Darreres entrades:

18/10/08

No calen més normes si no es fan cumplir les que ja hi ha

Prescriuen les actuals Normes Subsidiàries de planejament urbanístic:

Tancament de parcel.les:
El tancament de les parcel·les és obligatori d'obra massissa fins a 60 cm. i la resta fins a 1 metre de material calat o element vegetal. Als tancaments de façana a vial, si precisen de mur de contenció de terres, haurà de justificar-se la seva estabilitat a la bolcada, per tècnic competent, si l'alçada del mur és superior a 1'6 metres.

Coberta:
La coberta de les edificacions es farà a base de teula àrab a una o dues aigües en sentit paral·lel al costat major de l’edificació i amb una pendent màxima del 35 %.

Materials de façana:
En el cas d’edificació aïllada de nova planta s’utilitzarà la pedra natural, pròpia del lloc extreta de les pedreres properes.

Queden
específicament prohibits els materials i mètodes o elements constructius següents:
- Obra de fàbrica vista, tan manual com mecànica.
- Aplacat de marbre i pedra no local.
- Gelosies de vidre i ceràmica.
- Parets de vidre.
- Plafó de plàstic.
- Entregues de forjat vistes en façana.
- Caixes de persianes marcades en façana.

Colors:
No s’admeten les porpres ni colors vius (anyil, vermell, groc, ....) per la pintura de reixes, fusteria, s’utilitzaran en tot cas colors neutres segons les gammes dominants a la muntanya i per a cada cas concret.

Edificis de nova planta:
Les edificacions hauran de mantenir l’harmonia general del paisatge en que estan situades, així com la tipologia de les edificacions existents, tot això en quan al que es refereix a la seva composició general i formal (desnivells, adaptació a la topografia del terreny, mòduls, proporcions, ...).

.../...

Anem a donar un volt i veiem com s'han fet aplicar aquestes normes en els darrers 20 anys?

0 Comentaris. COMENTEU-HO: