.

Ja es mereixia passar a la història de les nostres contrades per ser el primer alcalde que creà el ciberpoli dotant de pistoles i càmeres digitals als -alguns- servidors de l'Ordre Públic (sense Tribunal, aixó si), revolucionant l'espai radioelèctric de Vilamajor amb el seu famós R2D2, un incansable cinemòmetre de la família Velox.

Però és que la setmana passada es va superar, va culminar els seus mèrits amb un nou experiment de mobilitat que ens té ben entretinguts.

Més important que posar potes enlaire -i animar- la vida qotidiana d'uns 2.000 residents habituals i 1.000 més d'ocasionals dels veïnats de Vallserena, Can Ram i Can Vila, té el mèrit de ser l'autor del més important experiment sociològic de la història de Vilamajor.

La seva tesis, que es mereix el Doctorat, es titula, com be diu en la seva pàgina web: "Sant Antoni de Vilamajor intenta donar solució a un problema de vialitat de Sant Pere de Vilamajor perquè des de Sant Pere de Vilamajor històricament no han pogut resoldre".

Dit i fet, el dijous 27 de maig, ordenà al sheriff i els pistoles-càmara-digitals tancar el camí de La Farinera, sense avisar ningú. Començava l'experiment sociològic...

Interessant comportament: els nostres veïns de Vallserena, Can Vila i Can Ram, com formiguetes espantades del seu formiguer, van haver de buscar la única sortida que els quedava als més de 1.000 cotxes i prop de 4.000 desplaçaments diaris que fan per a coses tant banals com anar a treballar o a l'Escola. El camí de Can Tona, afortunadament, va estar la solució.

Però, com deixa constància en els apunts de la seva tesi doctoral, el mestre Tella escriu: "
Ens pensàvem que la carretera de Can Tona podia donar alguna solució però sembla ser que no és així ja que no hi poden passar autocars, camions ...".

No cal afegir res més a aquesta manifestació de modesta saviessa.

La reacció del nostre Alcalde, dels regidors implicats i de la nostra Vigilància Municipal, pel seu compte, no pot tenir més apel.latiu que impecable. Gràcies a tots ells.

No és però aixó el més important de l'Experiment Tella, i el motiu pel què demano que se'l proclami Fill Adoptiu de Vilamajor. La importància del fet que ha protagonitzat és què centenars de veïns han passat i passaran cada dia durant moltes setmanes pel camí de Can Tona i per Can Derrocada.
Han vist que Sant Pere de Vilamajor te un petit nucli principal amb un parell de bars-restaurants, han descobert el forn, la farmàcia, el súper, la Botiga Picart, la perruqueria, el mercat dels dissabtes...

Han vist que Sant Pere de Vilamajor queda més aprop que Sant Antoni...

Però sobre tot -i l'estaré eternament agraït per aixó a en Francesc Tella- és que la meitat de la població de Sant Pere de Vilamajor pot passar cada dia pel què hauria de ser el Parc de Llevant, on disfruten cada dia de la vista del preciós bosc que en Javier tant bé ha fotografiat.

Més de la meitat de la població de Sant Pere de Vilamajor pot veure cada dia les magnífiques porteries d'un camp de futbol abandonat, les instal.lacions decrèpites d'unes pistes de tennis, o un encara per arranjar bosc de ribera on hauria de començar el camí del Torrent de Can Vidal fins Can Llobera ...

I alguns d'aquesta meitat de la població de Sant Pere de Vilamajor potser es preguntaran com és que no s'aprofita aquesta esplanada, al bell mig de més de la meitat de la població de Sant Pere de Vilamajor, per fer-hi quelcom més que res més que cases.
Alguns d'aquesta meitat de la població de Sant Pere de Vilamajor potser es preguntaran perquè no aprofitar el camp de futbol mentre s'hi faci res més.

Gràcies, de tot cor, Tella, has fet més pel Sant Pere de Vilamajor que vull que tres anys de blocs i dos alcaldes.

23 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Una TELLADA més que no ens ha de sorprendre. Fem un recordatori?
- Manifestacions del veïns de l'església per l'arranjament del seus carrers.
- Manifestacions dels veïns de carretera a Sant Pere per les mateixes posada en pràctica les obres de creació de nous carrers.
- Biblioteca aturada/no feta malgrat que fou una promesa electoral
- No arranjament del camí de La Farinera (el que hi ha just davant de La Farinera i no el que estan fent ara)malgrat ser una promesa electoral (i de deu anys més)
- Imposició d'un cap de policia expulsat d'altres policies pels seus mètodes repressius i a més se'l promociona per la seva capacitat (jua jua jua)
- Creació d'una sauna a l'escola Joan Casas al negar-se a concedir el permís per la instal·lació de dos aparells d'aire condicionat (vol que els nenes pateixin calorades, i això que ell va ser el director!!!)
- Negativa a facilitar la instal·lació del nou IES.
.....
.....
.....

Sense cap mena de dubte, el TELLA passarà a la història com el PITJOR alcalde de Vilamajor.

Sort que no es torna a presentar. Menys mal. La seva incapacitat és insostenible

Arnau Debray ha dit...

Abònim, jo no sé on vius però t'aconselleria que abans d'afirmar res contrastessis el que dius. Els veïns del sector de l'església van començar les seves mobilitzacions a l'època de l'alcalde Marià Llobera i el problema era el que havien de pagar. Els de "la carretera de Sant Pere" si va ser en època Tella però també perquè no acceptaven pagar el que se'ls hi demanava (en molts cassos tenien tota la raó). Pel que fa a la biblioteca: documentat bé. A l'anterior legislatura el senyor Josep Ginesta va abandonar el grup de CiU i va deixar l'alcalde Tella en minoria. El seu vot negatiu a la venda d'unes parcel·les perfinançar la biblioteca ho va atuar tot. Fa un any i mig es va adjudicar les obres de la biblioteca. L'empresa adqjudicatària va començar les obres però va presentar concurs de creditors i va abandonar la construcció. D'un dia per l'altre no es pot donar l'obra a una altra empresa, cal tot un procés que és el que va fer l'ajuntament i que va acabar amb una nova adjudicació fa uns mesos. L'IES: facilitar la instal·lació? podries dir-me quins terrenys té l'Ajuntament que estiguin en una bona ubicació per cedir-los a la Generalitat?... i podriem continuar. Jo no dic que Francesc Tella hagi estat el millor alcalde, però d'aquí a dir que ha estat el pitjor....

Javier ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Javier ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Acullo de bon grat les rectificacions que fa l'Arnau, encara que no les comparteixo del tot. Potser te raó en la cronologia de l'església, però en la resta discrepo molt.
Suggereixo a l'Arnau que també es documenti millor. Ja es veu que cap dels dos sabem com va anar tot plegat.
Només una pregunteta: quin alcalde ha estat pitjor que ell? Han hagut ben pocs des de la democràcia, per tant la resposta ha de ser fàcil

Anònim ha dit...

Gràcies, Anàlisi econòmica..., es podria dir més però no millor. Els veïns dels barris de llevant trinem literalment. Gràcies a Tella el Magnífic, que ens ha deixar una setmana i mitja sense transport públic (i que hem de dir de l'empresa que ha actuat pel seu compte i sense avisar?)tenim l'oportunitat de conèixer millor el nostre municipi (i el municipi veí): hem descobert el parc de Llevant, la proximitat del nucli i el seu (petit) comerç i ara, amb els nous horaris d'autobús -i com que no tenim res més que fer i podem esmerçar una hora (!)- descobrim altres barris de Sant Antoni de camí cap a l'estació de Llinars: can Sauleda, Can Miret, Alfou. Gràcies, senyor Tella, per la magnífica oportunitat que ens ha donat però no calia que s'hi esforcés tant, ja som grandets per decidir què volen conèixer i quan. Llàstima que a la feina no acaben de veure clar tanta generositat municipal.
I senyor Debray, lamento discrepar, el senyor Llobera no era cap meravella, però el senyor Tella l'ha superat en tot. Molts desitjem que compleixi la seva paraula i no es torni a presentar, allò de "más vale tonto conocido que sabio por conocer" no funciona en aquest cas.

pungolesopina ha dit...

No us volem explicar el que NO HA FET el Sr TELLA a Les Pungoles.......TELLADA rera TELLADA.......Esperem i desitjem que les noves cares tinguin en millor consideracio els nuclis perifèrics que el Sr TELLA!! Feu una ullada del seu Curriculum a Pungoles en www.pungolesopina.blogspot.com

joan garcia ha dit...

Vull creure que si el Sr. Tella porta tants anys com alcalde, alguna cosa bona haurà fet no?, llegint el caire de les opinions sembla que no hagi estat així. Ja fa temps que visc a Sant Pere i crec que en general Sant Antoni ha millorat en el decurs d'aquests últims anys.
És inadmissible portar a terme una actuació com la que s'ha portat, sense avisar als veïns de les urbanitzacions, és una falta de respecte envers ciutadans que paguen religiosament els seus impostos i participen de la vida social de Sant Antoni. Els veïns no posen els límits municipals, ni tracen les carreteres i no en tenen cap culpa si entre dos consistoris hi ha picabaralles.
Com molt bé s'ha dit, s'ha trobat a faltar els membres de la policia municipal fent la seva veritable feina, ajudar als veïns i posar ordre en un dia de caos circulatori.
El que més em preocupa és el cul de sac que són aquestes urbanitzacions en cas d'una emergència greu com un incendi, s'hauria de posar una solució abans no tinguem una desgràcia, s'haurien de condicionar les carreteres correctament i indicar les entrades i sortides clarament, això ha quedat palès amb aquesta deficient actuació.
Agrair a l'ajuntament de Sant Pere la ràpida actuació per senyalitzar i posar ordre davant la falta d'informació per part de l'ajuntament de Sant Antoni.

Anònim ha dit...

Senyor Joan Garcia, els veïns dels barris de llevant agraïm la seva preocupació, però no pateixi, ja fa molts anys, molts, que som conscients de la situació i que estem treballant perque s'adoptin les mesures viàries adequades. Sempre hem topat amb el mateix obstacle: Francesc Tella; quan era regidor i quan ha estat alcalde. Mai ha escoltat realment les nostres al·legacions. Mai l'hi ha interessat resoldre el problema de comunicació/evaquació d'aquests barris malgrat que un sector pertany al seu municipi. Això si, amb molt bones paraules. Deu haver fet alguna cosa bona, diu vosté. Doncs pregunti als comerciants i veïns de Sant Antoni i ens ho explica. I ara, a la web municipal, diu que l'obra es fa per resoldre un problema de viabilitat que Sant Pere no ha sabut resoldre! Tindrà nassos! Pura i simplement ha tallat un camí ral i no ha donat cap mena d'alternativa. Ha estat el nostre ajuntament el que ha buscat, molt ràpidament i de manera eficient, les alternatives. Ha estat el nostre alcalde qui ha exigit i ha aconseguit que l'empresa ens retorni el transport públic, tancat unilateralment i sense preavís. I han estat les associacions de veïns dels barris de llevant (que també son veïns de Sant Pere) qui s'han mobilitzat (vegi l'Actualitat de la setmana passada)i segueixen mobilitzats.

Anònim ha dit...

Si tant cabrejats estem amb aquest individu doncs NO EL VOTEM a les properes eleccions (ni al seu partit CiU ni a la veu del seu amo PSC).

A les darreres eleccions van guanyar per un marge de vots iguals al nombre de votants de Can Vila (en refereixo a la part de Sant Antoni).

No votar-los serà la nostra forma de queixar-nos i si volen que els votem doncs que es guanyen la nostra confiança.

JO,LA MEVA DONA I ELS MEUS PARES (i probablement el meus tiets) NO EL VOTARAN. Són un total de 6 vots menys.

Com va dir un amic seu SR TELLA VAYASE

Anònim ha dit...

Señor Joan Garcia, ¿realmente piensa que la gente vota al Tella como persona o como representante de un partido?. No lleva tantos años, solo 4 y es alcalde por que nadie mas de su partido quiso substituir a Esteve Mas(ese si que era un buen alcalde).
Lo unico bueno que ha echo es jubilarse com director de colegio

Anònim ha dit...

Benvolguts refelexionats, jo crec que més que entrar en apreciacions polítiques, hauriem de parlar del fet consumat, de lo realment important, i es que els barris de llevant, tenim la oportunitat de resoldre a la fi els seus accesos, m'ha arrivat una comunicació a la bústia de casa que el dia 12 de juny a les 11:30, al local social de Can Vila, es reuneix la assemblea general de les asociacions dels tres barris, anem'hi, potser ens en assabentarem de més coses. i que és el que reivindiquem les dues mil tres-centes persones que hi vivim, potser i tot, perque no s'amplia el vial de devant la Farinera... deu tenir un amo no aquest camp? Sempre s'ha dit que és del Esteva Mas, es coneix com el camp del peixater, deu ser per aixó que és intocable?.

joan garcia ha dit...

Només una reflexió i per si no l'heu tingut en compte, un problema com aquest que afecta a tantes persones i que en cas d'emergència en un moment donat pot posar en perill a tantes persones, no creieu que hi han institucions per sobre de les municipals on fer les queixes i reclamacions? sindic de greuges per exemple o directament a l'organisme pertinent de la Generalitat.

Anònim ha dit...

En Tella fa més temps que és alcalde, jo visc a St. Antoni des de fa 6 anys i ell ja hi era. Es un petit dictador, només cal veure com soluciona els temes pendents (el d'ara a la Farinera, el nostre estimat sheriff, el de l'Escola i l'aire condicionat (veure nota a l'Actualitat). En el cas de l'escola, per exemple, ja no l'importa quedar bé amb els pares, perquè ja no és el director i tampoc va aconseguir que la seva filla "heretés" el càrrec. El problema és que el partit pel que es presenta té molta tirada a la nostra zona, però esperem que no es torni a presentar.

Javier ha dit...

I els camins des.de Vallserena a Palautordera o des.de Can Ram al mateix poble uns kilómetres més abaix?. Som unes vies de sortida en cas d´emergencia molt adients, si es fan transitables per els cotxes i no només per els tot terrenys.La pujada d´ambdúes vies es posa molt dificil per els turismes després de les pluges.I també son camins que ens posen la vall de Palautordera molt a prop.

Anònim ha dit...

Excel·lent resposta per part l'ajuntament de Sant Pere. Només cal felicitar-lo per solucionar els problemes causats pel senyor Tella.
Jo proposo una altre solució: la segregació de la petita part de Can Vila que pertany a sant Antoni per formar part del terme municipal de Sant Pere. Vist qui és el que ens soluciona els nostres problemes, no seria una dolenta solució.
M'he llegit el DECRET 140/1988, de 24 de maig (DOGC núm. 1016, d’11 de juliol de 1988), pel qual s’aprova el Reglament de la demarcació territorial i població dels ens locals, i satisfem tots els requisits demandats.
Ara només cal que algú (AAVV La pinya) ho posi en marxa

Anònim ha dit...

Notícia apareguda a la web de l'ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor: El dimarts o dimecres de la setmana vinent, en funció de la climatologia, es preveu la reobertura del camí de la Farinera en les dues direccions que ha estat tallat en motiu de les obres de millora de l'esmentada via. La direcció d'entrada es podrà fer pels carrers habituals i la de sortida pels carrers Pau Casals, Sant Joan i Granollers.

Anònim ha dit...

Francesc Tella i Macià (Lleida, 1948) és mestre, alcalde de Sant Antoni de Vilamajor i membre de l'executiva comarcal de CDC.
Viu a Sant Antoni de Vilamajor des del 1972. De professió mestre, és director del CEIP Joan Casas. Al llarg dels vint anys darrers ha estat molt vinculat al club esportiu local Handbol Vilamajor.
Va presentar-se a les primeres eleccions municipals democràtiques de després de la guerra civil, el 1979, en la formació "Candidatura Independent Urbana i Camperola", sense aconseguir l'alcaldia. Vint anys després es tornà a presentar, aquest cop per CiU, i va ser regidor d'Hisenda i Cultura i segon tinent d'alcalde. En les eleccions del 2003, Tella encapçalà la candidatura de CiU, que va ser la llista més votada, i perquè Francesc Tella esdevingué alcalde al juny del mateix any. Entre les diverses realitzacions dels seus dos mandats, es poden destacar la repavimentació i reforma del nucli antic, la construcció d'un nou CAP, la revisió de Pla General d'Ordenació Urbana, l'ampliació del CEIP Joan Casas i el conveni signat amb l'Arquebisbat de Barcelona per la cessió i rehabilitació de la rectoria de Sant Julià d'Alfou. És membre de l'executiva comarcal de CDC.

Anònim ha dit...

No acabo d'entendre la finalitat d'aquest últim comentari. Es un copy del resum biogràfic dels alcaldes del Vallès, que surt en alguna web que ara, sincerament, no recordo, però que he llegit fa temps. D'entrada, és incorrecta perquè ja no és el director del CEIP Joan Casas. Si algú l'ha penjat amb la intenció de demostrar les virtuts del Sr. Tella (que segurament les té), hagués pogut fer-ho amb més gràcia i sentiment, no pas amb una biografia oficialista, que tampoc demostra res que no sabéssim. Ja sabem que ha fet coses pel poble (només faltaria) però no és això, companys, no es això.

Anònim ha dit...

Sr. Tella, algunes fonts diuen que es torna a presentar, despres de unes decepcions a mes alt nivell, sispla-ho , si els plans no li surtem bé , no fasi pagar a tot un poble.

Anònim ha dit...

4 anys més de Tella no!!!!!!!!!!!!! No ho podre suportar

Anònim ha dit...

Per cert, una TELLADA més. Sabeu quan està comptabilitzat en els presupostos d'aquest any per recaptació de multes a Sant Antoni?

200.000 euros. Això és una barbaritat!!!!

Ja sabem com pensa el Tella paliar el descens de la tributació per obres

Anònim ha dit...

... sabeu que per la cavalcada de reis el nostre gran "Sheriff" Paco lluia pistola per calmar les ansies del perillòs personal que s'avocaba a la borera???? Està fotografiat, per decéncia, la d'ell no la meva, no el penjo a internet però tinc el document gràfic per si decàs. Es una vergonya que a més de fotografiar-nos, manllevarnos els diners, cobrar el seu sou, tractar-nos com animalons, etc, a sobre el dia de la festa mes important pels nostres fills, l'exemple a donar d'aquest personatge sigui lluir ferro al cinto... es un xuleta, carn de gimnàs que a Llinars ja va tindre els seus mes i menys. Cal aguantar-lo????