Darreres entrades:

22/5/09

Els grups polítics a la xarxa?


Convé fer de tant en tant una repassada a la utilització que fan de la xarxa d'internet els grups polítics de Sant Pere de Vilamajor.


- CIU porta tota la legislatura amb una simple portada on l'únic que trobem és el"Pacte de Govern".

SEmbla que han decidit tornar als medis convencionals i utilitzar els pamflets que de tant en tant surten a la llum.
Tanta salutació convidant-nos a fer serveir internet com a mitjà de comunicació i no practiquen amb l'exemple.

Una llàstima, perquè ben segur tenen coses a dir i a dir-nos, i muts, deixen que altri més cridaners els guanyin poc a poc terreny.
Amb aixó, com a partit, deixa orfres a la seva parròquia, o pitjor, el.ludeix les divergències internes: males coses, en tots dos casos.

Convindria aprendre més de Llinars.


- ERC la veterana, amb llarga trajectòria a la xarxa. La seva línia editorial manté l'esperit fresc, populista i amb un tó de sarcasme, sempre dins de la correció en la paraula escrita.
Darrerament més que pedagogia intenta fer simplement d'oposició, que ja està bé però no és prou per a un partit de nissaga com aquest. El seu projecte, inexplicat, es desdibuixa a la xarxa.

Cal apreciar que, ara en format digital, continuin publicant el seu butlletí, que posa de manifest la solvència en l'objectiu de comunicació que tenen amb tota la ciutadania.

- ISP també actiu a la xarxa, però únicament fa d'oposició, fent veure que sap el que s'ha de fer quan critica el que es fa.

Com Esquerra, no ens explica el que de debó està passant al nostre Consistori, sense cap projecte. Té més pinta d'Associació de Veïns que no pas d'algú que té la responsabilitat d'aportar en política.
Usa molt dels formalismes, sovint inintel.ligibles per al comú, per posar contra les cordes al Govern, mostrant però coneixement de la litúrgia administrativa.

- PSC: aquesta pàgina es va quedar congelada en la convocatòria de les passades eleccions municipals, el 5 de febrer de 2007. Simplement inoperant.

- PPC totalment buida, si més no és simpàtica: amb l'himne del PP la Senyera oneja sobre la figura d'en ... Josep Piqué?

- GISP: no existeix a la xarxa.

- ICV: tot i que no té representació en el Consistori, el seus votants i simpatitzants, i en general tota la ciutadania, haguéssim esperat que ens posessin alguns contrapunts en grans debats mal portats de totes les bandes. D'aquesta manera perd una gran oportunitat de fer-se un lloc en la opinió i en la política del nostre municipi.


Després de dos anys, que els partits del Govern no ens parlin més de les "noves tecnologies", que després de dos anys el seu silenci de la majoria a la xarxa no té cap mena de justificació.
Cal agraïr, sia com sia, a ERC i ISP que ens expliquin de tant en tant el que fan i el que pensen.

Afortunadament, però, el Web institucional s'ha posat a un excel.lent nivell, pertocant donar-li ja la forma definitiva als continguts. Hem trobat a mancar però notícies importants d'alt inetrés (més interés que la nova grip, o les reclamanscions a Correus per posar exemples), com ara una millor informació per a la participació en el POUM, les convocatòries i resultats del Consell de Poble, o explicacions del que de debó passa amb la Hisenda Municipal (cànon d'aigua, pólissa de crèdit, ...) o amb l'abastament d'aigua potable, i molts d'altres importants temes institucionals.

De tota manera, la situació està infinitament millor que a Sant Antoni de Vilamajor.

La comunicació és el primer exercici de la democràcia, i reforça la posició amb els que confien en un o altre partit: cal practicar-la.

Conclusió: en un any poc ha canviat, i cal repetir que, fent el símil dels gossos amb els seus amos, vindria a ser que aquests llocs web també es semblen als seus amos...

0 Comentaris. COMENTEU-HO: