Darreres entrades:

22/7/11

Govern de temps lliure

Hi ha qui pensa que fer d'Alcalde o Regidor és un "hobby". Només cal anar de tant en tant a l'Ajuntament a fer una ullada al treball dels funcionaris i signar alguns documents. De dilluns a divendres i vacances a l'agost.

Hi ha qui pensa que fer d'Alcalde o Regidor és com un exercici de voluntariat social, com si l'Ajuntament fos una "ONG" que funciona per si mateixa.

Hi ha qui pensa que fer d'Alcalde o Regidor serveix només per "remenar les cireres", una mena de privilegi d'influències que serveix per progressar en les respectives professions, oficis i negocis.

Hi ha qui pensa que un poble de 5.000 habitants funciona sol, que no paga la pena dedicar-hi massa temps, ni molt menys deixar la feina per dedicar-s'hi.

Hi ha qui pensa que la millor manera de sabotejar el govern local és aconseguir que Alcalde i Regidors no s'hi puguin dedicar.

Hi ha gent que pensa que fer d'Alcalde o Regidor "és per a la gent que "no sap fer la -o- amb un canuto", morts de gana que així es creuen quelcom.

I vet aqui que en nom de tot alló que ells no practiquen, hi ha que reivindiquen que fer d'Alcalde o Regidor s'ha de pagar -com més- amb el sou d'una caixera del CAPRABO (dita la referència amb tot el carinyo per a les caixeres del Capabro). Que si hom ha de deixar la seva feina per fer d'Alcalde o Regidor, és cosa seva, que amb unes horetes a la setmana, de dilluns a divendres i vacances a l'agost ja en hi ha prou per "jugar a fer d'Alcalde o Regidor". I si hom no treballa en feina remunerada, fer d'Alcalde o Regidor ha de sortir de franc.

Només faltaria que fer d'Alcalde o Regidor servís als "morts de gana" per guanyar-se el sou que no es poden guanyar al carrer! L'Ajuntament no és una "oficina de colocació", que a la cua de l'INEM no hi ha de faltar gent.

Hi ha qui ens vol enganyar quan pretenen convertir l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor en l'emblema de l'austeritat, apuntant-se al carro dels "indignats" mentre passegen amb el seu cotxe esportiu o es dediquen als seus negocis privats.

Qui no té respecte institucional no pot ni demanar-lo ni exercir-lo.

Tots i cadascun dels grups municipals que ara estan a la 0-posició han rebut ofertes formals per entrar al Govern de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor o presidir Comissions executives sobre diversos temes. 
Tots i cadascun dels grups municipals, llevat d'un, ho ha rebutjat per no "contaminar-se" de "la peste Llesuy". Enrera queden les paraules, ara manifestament buides i falses, de dedicar-se en cos i ànima per quatre anys a la millora del nostre poble.

Si jo fos en Llesuy deixaria dilluns vinent una Alcaldia que no li deixaran exercir. A veure com se les apanyen els que volen dedicar "unes horetes a la setmana" -i vacances a l'agost-, per cumplir tot allò que van prometre fa només unes setmanes.

Carta Europea d'Autonomia Local

Article 7. Condicions de l'exercici de les responsabilitats a nivell local.

1. L'Estatut dels representants locals ha d'assegurar el lliure exercici del seu mandat.

2. Ha de permetre la compensació financera adequada a les despeses causades amb motiu de l'exercici del seu mandat, i també si arriba el cas, la compensació financera dels beneficis perduts o una remuneració del treball exercit i la cobertura social corresponent.

El Reino de España declara que la Carta Europea de la Autonomía Local se aplicará en todo el territorio del Estado .../...


Dado en Madrid a 20 de enero de 1988.

Juan Carlos R.


Llei 7 / 1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

Article 75.

1. Els membres de les corporacions locals percebran retribucions per l'exercici dels seus càrrecs quan els exerceixin amb dedicació exclusiva, cas en què són donats d'alta en el règim general de la Seguretat Social, assumint les Corporacions el pagament de les quotes empresarials que correspongui.
2. Els membres de les corporacions locals que exerceixin els seus càrrecs amb dedicació parcial per realitzar funcions de presidència vicepresidència o ostentar delegacions, o desenvolupar responsabilitats que així ho requereixin, percebran retribucions pel temps de dedicació efectiva a les mateixes, en aquest cas seran igualment donats d'alta en el Règim General de la Seguretat Social en aquest concepte, assumint les corporacions les quotes empresarials que correspongui
3. Només els membres de la Corporació que no tinguin dedicació exclusiva ni dedicació parcial percebran assistències per la concurrència efectiva a les sessions dels òrgans col.legiats de la Corporació de què formin part, en la quantia assenyalada pel ple d'aquesta.
4. Els membres de les corporacions locals percebran indemnitzacions per les despeses efectives ocasionades en l'exercici del seu càrrec, segons les normes d'aplicació general en les administracions públiques i les que en desenvolupament de les mateixes aprovi el ple corporatiu.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: