Darreres entrades:

27/5/09

Un any i mig sense "La Fàbrica"

El 28 de novembre de 2007 es decretava el tancament del local municipal La Fàbrica.

Els edificis també tenen malalties, i com ha passat altres vegades, el que es pensava als anys 70 que era una innovació tecnològica ha estat l'origen de la que avui anomenem "aluminosi", una mena d'osteoporosi del formigó en fraguar-lo depressa amb additius.


Sia a com sia, fa un any i mig que no tenim fàbrica.

Actualment s'està redactant el projecte, que ja compta amb dotació pressupostària (interpel.lació parlamentària inclosa) d'un nou local.

La sensibilitat nuclimilitant ha vist en aixó un altre front de pertorbació del seu anacrònic immobilisme, fent-ne deseguida un altre emblema per a la polémica tant bon punt acabi la varicel.la del POUM.

Les primeres veus, veient encara alçat l'edifici, invoquen la seva reparació. Els tècnics ho desaconsellen, doncs si es vol tenir un local que compleixi les actuals normatives de pùblica concurrència, surt més a compte tirar-lo a terra.

Dues qüestions cal resoldre en un debat enraonat:

- Com ha de ser el nou Local?
- On s'ha d'ubicar?

I en aixó hi ha dos enfocaments possibles:

- Mirar només el melic del present,
- Pensar de cara al futur.

Podem doncs perfilar a grans trets les quatre combinacions possibles:

Mirant el present:

1) Com ha de ser el local?
Ha de ser si fa o no fa com el teníem, però amb instal.lacions modernes que permetin fer des d'un obra de teatre a una sala de ball, i com sala d'actes, el que sempre s'ha vingut fent.

2) On s'ha d'ubicar?
Al mateix lloc on estava, que ja és solar municipal. Un local d'aquestes característiques ha d'estar al nucli principal, com sempre ha estat així.

Mirant de cara al futur:

1) Com ha de ser el local?
Més gran i versàtil, i que permeti la realització activitats esportives en pista coberta (bàsquet -amb dues pistes transversals-, futbol sala i handbol) doncs no tenim ni està previst un equipament que cobreixi aquesat important funció. A més permetria crear un òrgan de gestió de les activitats d'Escoles Esportives que funcionés, en pista coberta, tot l'any.

Ha de tenir una mínima cafeteria que permeti ser punt de trobada.

Personalment el faria parcialment soterrat, per evitar l'impacte paisagístic d'una construcció 20.000 m3 en superfície.

2) On s'ha d'ubicar?
Fora del centre del nucli, preferiblement en la nova centralitat que configura l'IES, al voltant de la Puntiblond o sota l'Escola Torre Roja. En el baricentre del municipi, lloc funcional de pas, i permet disposar d'espais més amplis, i sobre tot, amb molt menor impacte de mobilitat i aparcament. En el futur es pot completar amb altres equipaments esportius (una piscina coberta?) culturals o comercials.

No hi ha polémica en aquestes alternatives, més enllà de la què a alguns els interessi crear.

Ignoro, malauradament, quines hipòtesis s'han decidit sobre l'equipament, i m'agradaria que algú ens les expliqués. És un tema que mereix un debat, un debat obert en el si del Consell de Poble, que per a aixó serveix.

Si no es fa així, o d'una altre manera similar, els nuclimilitants tindran el camp adobat per iniciar una nova polémica contra alló que es vulgui fer. Una altra polémica de la que ningú sortirà satisfet, i en la què el poble acabarà novament segrestat i confós.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: