Darreres entrades:

15/5/19

La UE ens regala WIFi gratis

La Unió Europea ha anunciat avui la llista dels 3.400 municipis europeus -100 de Catalunya i 510 de l'estat espanyol-, d'entre els 3.489 municipis espanyols que ho van sol·licitar- beneficiats amb la segona tongada del programa "Wifi4EU", amb el que la Unió vol recolzar el wifi d'alta velocitat a entre 6.000 i 8.000 municipis en el trienni 2018-2020. El programa està dotat amb 120 milions d'Euros.

Sant Pere de Vilamajor està en la llista d'aquests municipis

(Veure la llista complerta dels municipis beneficiaris de la segona convocatòria).

En la primera convocatòria (s'en fa una cada sis mesos) es van aprovar 224 municipis espanyols del total de 3.400 municipis europeus aprovats.

La segona convocatòria va estar oberta tant sols dos dies, del 4 al 5 d'abril, presentant-se prop de 10.000 municipis de la UE, el 98% dels quals va gestionar la seva sol·licitud en el primer minut d'obertura de la convocatòria.

Els municipis que reben els fons (15.000 €) han de garantir que la connexió wifi estigui disponible en un termini de 18 mesos des que li siguin concedits. Durant aquest temps, els ajuntaments hauran de definir el seu projecte i seleccionar la companyia que s'encarregarà de la instal·lació.

També recau sobre els municipis la responsabilitat de triar l'operador d'internet. El contracte de connexió, en qualsevol cas, s'ha d'estendre almenys durant tres anys, període en el qual els ajuntaments han de fer front als costos de manteniment.

La condició, però, és que la connexió que s'ofereixi des de cada punt dins d'aquesta iniciativa sigui d'alta qualitat, d'almenys 30 Mbps. Brussel·les supervisarà a distància que es compleix aquest criteri sobre la qualitat de la connexió.

Cal felicitar -sense que senti precedent- a l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor per aquesta important fita que millorarà la qualitat de vida dels nostres veïns, en especial al jovent.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: