Darreres entrades:

29/3/11

Claus per a la reforma del Conveni Picart


A ningú se li escapa que després de les "reformes" encomanades per la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, el Conveni Picart ha deixat d'existir. En termes jurídics perquè és d'impossible perfeccionament.

Des de la signatura del conveni ha plogut molt a Sant Pere i qui més qui menys ha tingut l'oportunitat de madurar. I de començar a moure les fitxes.

Apart de la treva a la clandestinitat inevitable de la fàbrica nova, forçada fins a un màxim de 15 anys, qui més qui menys ha tingut oportunitat de reflexionar sobre la qüestió de base que mai he deixat de criticar: ficar en el mateix sac la masia de Can Derrocada.

Amb les noves directrius del POUM ja no hi ha "material d'intercanvi" per a què la masia passi a ser de titularitat municipal. I francament, ara per ara això és un respir, doncs l'escenari a mig termini era tenir una masia cada cop més enrunada, d'habilitació impossible per a la teranyinada hisenda municipal.

No s'hauria doncs d'insistir en la masia de Can Derrocada, que només ha tingut valor per als seus propietaris quan l'Ajuntament se l'ha volgut fer seva. Caurà pel seu propi pes quan la fruita, d'aquí a uns anys, estigui prou madura, i així s'allibera la pressió per a la cessió de l'immoble. Aquest és un projecte per a la Diputació, no per a l'Ajuntament.
A l'hora, aquest alivi hauria de propiciar la recuperació del Parc de Llevant com a projecte vertebrador.

I pel que fa a la fàbrica, aquesta no podrà estar al municipi: la Generalitat diu que no hi caben més indústries. Es parla d'emplaçaments alternatius, però no és hora ara de comentar-los. El que si que estic segur que no ens haurem d'esperar 15 anys per veure la deslocalització de la fàbrica: potser ja estarà fora del nucli d'aqui a uns cinc anys.

Aquestes són doncs per a mi les claus per a la reforma del Conveni Picart:

- Dessestiment d'obtenir la masia de Can Derrocada (potser no així pels solars adjacents).
- Reducció de la densificació exagerada de l'esplanada de Can Derrocada, tant de bó recuperant així el Parc de Llevant.
- Deslocalització de la fàbrica fora del municipi.
- Probable deslocalització a partir de cinc anys.

I entremig cap projecte per al singular immoble de la Zona Esportiva de Can Derrocada, que acompanyarà la seva àvia en la degradació i la vergonya. Tot i sent una excel.lent opció com equipament públic per al decenni en què estem.

Aquesta és la meva aposta, agoserada, com totes les què es fan en públic, però si hom ho pensa bé, amb el cap, així poden encaixar-se totes les peces, i no en veig cap altre.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: