Darreres entrades:

16/3/20

Suport als autónoms per la crisi del Coronavirus: una altra estafa

Em perdonareu que me'n vagi més enllà del nostre poble per comentar-vos una informació que m'ha indignat.

Com autònom conec perfectament els neguits dels meus col·legues y la seva realitat.

No m'estendré en criticar la manca de rigor, la improvisació i la xapussa de les accions del Gobierno de España pel que es refereix -també- als autònoms. Tampoc ho faré des de la indignació que tinc de veure cóm tants i tants autònoms i petits -i no tant petits- empresaris les passaran ben magres amb els condicionants a l'activitat econòmica imposats pel Gobierno per tal de tapar la disbauxa sanitària de la Comunidad de Madrid, que és tant com dir la pròpia disbauxa del Gobierno Central.

Em referiré únicament a la mesura estrella del Gobierno (la única fins ara) pel que fa als autònoms: l'ajornament per sis mesos dels impostos.

El Real Decreto-ley 7/2020, de 12 de marzo, por el que se adoptan medidas urgentes para responder al impacto económico del COVID-19, en el seu article 14, tracta aquesta qüestió. característiques:
  • Impostos a pagar fins el 30 de maig, per tant IVA i IRPF del 1er. Trimestre d'enguany.
  • Ajornament: 6 mesos
Fins aquí, tot sembla correcte, però hi ha trampa:

Primer: No es pot demanar l'ajornament per a 2, 3, o 5 mesos, ha de ser necessàriament per 6 mesos.

Segon: A partir del  tercer mes es paguen interessos (del 3,75% anual) comptats a partir d'aquests tres mesos.

Tercer: No es pot fraccionar, per la qual cosa l'ajornament i els interessos s'han de pagar necessàriament d'un sol cop.

D'aquesta manera, no cal comptar amb els dits per comprovar que la declaració d'octubre (3er. trimestre) coincidirà el mateix dia de la del 1er. trimestre que s'ha ajornat, per bé que podem jugar amb els 20 dies que tenim de marge per evitar la coincidència plena dels dos pagaments en el mateix dia.

Cal tenir també present que la declaració del tercer trimestre coincideix amb el període d'estiu, de manera que per als que treballen fora de la estacionalitat estiuenca és el trimestre amb menys ingressos i més despeses personals de l'any, i pels que es munten a la onada de l'estiu és el trimestre en què paguen més IVA i IRPF.

Si d'això se'n diu ajudar, jo en dic E_S_T_A_F_A

Nota: els interessos mensuals d'ajornament pugen al 0,31252%. Feu números per si us convé més demanar un ajornament "normal" i començar a pagar quan millor us vagi i en els terminis que creieu adients (dins d'un ordre, naturalment, per exemple, començar a pagar al cap de tres mesos en tres terminis).


0 Comentaris. COMENTEU-HO: