Darreres entrades:

8/5/11

Campanes electorals: d'intangibles


ERC-Reagrupament ha presentat el seu programa electoral a modus de contracte. Un contracte que és, de fet, un llibre d'estil, doncs de la quarentena de propostes, la pràctica totalitat es dediquen a explicar-nos com exerciran el govern a què concorren.

A la pràctica, les tres actuacions concretes que proposen, deixant de banda els aspectes qualitatius que imperen en el seu programa, van dirigides únicament a desfer decissions de l'actual govern:

- Recuperar La Fàbrica com a local social.
- Derogar la Taxa de Guals.
- Refer el POUM.

És doncs un programa d'intangibles.

No vull dir amb això que no estigui d'acord amb la gran majoria del què proposen, però definir una manera de fer política només serveix per guanyar la confiança dels votants, una confiança cega en que posaran en vies de solució els problemes del nostre municipi i fent-lo a l'hora progressar.

Llegint sabem cóm, però no sabem el què faran. Potser per no mullar-se, doncs en aquestes eleccions cal sens dubte anar amb cautela.

37 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Molts coneixem l´estil i la gent que va a aquesta candidatura. N´hi ha els candidats antics, els que hi han governat i els nous. Es desitjable que n´hi haja un equilibri i que la sang nova i il-lusionada aporti frescura i imaginació al projecte. Com aixó a mi ja em va bé. Qué farén?, es obvi. Que no farén?, també.Peró es interesant la posibilitat d´una alternancia de govern a Sant Pere, així els que han mandat es someten a una cura d´humildat, a un periodo de reflexió quatrienal que els vindría molt bé. I els nou vinguts superar antics estils, i atacar amb força ho que han somiat aquesta legislatura a l´oposició.

Anònim ha dit...

Començo a estar cansat amb tant de POUM amunt i avall (sembla que estiguem amb el George Orwell i la II república). Que es decideixen. Els únics que guanyen són els que el fan, perque van cobrant per allò que després no s'aplica. I els únics que surtim perdem som nosaltres, perquè són recursos escasos que es destinen a pagar arquitectes que d' "Algo" han de viure.

Anònim ha dit...

Hola anònim 1, et comento que tens tota la raó en dir que l'actual govern necessita una cura d'humildat però no crec que la solució sigui caure en el error de dipositar la nostre confiança en un grup que ho representa una persona que despres d'un fracàs electoral de les passades eleccions deixa el grup i ara es torna a presentar. no es étic. Hi ho puc dir perque a casa tots el vàrem votar. No es el panorama que vull per aquest poble. Sempre hi ha la mateixa gent. Realment com tu, amic, vull un canvi i que a la sombra no sempre estiguin els mateixos. Jo ja estic cansat i realment votaré pel canvi.

Anònim ha dit...

Aquest home que dius que va fracasar a les anteriors el-leccions, va sofrir una campanya de l´oposició durísima. Jo, que no estava a prop de cap partit i que va mirar l´ambient desde una mica lluny, vaig viure escenes davant d´aquest home que em donaven vergonya aliena, tal era el fanatisme i el cainisme en contra seva i ho que el representava. N´hi ha gent que fa coses, qui mana coses creient que a política ho q´avui es terrible, demá s´oblida, peró n´hi ha molts ciutadans,que potser malauradament, creiem en étiques i estétiques i si algú mostra la pitjor de les seves cares, potser que no ho oblidem.

Anònim ha dit...

anònim 3, dir que la dimissió del Bruguera va ser deguda a un fracàs electoral és faltar a la realitat, el que més o el que menys coneix els motius que el van fer prendre tan difícil decisió, motius personals molt greus dels quals la majoria de ciutadans vam estar al corrent.En aquestes circumstàncies no podia exercir la seva tasca com a regidor, jo hagués fet el mateix.

Anònim ha dit...

tens tota la raó i es normal que plegui degut a les circumstancies. El que no entenc es que ara torni. Alguna cosa ens hem perdut company. Jo no hi confio.
salutacions

Anònim ha dit...

Quina mania que teniu amb els caps de llista. A mi m'interessa tota la gent que hi ha al darrere també. I, és més, algú em pot dir que en Bruguera no sigui honest?. Algú em pot dir que no sigui treballador?. Algú em pot dir que no conegui el poble i la seva gent?. Algú em pot dir que no s'estimi el poble?. Algú no s'ha pantejat que torna per defensar el poble d'aquells que el volen canviar radicalment?. Algú em pot dir que no és valent de tornar a donar la cara pel seu poble, mentre d'altres s'ho ens ho mirem des del sofà de casa estant?. Doncs a mí, aquest home em transmet confiança. Posats a triar entre tots els caps de llista, jo no ho dubto ni un moment. És, de llarg, el més honest.

Anònim ha dit...

Amb en Bruguera, els barris tornariem a ser el marginats. A la gent del nucli ja us va bé, sempre us heu mirat el propi melic, però recordeu que viu molta més gent a Sant Pere.

Anònim ha dit...

Aquests no van ser els que van aprovar la taxa de guals? I ara volen treure algo que van posar ells? Trobo indignant que en temps de crisis es pretengui treure una taxa per pocs diners que suposi. Demagogia barata.

Anònim ha dit...

amb això de la taxa tornem a entrar a la mateixa discussió que vam tenir quan es va posar en funcionament, una cosa és un gual i una altra molt diferent la taxa d'entrada de vehicles que la paguen tots els ciutadans tingui vehicles o no, només pel fet de tenir una entrada de 2m.esta última no et garanteix que no es pugui aparcar davant de l'entrada, la de gual si t'ho garanteix, encara que no tinguem grua per retirar els vehicles infractors.
i que jo recordi, ells no la van aprovar.

Anònim ha dit...

La Taxa la va aprovar el govern de CiU (que ells sols ja son una coalició, per cert). Però si hagués estat Esquerra (que ara és presenta en coalició amb Reagrupament i amb Independents) tampoc no passaria res. Seria un bon senyal. Seria senyal que es poden fer coses, avaluar-les i decidir si es continuen o bé es canvien. Això, que jo sàpiga és el que fem tots a casa nostra per millorar.

Anònim ha dit...

Estoy cansado de ver siempre la misma gente con intereses en el pueblo, moviendo los hilos detras de algún partido. En el caso de esquerra, todos sabemos quien hay detras y los intereses que los mueven, ahora en su programa uno de los puntos es rehacer el Poum para preservar elpueblo, pero a mi me da que es para lo mismo de siempre,arreglarse sus asuntillos. Para ello cuentan con un cabeza de lista que despues de un fracaso en las pasadas elecciones, abandono el barco por los motivos que la mayoria sabemos y los cuales son muy respetables, pero que ahora vuelva como el salvador del pueblo, me parece de oportunista y no olvidemos que el pueblo no se limita unicamente al nucleo, existen las urbanizaciones.

Anònim ha dit...

Hombre, has descubierto la sopa de ajo. No se trabaja por amor al arte o por unos ideales etéreos. Ahora, que si cualquiera de los partidos, además, hacen algo positivo por el pueblo, mejor que mejor. Al fin y al cabo el Poder, conseguilrlo es muy trabajoso, una vez logrado ya sabemos lo que puede dar de si.
Entre todos, políticos que logran unos beneficios de diversa índole, amigos, y vecinos que esperamos una gestión municipal beneficiosa para el común de los mortales, hacemos que el resultado de unas elecciones sea fructífero. Otra cosa son las afinidades electivas y, desde luego, Sant Pere se nos muestra como un variadísimo mosaico de preferencias .¡Que viva la diversidad!.

Anònim ha dit...

Només un comentari, respecte a aquest que ha fet l'anònim que parla de la gent que té al voltant el cap de llista, aquesta gent és gent del nucli, gent que s'ha passat els últims 4 anys ficats en totes i cada una de les entitats creades al poble, començant per l'Associació de veïns i fent soroll en contra de la feina que feia l'equip de govern, aquests que han maleit actuacions com la de la plaça montseny i es passen ara la vida a la terrasseta de can noguera perque els seus fills poden jugar sense cap perill, aquests que han oblidat al seu programa electoral la muralla que farien a l'entrada del poble per que aquells que venen de les urbanitzacions (en realitat barris), els hi hagin de demanar permís per entrar al seu poble, aquells que per primera vegada i per obligació degut als actes de campanya, han trepitjat i descobert els locals socials de faldes, can ram, can vila, vallserena...sincerament, la gent dels barris no ahuría de confiar en aquest equip, perquè els fills d'aquesta gent (la dels barris) han nascut i seràn de Sant Pere tota la vida, però de quin? Del que aquest equip decideixi? de la perifèria? No senyors, de Sant Pere de Vilamajor sóm tots.

Anònim ha dit...

Hombre, has descubierto la sopa de ajo. No se trabaja por amor al arte o por unos ideales etéreos. Ahora, que si cualquiera de los partidos, además, hacen algo positivo por el pueblo, mejor que mejor. Al fin y al cabo el Poder, conseguilrlo es muy trabajoso, una vez logrado ya sabemos lo que puede dar de si.
Entre todos, políticos que logran unos beneficios de diversa índole, amigos, y vecinos que esperamos una gestión municipal beneficiosa para el común de los mortales, hacemos que el resultado de unas elecciones sea fructífero. Otra cosa son las afinidades electivas y, desde luego, Sant Pere se nos muestra como un variadísimo mosaico de preferencias .¡Que viva la diversidad!.

Anònim ha dit...

Només un comentari, respecte a aquest que ha fet l'anònim que parla de la gent que té al voltant el cap de llista, aquesta gent és gent del nucli, gent que s'ha passat els últims 4 anys ficats en totes i cada una de les entitats creades al poble, començant per l'Associació de veïns i fent soroll en contra de la feina que feia l'equip de govern, aquests que han maleit actuacions com la de la plaça montseny i es passen ara la vida a la terrasseta de can noguera perque els seus fills poden jugar sense cap perill, aquests que han oblidat al seu programa electoral la muralla que farien a l'entrada del poble per que aquells que venen de les urbanitzacions (en realitat barris), els hi hagin de demanar permís per entrar al seu poble, aquells que per primera vegada i per obligació degut als actes de campanya, han trepitjat i descobert els locals socials de faldes, can ram, can vila, vallserena...sincerament, la gent dels barris no ahuría de confiar en aquest equip, perquè els fills d'aquesta gent (la dels barris) han nascut i seràn de Sant Pere tota la vida, però de quin? Del que aquest equip decideixi? de la perifèria? No senyors, de Sant Pere de Vilamajor sóm tots.

Anònim ha dit...

Vull fer una reflexió per aquells que parlen de l'equip del Bruguera, aquest equip constituït bàsicament per gent del nucli del poble, gent que porta 4 anys infiltrada en associacions fent pressió a l'actual govern perquè deixi de banda la "perifèria" (aquesta gent que viu a les urbanitzacions que segons ells no són del poble), aquests que deixen veure entre línies el poc que els importa la resta, només miren per el poble, perquè no diuen la veritat, "només treballarem per el nucli", aquests, que per primera vegada a la seva vida, per obligació, per fer actes electorals, han trepitjat i conegut on són el centre cívic de les Faldes (que pertany al seu poble), el local de Can Vila (que també pertany a Sant Pere de Vilamajor), que a Vallserena hi ha una pista esportiva amb un parc infantil (que han fet aquests bojos de CIU, si ja tenim parcs a Sant Pere), que a Can Ram i ha una piscina (que és municipal, de Sant Pere)...almenys, esperem que aquesta presa de contacte amb la perifèria els hi hagi servit per veure "que hi ha vida fora del nucli", encara que personalment penso que no els importa, però per desgràcia a mi si, així que no confio en aquest nou equip, aquesta gent dels barris té fills que han nascut a Sant Pere i que seràn d'aquest poble tota la vida, són el nostre futur, i no han de crèixer creient que són diferents al que viuen al nucli, perquè a Sant Pere no hi ha ciutadans de primera, segona i tercera.

Anònim ha dit...

Vull fer una reflexió respecte a aquesta gent que fa equip amb el Sr. Bruguera, aquests que porten 4 anys infiltrats en les diferents associacions del poble per fer pressió a l'actual equip, un gran percentatge que pertanyen al nucli de Sant Pere, que per a ells això és el poble, la resta no pertany a Sant Pere, la perifèria, barris, o urbanitzacions no són de Sant Pere, molts membres d'aquest equip, per primera vegada a la seva vida i per obligació, ja que la campanya ho requereix, han trepitjat i descobert que hi ha un centre cívic a Les Faldes (que és de Sant Pere), que a Can Vila també hi ha un Local social (que és de Sant Pere), que a Vallserena, també hi ha una pista esportiva, un parc infantil (per cert, parc que han fet aquests de CIU, si ja tenien parcs a Sant Pere) i un mini-local que fan servir els veïns (també de Sant Pere) i fins i tot una piscina municipal amb un local social a Can Ram! (que també són de Sant Pere) resumint, han pogut comprovar "que hi ha vida més enllà del nucli", almenys la campanya els ha servit per conèixer allò que veuen tant diferent a ells, allò que mai han defensat; i ara, ho faran? Els fills de tots aquests ciutadans (de barri) són nascuts a Sant Pere, ho seran tota la vida i no han de créixer pensant que són ciutadans de segona, que és com aquest nou equip els considera o això és el que han demostrat fins ara, així que amics, a mi aquest nou equip no em dóna cap confiança, i com diu el refrany "antes de las barbas de tu vecino cortar, pon las tuyas a remojar"

Per SPectiVa ha dit...

Està claríssim que Can Derrocada no existeix... Ni som perifèria no som "nucli", simplement Txernòbil.

Anònim ha dit...

A mi em sembla que el que escriu aquestes llargues parrafades es sent marginat a Sant Pere per no haver el-legit viure al nucli. Penso que es un problema seu. Sant Pere té una identitat comú i un sentiment de pertany a qualsevol indret, i aixó ho sap, no unicament un ciutadá de a peu, també un polític. Penso que no es necessari que per que una llista sigui creible hagi que estar formada per un representat de cada barri.Es molt mes important que sigui un grup de persones amb sensibilitat i molt identificats amb el seu poble.

Anònim ha dit...

ja veig que hi ha mes gent que pensa el mateix que jo. Imagineu si saben que el Bruguera no tenia que anar de primer de llista que a les fotografies de la campanya posen a davant en Joan garcia.

Anònim ha dit...

A mi em sembla que el candidat a l´alcaldia per Esquerra Republicana es el candidat que més preocupa a alguns. Sempre ha sigut així. Prefereixen que guany inclós el ISP amb gent que por donar molta guerra i exigencia, que el anterior alcalde de Sant Pere. Tindrá aquest home un carisma molt fort, una influencia molt poderosa per ser l´ultim que tindría que entrar al Ajuntament?. Aquesta actitut pejorativa, que está al llindar de la fobia, em sembla molt significativa i, que a mi, concretament, m´ha donat que pensar. Suposo que no soc l´unic.

Anònim ha dit...

Ai ai ai, voleu dir que a algú no se li ha escapat un "copiar i enganxar", per aquí?.

Anònim ha dit...

Senyor anònim, si vostè volgués representar un grup de persones, quina mena de foto se li acudiria fer?. Si vostè volgués, precisament destacar que el número 1 no és el que es veu més i que es parli d'aquest tema, quina mena de foto se li acudiria fer?. No li sembla que la gent d'aquest grup l'ha encertada de ple? O és que en aquest poble hem de ser tots de "can Justet"?

Anònim ha dit...

Simplement que el nº1 estigui amagat a la foto és reflexar la realitat, tal i com va ser la seva legislatura, estar amagat dels veïns, almenys els dels barris. Totalment encertada la foto, si senyor.
I em sento un priviligiat de viure a un barri, i amb tota la llibertat de votar a qui em doni la gana, no al nucli, on la gent no és lliure d'opinar i dir que no votarà ERC, perquè llavors li creixen els enemics i ha d'estar assenyalat per una gent que no ha sabut evolucionar i obrir ments.

Anònim ha dit...

Aquest comentari sembla una pataleta d´algú que li preocupa molt que no guanyn els seus. Tranquil home, a ho millor no está tot perdut.

Anònim ha dit...

Es curioso que de todos los artículos de tema político que se han colgado en el bloc , este sea el más comentado, después de ver los programas de todos los partidos que se presentan, después de escuchar todas las presentaciones de los diferentes partidos, entiendo el porque.
Evidentemente esta coalición ERC-RCAT es la que tiene más posibilidades de hacer la competéncia a la coalición que actualmente gobierna.
Personalmente me decidí a ir la butifarrada que este grupo preparo ayer.
Hablé, escuché i observé, realmente son un buen equipo, con ilusión, que se complementan, que no tienen un líder si no varios,que no atosigan con consignas y que no basan su discurso en la crítica a los demas partidos, vi un grupo de gente con ganas de mejorar y que tocan de pies al suelo.
Por cierto en este grupo de gente también habían de varias urbanizaciones, no entiendo estas ganas que tienen algunos de sembrar discordia entre los barrios, yo que soy de un barrio, Can Vila concretamente, me sentí muy bién y vi a vecinos mios y de otros barrios también disfrutando de un dia soleado en buena compañia.
Espero que obtengan un buen resultado, a mi me han convencido.

Anònim ha dit...

Para no desanimarte te comento que si que son un buen grupo, yo creo que son muy buena gente. pero no, no representan a las urbanizaciones ni quieren que ellas representen el pueblo y los de las urbanizaciones como tu dices nunca van a creer en personas que se esconden, que no participan, que nos son próximas, que abandonan y que necesitan la fuerza del consejo del pueblo (nucleo) para volver a presentarse eso si...detrás de la foto.

Anònim ha dit...

Diccionari:

nucli

Glòbul esfèric o el·lipsoide que conté quasi tot l'ADN de la cèl·lula, per la qual cosa porta la clau genètica i és el centre d'informació que dirigeix síntesis cel·lulars.

centre

Nom donat a algunes societats que tenen una finalitat cultural, el foment d'un cert ordre d'activitats (sovint recreatives) o la difusió d'un ideal social, polític o religiós.

No m'agrada això del nucli, a Barcelona es el centre. Aquí tenim nucli???
No sé si estic equivocat o a mi no em sona massa be, problemes amb el Nucli de la central nuclear del Japo. Es una reflexió. No sé, no sé pero a mi no m'agrada el nucli.

Anònim ha dit...

centre

Nucli de la població en el qual convergeixen les principals activitats econòmiques o administratives d'una comarca o regió.

He oblidad aquesta en l'anterior comentari.

Anònim ha dit...

Prespectiva tu que sempre has demostrat ser un gran observador i estas sempre tan ben informat, podries fer un comentari sobre els termes que ha exposat l'anterior anonim??? si hi ha alguna manera mes correcte, centre poble, nucli, centre...... gracies.

Anònim ha dit...

http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=115447221873494&comments

Per SPectiVa ha dit...

T'agafo la paraula, Anònim. Per ajustar la definició de "nucli" s'ha d'anar més enllà de la biologia, naturalment.

Sense caldre altres antecedents, el TERMCAT, organisme de terminologia creat al 1985 per la Generalitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans, defineix "nucli", en parlar de geografia humana, de la següent manera:

NUCLI: Àrea central d'un territori entorn de la qual s'originen fenòmens de difusió.
I afegeix: Nota: En seria un exemple l'àrea original entorn de la qual s'ha format un estat a través de l'agregació successiva de territoris.

Així doncs, parlar de "nucli" quan es parla del de Sant Pere (a mi m'agrada més anomenar-lo "nucli principal") s'escau quasi perfectament, exceptuant què en la definició terminològica, el nucli es caracteritza per generar al seu voltant, com capes d'una ceba, una expansió, fenòmen que no ha passat a Sant Pere a diferència de la normalitat de pobles, doncs aquí l'expansió s'ha produït més aviat en forma de "tomaquera" o "raïm", de la qual "el nucli" només n'ha sigut la "oficina central".

Per cert, la història de cóm va nèixer i estendre's el terme en apel.lar al de Sant Pere de Vilamajor és molt curiosa, com curiós és que en només cinc anys formi ja part del nostre bagatge socio-cultural. Algún dia us la explicaré.

(Cal notar en les definicions de "nucli" i "centre" de l'anterior Anònim -carai, què poc costa posar-hi un nom- hi ha una evident contradicció, doncs resulta que el "centre" és un tipus de "nucli", i per tant, el terme "centre" que sembla defensar, no deixa de ser una forma de "nucli", la qyual rebutja).

Anònim ha dit...

Com sempre gràcies per les tevas aclaracions, veus com necesitava el teu ajut, dir-te que no m'agrada com sona, no si és nucli o no, no es un dupte, ja sé que és el nucli. Gràcies per haver dedicat una estoneta a buscar i informar-te, per informar-nos a tots.

Anònim ha dit...

http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=115677308517152

Per SPectiVa ha dit...

A mi tampoc m'agrada aixó de "nucli", però com et deia, ha estat una denominació que ha fet fortuna, sobreposant-se a la què sempre havíem mantingut, que era "el poble".

La realitat de l'ocupació humana y social dl nostre municipi, però, fa inadequades, per a mí, totes les denominacions alternatives, sia nucli, centre vil.la, poble o similars, doncs cap respon pròpiament a la realitat.

Ja que han convertit les urbanitzacions en "barris", m'inclinaria més a anomenar aquest "nucli" com "barri vell", o sent puristes "la Sagrera".

Anònim ha dit...

Gràcies Spectiva. M'agrada barri vell, però, a ells els hi agradaria?. Em sembla molt que no. Repeteixo moltes gràcies per donar-me les teves sempre valuoses explicacions, i saps, tinc moltes ganes de coneix-se’t personalment. Una abraçada.