Darreres entrades:

30/10/09

Balances fiscals de Sant Pere de Vilamajor

A les empreses s'acostuma, per al bon govern, calcular el cost dels productes que es venen, i el cost de les diferents seccions que aporten valor al producte.

A Sant Pere de Vilamajor ha arribat l'hora ja de fer, com fan molts Ajuntaments, de calcular el cost per a cada àmbit territorial. Ho tenim molt fàcil, doncs tots la major part dels ingressos ordinaris (impostos, taxes, ...) són de fàcil territorialització.

I pel que fa a les despeses, amb uns senzills elements de control de gestió, es podria calcular i en algun cas estimar, els costos directes que ocasiona cada àmbit.

Lògicament quedaria un remanent de costos indirectes o generals d'imputació més subjectiva, i per tant no distribuïbles objectivament, però ja tindríem una aproximació dels marges que aporta cada veïnat (perdó, barri) a l'Hisenda Municipal.

Jo he fet els meus propis càlculs (una desviació professional que tinc) i els resultats són força sorprenents.

Algun dia, demanaré que una part del pressupost municipal sigui gestionat des dels veïnats (perdó, barris), aquesta és l'autèntica participació ciutadana en la responsabilitat dels assumptes públics.

De tota manera, mentre no es pugin els ingressos, em temo que alguns veïnats (perdó, barris) estan consumint més del què aporten.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: