Darreres entrades:

9/5/12

Adéu siau a una iniciativa encomiable

La Laia Castells i en Josep Lluís Eras ens fan saber que el semanari L'Actualitat del Baix Montseny tanca definitivament.

Ja en els darrers messos, les dificultats econòmiques per a mantenir el periòdic feien entreveure aquest trist desenllaç final. La participació institucional, indispensable en aquest tipus de publicacions, no ha estat sensible a la iniciativa, llevat de comptades excepcions, i corren en general molt mals temps per a la premsa, i més per a la premsa local.

Que plegui una capsalera és sempre una mala notícia, però en aquest cas ens toca ben d'aprop.

L'Actualitat del Baix Montseny representava quelcom més que un altre periòdic, significava un intent de fer periodisme tocant de peus el territori. Periodisme, si, no mera informació sobada. Reportatges a la última i ben treballats que parlaven dels nostres municipis i, el què és potser més important, ens feien notar que compartim un territori que s'anomena Baix Montseny, ara que es parla tant de juntar mans per treballar plegats.

Com tot mitjà de comunicació, L'Actualitat ha exercit una determinada línia editorial, que a uns pot agradar i a altres no agradava, però en qualsevol cas s'estava fent periodisme, i això és el què més m'interessava del setmanari.

No es du a terme una iniciativa d'questa mena sense vocació, tampoc es fa per calers. Vocació i empeny no hi han faltat, han fallat els calers, maleïts calers. Cal pencar de valent per mantenir una iniciativa d'aquesta mena. És admirable i els mers espectadors, els callats i passius lectors, només podem que reconèixer-ho.

Són moments tristos per en Josep Lluís, a qui no he tingut encara l'oportunitat de conèixer per bé que ens hem escrit moltes vegades, i fins i tot polemitzat a la xarxa. Per a ell una salutació afectuosa que fa literal la frase de "t'acompanyo amb el sentiment".

Fets com aquests, encara que avui en dia les circumstàncies ens estan fent cada cop més insensibles, ens haurien de fer reflexionar sobre la importància dels petits que fan gran un territori, fent país.

Trobarem a faltar prendre el café en llet amb L'Actualitat els dissabtes al matí, i ens sentirem culpables d'haver-lo llegit sense comprar-lo tantes i tantes vegades.

1 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Aquesta notícia em sembla molt més important que totes les discusions polítiques i les rancúnies i les falsedats i demagògia que circula per aquest i altres blocs.
En Josep Lluís i la Laia estaven fent una feina per tots nosaltes i s'hi jugaven els seus de diners, no pas els diners públics.

Sap molt de greu que iniciatives d'aquesta mena hagin de tancar per manca de suport. Tots aquells que alguna vegada han posat la ma a la caixa dels diners públics els hauria de caure la cara de vergonya en veure el que han patit els amics de l'Actualitat.

En Josep Lluís i la Laia han sigut l'exemple de la feina ben feta, del compromís i de l'estima pel territori. Han fet tots els papers de l'auca, des de les fotos fins a repartir exemplars per les botigues. I la nostra societat, gasiva, així els ho paga. Per sort, tots dos tenen empenta i intel.ligència i seran capaços de generar nous projectes.

Gràcies PepLluís i Laia per tants anys de dedicació. A la propera, els ciutadans tornarem a respondre. Esperem que les institucions estiguin a l'alçada i, sinó, les canviarem!.