Darreres entrades:

11/4/12

Novetats i alguna sorpressa del POUM


El 16 de febrer es publicava al DOGC l'Edicte de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona de 31 de gener aprovant -amb algunes modificacions- el POUM de Sant Pere de Vilamajor, que de fet es va aprovar per la CTUB el 22 de setembre de 2011. En Llesuy, doncs, ha tingut el temps just per tancar aquesta plana abans de marxar.

Conclouen així sis llargs anys d'estudi i redaccions que han anat desdibuixant el disseny de la planificació urbanística inicial del nostre municipi fins arribar al text ara presentat.

Personalment em sento prou satisfet dels resultats, llevat d'un que altre detall i posant nota negativa a les solucions de vialitat. He vist finalment dibuixat l'emplaçament de la nova zona d'equipaments de Can Castellà i l'espai per a la reserva de sòl per al polisportiu, projectes que ja vaig dibuixar i presentar en el seu dia (fa sis anys) a l'Agàpit Borrás i a en Joan Bruguera.

Molt destacable, malgrat les retallades que ha sofert, la nova normativa urbanística, que tot just estrenar-se ja ha tingut com menys mitja dotzena de transgressions sense que els Serveis Tècnics n'hagin fet cap mena d'escarafall. Esperem que amb el nou Regidor d'Urbanisme les coses vagin millor que en els 25 anys de les NNSS-87, amb les que s'han clavat al territori centenars d'irregularitats constructives.

En propers articles desgranaré els eixos principals del nou planejament, especialmente a la zona de Les Faldes, de La Farinera, el nucli central, Can Massaguer i, com principal novetat, en què ha quedat el Conveni Picart.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: