Darreres entrades:

23/11/15

Lleig...

Un dels policies de Vilamajor que va fer mesures de soroll en un forn és condemnat a un any i mig per falsedat documental

L’agent va fer un informe que no reflectia el nivell de so mesurat

Un dels policies de Vilamajor que va fer mesures de soroll en un forn és condemnat a un any i mig per falsedat documental..
Un dels policies locals de Sant Antoni que va acudir al pis de les persones que havien denunciat reiteradament els sorolls produïts per la maquinària de l’obrador ha estat condemnat a un any i mig de presó per un delicte de falsedat en document oficial comès per funcionari públic. 
La sentència, dictada per la secció cinquena de l’Audiència, el dia 29 de setembre, te relació amb la intervenció de tres agents que van fer uns mesuraments, el mateix dia però a hores diferents.

Segons la resolució judicial, que ha estat recorreguda, l’agent va anar al pis per ordre del cap de la Policia Local poc abans de les 12 de la nit del dia 31 de gener de l’any 2010 i va fer un mesurament per comprovar la intensitat dels sorolls. Malgrat això, segons recull la mateixa sentència en l’apartat de fets provats, en l’informe que va signar el policia el dia 2 de febrer no consta que fes cap mesurament. L’Audiència admet que és possible que l’informe no el redactés el mateix agent, però sí considera provat que el va firmar “amb la voluntat que constés la seva conformitat amb el contingut reflectit en ell, sent conscient que no reflectia la realitat”.

La sentència també declara provat que els informes que detallen les intervencions dels dos altres agents de policia no reflecteixen tampoc el que va passar, però, com que no els van firmar, els absol perquè no es pot demostrar de manera fefaent que fossin ells els que els redactessin.

Un dels elements que va tenir en compte l’Audiència va ser un enregistrament videogràfic particular que, tot i que no es va fer a requeriment de cap autoritat administrativa o judicial, es considera creïble perquè tant les imatges com el so “resulten congruents en l’essencial amb el que van admetre els tres acusats en l’acte de judici oral”.

MENYS DECIBELS DELS REALS

En el mateix capítol de fets provats, la resolució judicial diu que els informes policials reflectien un nivell de decibels inferiors als que realment van registrar els seus aparells. En concret, en un dels informes es deia que els nivells registrats en tres proves van ser de 36,2; 34,1 i 35,4 quan la mesurament real va ser 46,2; 44,1 i 44,4.

La sentència també condemna l’Ajuntament, com a responsable civil subsidiari, al pagament d’una indemnització simbòlica d’un euro. L’alcaldessa, Maria Lluïsa Berdala, ha explicat que l’agent condemnat està de baixa laboral i no s’ha volgut pronunciar sobre l’afer. “La justícia farà el seu paper”, ha dit.
(El 9 Nou).

9 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Es una víctima i tothom ho sap. Va ser obligat a signar el document. Malauradament no ho por demostrar

Anònim ha dit...

Llavors si m'atropellen i estic tirat a la carretera, i a aquest senyor "l'obliguen" a no venir a socórrem, no vindrà no? Penso que som prou grans per saber lo que firmem i lo que no i les conseqüències que pot tenir i el mal que podem fer a la gent que hem intervenit, que no tenen culpa dels problemes interns que pugui tenir aquest policia.

Anònim ha dit...

Va ser obligat? Perqui? O si li diuen que dispari a algu ho fara??? Vinga home!!!!! El que s'ha de fer es que obliguin a fer cumplir la llei

Anònim ha dit...

Si li han obligat a signar. Que és el que s'ha portat a canvi?

Anònim ha dit...

Tots ho saben? Doncs jo NO , digues-me qui li ha obligat i perquè

Anònim ha dit...

Qui és la víctima? Qui el va obligar????

Ferran Calvera ha dit...

Certament és un tema espinós i molt delicat. L' agent suspés va pecar d' ingenu i va signar un atestat que no va redactar i és possible que ni llegís confiat en que tot seria correcte. El cas és que ha perdut la feina i li han posat una bona multa sense que ell sigui part interesada en el plet que ho va sustanciar tot. Canvi i PUSA han presentat a registre la celebració d' un Ple extraordinari per tal que es crei una comisió que tracti d' aclarir qui va donar l' ordre i perquè.

Anònim ha dit...

Que raro que de golpe entren 3 policías nuevos a Sant Antoni no? Que a pasado con el sheriff?

Anònim ha dit...

I els pressupostos del 2016 del ajuntament? I el llistat de personal del ajuntament? I els seus sous? No ho ha de fer públic això l'Ajuntament? O és que ho han retirat de Internet aquesta informació? Quina és la plantilla del ajuntament aquest 2016? Em sembla a mi que el meu propi poble m'amaga moltes coses!!!
Que en penseu fer amb les escombraries? Paguem 135€ d'escombraries per tenir la vorera plena de bosses de basura!! Senyor del PUSA, ningú posarà remei a les deixalleries? Haurem de seguir anant a Llinars a tirar la merda??? O hauré de seguir baixant el coxet de la vorera perquè resulta que està plena de bosses tot per culpa del ajuntament que no te els sants pebrots de posar un trist contenidor!!! Estem a la época del paleolític! Reciclatge????? Va home va!!! Tothom s'espera al diumenge per treure tota la merda!