Darreres entrades:

30/9/13

Un segon brot de Poltergheist ataca l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor


El primer episodi de Poltergheist va durar 15 mesos, i ens en feiem ressó des d'aquestes pàgines. Va començar l'agost de 2008 per acabar al novembre de 2009.

Llavors va afectar a quatre regidors de l'Ajuntament: la Lola López, l'Higini Herrero, la Navidad Nevado i en José Luis Yelo.
Alguns van atribuïr el fenòmen a la presència d'en Llesuyfer, però amb el nou brot d'ara, aquesta hipòtesi ha quedat definitivament descartada.

Veiem els fets:
  • Gener de 2012 (dia 30): GISP i PSC entren en el govern; un govern de concentració.
  • Gener de 2012 (dia 31): al dia següent, en Llesuy renúncia a l'Alcaldia i a la seva acta de regidor. En Joan Bosch accedeix a l'Alcaldia. (Serà l'alcalde més breu que mai hagi tingut el nostre municipi).
  • Febrer de 2012 (dia 6): la Irene Bonilla entra al govern.
  • Febrer de 2012 (dia 23): el 23-F, en Martí Artalejo accedeix a l'alcadia i el GISP és expulsat del govern.
  • Febrer de 2012: En Joan Bruguera i en Joan Garcia entren al govern.
  • Febrer de 2013: passat un any sense brots paranormals, la Pat Puig deixa els seus càrrecs executius. Continua de regidora.
  • Setembre de 2013: la Pat Puig deixa definitivament la seva acta de Regidora. CiU busca candidats a la substitució a partir del lloc 10 de la llista electoral.

L'actual episodi de Poltergheist ha estat més intens que l'anterior, doncs en menys d'un mes va generar tres alcaldes diferents. També està sent més llarg, doncs ja portem divuit mesos de fenòmens paranormals.


Segons els estudiosos d'aquest fenòmen, tres poden ser les causes del mateix:

1- Agents psicològics:

L'activitat poltergheist tendeix a ocórrer al voltant d'una persona anomenada "agent" o "focus": l'efecte poltergheist seria la manifestació exterior d'un trauma psicològic.

2- Existència autònoma:

Els poltergheist podrien simplement existir, de la mateixa manera que els elements. Una altra versió planteja que els poltergheist s'originen quan una persona mor dins un sentiment d'ira. D'acord a una variant d'aquesta hipòtesi, els poltergheist i els fantasmes són simples impressions d'aquest sentiment i queden enregistrats en el lloc. Aquesta impressió es farà explícita una vegada i una altra fins que l'energia que la va crear minvi.

3- Causat per forces físiques:

Alguns científics han arribat a la conclusió que totes les activitats poltergheist que no es poden demostrar com a fraudulentes troben una explicació física en l'electricitat estàtica, camps electromagnètics, ultrasons i infrasons i/o aire ionitzat.

En el primer episodi del fenomen, varem especular en dues d'aquestes causes:

  • El trasllat de la sala de Plens a la Sala Oril.la de La Rectoria, atribuïnt el fenòmen a les ànimes en pena que hi romanen, comandades per la del nostre insigne prevere.
  • La presència de miasmes de triturats per a l'alimentació animal, que encara continuen invaïnt l'edifici de l'Ajuntament i què probablement fos el detonant de l'estranya malaltia del Local Social La Fàbrica.

Hi ha qui opina que els atacs furibunds de l'Alcalde Artalejo conta la Fundació La Rectoria de Vilamajor haurien despertat les ànimes deambulants situades als fonaments de l'immoble. De la seva banda, l'intent de tranquil.litzar els ectoplasmes el setembre de l'any passat amb un nou conveni amb Pinsos Picart tampoc hauria donat resultats.

Es dona la curiosa circumstància, a més, que el fenòmen s'ha manifestat també paralitzant la informació a la xarxa dels grups de l'oposició, en una espècie d'encanteri força inusual (per bé que algunes veus ho atribueixen a la infiltració d'unes partides de bolets al.lucinògens a Can Pau i Can Noguera):
  • La pàgina del GISP es va quedar misteriosament aturada.
  • La pàgina de ISP va emmudir just al mateix temps, fent-se preguntes que a hores d'ara continuen sense resposta.

Conjuntant totes aquestes dades paranormals, que ja tenen pinta de fenomen generalitzat en el Consistori (doncs cal sumar-li les baixes forçoses de destacats membres de la plantilla), els experts s'inclinen a atribuïr aquesta nova onada de Poltergheist a l'actuació d'una facció baixmontsenyenca dels Davidians, que, segons algunes tesis, s'haurien apoderat de les consciències d'alguns dels nostres regidors de govern i immobilitzat els de l'oposició. Aquesta influència explicaria -segons diuen- totes les baixes de regidors de govern dels últims temps.

De ser aquesta la causa, el remei seria complicat, doncs caldria fer antigues invocacions per a desterrar el fenòmen. Alguns diuen fins i tot que el poder és tant intens que caldria fer l'exorcisme davant de la Nena de Vilamajor, aplegant-hi l'assemblea de CiU en una espècie d'akelarre.

Aixó explicaria, segons les mateixes fonts, l'arribada de Mn. Joan d'Arquer, en substitució de Mn. Joan Josep Recasens (també afectat pel fenomen), per tal de poder estar en millors condicions d'actuar si el fenómen es propagués, ara que l'espasa blava d'en Salvador Vidal ja no atura les embestides de les forces ocultes.

No és casualitat que el Mossén ho sigui també de Sant Julià d'Alfou i Sant Antoni de Vilamajor, on recentment s'ha revelat un altre fenomen anormal que amenaça extendre's cap a Cardedeu.

Sia com sia, el fenòmen ja ha produït, de moment, cinc baixes entre els regidors de govern en aquesta legislatura, a les què cal sumar els quatre regidors de l'anterior.

Sembla ser però, que, com en l'episodi precedent, afortunadament la població no es veu afectada.

10 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Hi ha hagut no obstant desajustos endoplasmàtics, a en llesuy, li marxaven, a l’Artalejo no li volen entrar, a en llesuy la llista li va arribar al sise lloc essent tres, l’Artalejo va pel onze… “y queda mucha legislatura señores!”


Joan S.

Anònim ha dit...

Sembla que n´hi ha una crisis de lideratge. Jo vaig coneixer temps que els regidors feiem pinya i duraven els quatre anys, i encara més.
Parlar de fantasmes es una manera de no parlar clar. Aixo sí, molt entretinguda.

Anònim ha dit...

Si claro, hacias piña y os dabais mas piñas, luego pasaba lo que pasaba, to parao.

Entiendo que lo de fantasmas es un eufemismo, pasa como con las meigas, crere no creo, pero haberlas, hailas!

quizás no resuciten los que han marchado, per los entornos son eternos.

Marga F.

Anònim ha dit...

hay una cuarta causa, retroalimentar la existencia de poltergeist cuando no existen, para que la gente siga creyendo en esas cosas, dado que el que lo retroalimenta, tiene entonces algun beneficio.

Anònim ha dit...

Cuando Perspectiva lleva mucho tiempo que no dice ni pio en temas de la política de S. Pere, es que todo va como la seda; pero cuando sale con sus historietas de fantasmas o ajedrecísticas, es que hay algo que a él y a su colla les inquieta.

Anònim ha dit...

Uy! Que poco os gusta que se metan con vuestra colla! . Debe ser porque sois cuatro.
Pienso que la gente no opina porque la politica y el debate es de encefalograma plano.

La verdad, a ver si con un poco de movimiento resucita la opinion, toda, la buena y la mala.

Anònim ha dit...

Penso que no n´hi ha opinió dels grans temes del poble. L´altra dia vaig fer un comentari a un lider politic i la seva resposta em va deixar gelat. Si no n´hi esperança de solucións, a on han anat les grandes propostes de fa pocs anys?

Anònim ha dit...

No crec que les coses vagin tant malament, el que si crec és que qui ho porta no te el cache per donar respostes i solucions que el poble demana. Hi ha gent capacitada, però, també n'hi ha que no te la capacitat i no entenc que hi fa i gent com la Patricia que marxi.
Agrair a la Patricia la seva tasca per haver afrontat amb tanta valentia el tema del Institut i la Escola Vilamagore. No entenc la seva decisió és una persona de gran vàlua personal i coherència, i ho dic per que ho he viscut en primera persona. Espero que algun dia m'ho expliqui quan ens trobem pel poble. Si llegeixes aquest blog. Que tinguis sort!!

Josep A.

Anònim ha dit...

Hola.
Al.lucino amb el que vaig veient, je, je.
Encara no fa dos anys que sóc al poble i m'agradaria posar-me en política, per mirar d'ajudar a millorar les coses, des del punt de vista d'una ciutadana normal i corrent, que troba virtuts i defectes al seu poble.
Però tinc la sensació que hi ha una màfia? Si em presento per algun partit polític què em diran? Llegint els comentaris em fa més por que el poltergheist en si mateix!

Anònim ha dit...

presentate por algun independiente, tendras menos riesgo que si vas con alguno que tenga siglas, pero antes mira las personas que lo forman de malo hay en toas partes, suerte que queda poco