Darreres entrades:

6/5/08

Final de Champions League: Pinsos Picart - Ajuntament

El proper dijous, el Ple Extraordinari de l'Ajuntament inclou en el seu ordre del dia el següent punt:

EXPEDIENTS PINSOS PICART
  1. Deixar sense efecte la proposta de conveni amb l’empresa Pinsos Picart SA, acordat en el Ple de data 27/03/2008.
  2. Declarar la caducitat i arxiu de l’expedient de sol·licitud de llicència mediambiental de Pinsos Picart S.A,
  3. Incoació d’expedient de cessament d’activitat.
L'Ajuntament, sense dubte, des del punt de vista administratiu ha actuat en aquest assumpte de forma impoluta, i per tant l'alfil ha fet escac en aquest tauler tant emblemàtic.
Hi haurà un abans i un després, sense dubte.


Es fa difícil aconsellar, doncs hi ha raons per a tothom. Nomès, però, que imperi el seny en l'exercici de l'autoritat, que imperi el seny en l'acatament d'aquesta innegable autoritat.

No val, però fer demagògia, doncs els vells temps en què s'aixecaven indústries de qualsevol manera i en qualsevol lloc ja ha passat: al 1998 va canviar la normativa ambiental de les activitats (Llei 3/1998) i la planta ha tingut deu anys per adaptar-s'hi, acabant el termini el 31 de desembre de 2006, és a dir, ja fa un any i mig.

El Codi de Comerç exigeix als empresaris diligència en portar els seus negocis. Des del mes de març de 1998 es coneix el nou marc legal que han de complir totes les activitats.

I al procés no ha començat ara, sinò que ve de l'anterior Consistori, i amb altres serrells.

L'ajuntament -l'Alcalde- es podria enfrontar a una demanda de prevaricació si no fes complir la Llei.


La pregunta és clara: ha d'oferir alguna contrapartida l'Ajuntament a Pinsos Picart? La resposta és no.
I doncs? Quin sentit té el conveni ara caducat?
Doncs simplement perquè el voltant de la Masia de Can Derrocada és zona urbana de parcel.les unifamiliars (idèntica a la de la Plaça de la Força, recuperada al Bisbat amb contrapartides).

Segons informacions de l'Actualitat del Baix Montseny la proposta no satisfà l'empresa, tot i què segons aquesta font, l'Ajuntament valora els beneficis del Conveni en uns 17 milions d'Euros. Al gener, el mateix periòdic ja se'n feia ressó de la necessitat de cercar una solució al tema.

Posar en el mateix sac el trasllat de la fàbrica i la recuperació per al poble del solar i la Masia, és una bona jugada, però de no poder ser, cada peça haurà de jugar-se per separat.

Nogensmenys, Pinsos Picart, la família propietària i els seus empleats, han de ser tractats amb la consideració que justament es mereixen, i que n'és molta. A més de fer complir la llei, l'Ajuntament té doncs també l'obligació de respecte a aquesta consideració. I no és cap favor; és noblesa.

En aquest estira i arronsa, seny, que valentia sembla que no en manca a cap de les parts.

Ja ens anticipavem en aquest article ara fa quasi un any, i pel que es veu
aquest altre escrit també continua sent d'actualitat.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: