Darreres entrades:

25/10/09

Tsunami en els comptes locals

Bona part dels ingressos de les administracions públiques, també les locals, es nodreixen de la partipació en els ingressos de l'Estat per a diferents impostos, (IVA, IRP i impostos especials) que es calculen amb una estimació anticipada.

La recaptació d'impostos final és però la que determina la quantitat exacte que han de rebre les administracions afectades.

D'aquesta manera, l'Estat reclama a la Diputació de Barcelona més de 40 milions d'Euros per la davallada de recaptació impositiva, xifra que podria ser encara més gran quan s'ajustin les estimacions.

Com a curiositat, aquí teniu la carta enviada pel Ministeri d'Economia a la Diputació de Barcelona.
També la Generalitat haurà de tornar diners a l'Estat per aquest mateix motiu, i la menor recaptació d'IVA afectarà també de forma important a la Hisenda municipal.

Mentrestant, el Govern de l'Estat ha aprovat la posada en marxa del nou Fons per a la Inversió Local, titulat "Fondo Local para el Empleo y la Sostenibilidad Local"que està dotat amb 5.000 milions d'Euros, uns 3.000 menys que l'actual programa d'inversió. A diferència de l'encara vigent, es destinaran a Medi amBient, Innovació i Serveis Socials, sent la partida destinada a aquesta darrera línia, del 20% del total.
A Sant Pere de Vilamajor ens tocaran poc més de 500.000 Euros.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: