Darreres entrades:

30/1/13

De l'eufòria a l'abisme


L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha estat vivint el darrer any dels diners aconseguits per l'anterior govern (cànon d'aigua i sala polivalent). En comptes de fer inversions, s'han destinat aquests extraordinaris recursos a pagar factures.

Però... Els prèstecs s'han de tornar i les inevitables campanades de retallades repiquen inevitablement.

Han rebut en primer lloc una part de les dedicacions a competències impròpies, llevat de la Vigilància municipal. 

A més, tots -quasi tots- els regidors veuen minvades les seves retribucions de forma substancial: 23 € per dia, llevat de l'Alcalde i el Regidor d'Obres i Serveis. No calia. L'exemple no es dona baixant-se el sou ni cobrant menys que una empleada de la llar sense papers. Ara bé, els 72 € diaris de l'Alcalde continuen inamobibles: el doble que fa ben poc es demavana pel cap d'en Llesuy. La Regidora de Cultura i Serveis Socials ha aconseguit però salvar els 31 € diaris i el Regidor d'Obres i Serveis els seus 37 € de jornal.

Mala maró al Govern: per primera vegada un esperit sota les sigles del PSC ha trencat la disciplina governamental.

Diuen que també estan forçant la renúncia de la cap de brigada, abans de rebre l'informe de la Diputació.

Calia? És clar que calia! Però no axí.

La metàstasi s'està apoderant del Consistori, confiant la totalitat de les seves propostes a les impossibles subvencions de la Generalitat i la Diputació.

La reforma fiscal és inevitable. La reducció de llocs de treball també, tot i què amb la pràctica totalitat de personal funcionari la tasca no és gens fàcil. Temps al temps.

L'Alcalde, riu, riu, i res no diu...

La reestructuració de la gestió municipal és encara una assignatura pendent. I mentrestant, tenim el poble com els veneçolans tenen a l'Hugo Chàvez.

I l'oposició? Eoooo...! Han plegat en Bosch i els seus?

Per cert, l'any 2013 ja fa setmanes que ha començat; hem anant tirant sense pressupost per al 2012. Tindrem pressupost per enguany abans de l'Aplec de Sant Elies?

8 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Ganar la guerra siempre es impotante, pero la purga lo es mas, hay que hacer limpieza, todo lo que atufe a judio o filojudio hay que purificarlo, esto es lo que pensaban Franco y Hitler, aquí quien lo practica? Igual acaba escribiendo su mein kampff particular.

Anònim ha dit...

La classe politica, vingui del partit politic que sigui, em fa fastic. El que s'haurien de plantejar els pobles i la ciutadania seria deixar treballar als tecnis, administratius i resta de treballadors de l'Administracio Publica. Aquest son els coneixedors i professionals. Aquests no pensen en treure in profit, aquests no tenen interessos politics i personals per quatre anys, tenen l'interes en fer la seva feina i rebre la seva nomina a final de mescom qualsevol altra persona. Estic conven¢ut que aniriem molt millor.

Anònim ha dit...

Estaría absolutamente de acuerdo si:

- El ejercer de funcionario no fuera un trabajo vitalicio y sin posibilidad de extinción laboral.

- Las plazas y los sitios de trabajo, prolongados en el tiempo, acaban con los mismos vicios que los cargos políticos, ¿o es que pensamos que la corrupcion no afecta en ninguna medida al funcionariado?

- Si el sistema tiene que regenerarse sin politicos, ¿donde queda el ciudadano?, el libre albedrio, la democracia, etc...

-En muchos casos de corrupcion politica siempre ay colaboracion necesaria para conseguir tal fin, tanto de funcionarios por accion o dejacion ,como de empresarios.

- La corrupción es un mal social, la política es la peor, poerue es la traicion a una confianza general.

-También és fraude y corrupción:

- Las comisiones entre particulares,vease administradores, etc...

- Trabajar sin cotizar a la seguridad social ni el IRPF y cobrar o no el paro.

- Cobrar facturas en dinero negro.

- No declarar a la hacienda pública todos los ingresos obtenidos en el periodo.

- Estafar a la sociedad, saltandose la taquilla del tren. metro o autobús cada mañana, ya que va en detrimento del beneficio general.


Aunque no ponga mas ejemplos, que los hay, siento decir que la corrupción y el fraude, son casos parejos a la sociedad actual y que si ha estallado en estos momentos, se debe principalmente, al malestar, el sufrimiento y las penurias en la que vivimos actualmente. Pienso que lo que hay que combatir, es la impunidad con la que se ha practicado hasta ahora, hay que perseguir esta lacra alli donde se produzca y poner los medios para que remita.

-

Anònim ha dit...

No enteng l'ultim anonim. Ah! aqui es on et PETAS el diner negre?, ja ho tinc, deu ser de un dels casinos de Lloret amb franquicia de Las Vegas.

Anònim ha dit...

¿no deberia dimitir el regidor de sant pere que han trincao lo mossos sin seguro en el coche, paseando con su familia por las faldas? me parece lamentable y vergonzoso, como nos quieren gobernar unos tios que ni si quiera llevan seguro en el coche, exponiendose a hacer un daño irreparable a otras personas. eso se llama responsabilidad y seriedad

Anònim ha dit...

Hay cosas igual o peores, ay quien se aprobecha de su cargo, para conseguir el doble de un servicio al que tiene derecho... y es de los que no se le ha bajado el sueldo.

Anònim ha dit...

no se trata de tu mas....se trata de impresentables sean del color que sean

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el que postules, no obstant, també m'afegeixo al comentari anterior, la intensitat i/o la deixadesa, es pitjor quan en la política s'exerceix l'ús del poder, i lògicament només el pot exercir quan el té efectivament, ja ho deia un famós pensador contemporani, "el poder corromp, però el poder absolut, ho fa de manera absoluta"