Darreres entrades:

19/3/20

Ratolins i Hammelin

No visc -tot el que voldria- a Sant Pere de Vilamajor, ja ho sabeu qui em coneix. Aquests dies però, soc un PERILL PÚBLIC si agafo el cotxe i vinc a omplir sacs de restes vegetals de la pu.. pinassa que no para de caure.

Seria un PERILL PÚBLIC si creués el carrer i baixés al Parc del Tres Torrents a disfrutar de la natura que ens envolta.

Seré un PERILL PÚBLIC si agafo la meva Cota i pujo a Terra Blanca.

Però... no sóc un ratolí, penso -a vegades- i penso que el confinament té un sentit: no creuar infestats amb sans, ni sans amb infestats. L'aleatorietat de ser un infestat o un -de moment- sà, posa morbo a l'equació: tots som fins que no es demostri el contrari, infestats.

Quin mal faig, insisteixo, anant a donar un volt per les muntanyes de Sant Pere de Vilamajor, sense creuar-me amb cap esser amb ànima cristiana, donar un volt en bici, agafar una branca de farigola i disfrutar-la als llavis, o seure davant el Roure simplement contemplant com els ocellets fan de les seves?

Cap, no faig cap mal, però aquesta la meva acció significaria un desafiament al PODER que en confina a ser ratolí. És en fi de bé, i tu, Ricard ets un insolidari, mereixes tota la nostra més enèrgica repulsa. QUE LO DETENGAN. Antisocial, infestador de coronavirus SARS.

En els temps de la Inquisició, la por era l'arma més poderosa pèr subjugar el poble. Han passat cinc segles i és el mateix.

Passejo el gos i em feliciten. Passejo el nen@ i em diuen que torni cap a casa. Ni al terrat. Pregunta: puc anar a dur la brosa al contenidor? I l'altre -placa i pistola, però no per això més enteniment- diu: no està previst al Reial Decret 6969, però faig la vista grossa.

Amo, puc anar a buscar espàrrecs de marge? I contesta el geni intèrpret del sentit col·lectiu: be, es pot considerar com que vas a buscar un subministrament bàsic d'aliments, ves-hi sempre que no et vegi.

Soc insolidari, soc un perill. Els que pensem -i més si ho fem en veu alta- sempre hem estat un perill. QUE ME DETENGAN. Soc un Divergent.

Algú s'ha begut l'enteniment. I no soc jo.

Desperteu, ratolins,...


0 Comentaris. COMENTEU-HO: